Shared publicly  - 
 
Jeg er i syv sind om fremtidens højopløsningsfjernsyn! 
(hjælp!)

I dag har vi alle sammen Full HD (1080p)

I morgen kommer 4K
Dagen efter kommer 8K (se BBC videoen i bunden - det bliver vildt!)

Men hvad kommer det til at hedde og hvad kommer folk til at kalde det?

Jeg har lidt i klemme her fordi jeg har prøvet på at skaffe passende domænenavne til begge dele, som jeg gerne nu vil sætte folkene i gang med at bygge fede sites til.

4K hedder også Ultra-High-Definition og måske UHD eller Ultra HD eller UD?
Der er allede et Sony fjernsyn på markedet med 4K: http://store.sony.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&identifier=S_4KTV
25.000 dollars. :)

Det er lykkedes mig at samle denne blanding af domæner for at dække 4K-området ind: 4KVideocamera.com, 4KCamera.net, 4KProjector.net, UHDdisplay.com, UltraHDDisplay.com, UHDMonitor.net, UHDProjector.net, UDProjector.com, UDMonitor.net

Men hvad skal jeg mon satse på at folk kommer til at kalde det til slut? Håber det bliver 4K, men branchen er blevet enige om Ultra-High-Definition som navn, så vidt jeg kan forstå. 

8K hedder også Super Hi-vision og bliver også kaldt Ultra HD faktisk.

Her er mine domæner mere et sats på een ting: 8K:
8KTVs.com, 8KDisplay.com, 8KProjector.com

Her er jeg fristet til at lave et website på 8KTVs.com som det aller første - måske inden noget om 4K - bare fordi det er et rigtigt fedt domæne, hvis teknologien kommer til at kaldes 8K. 

Hvad tror du jeg skal gøre med alt det her? 

PS. Ja, jeg har også 16KTVs.com, 16KCamera.com, 32KTV.com, 32KCamera.com
;-)

 
Translate
4
Mikkel Vermeulen's profile photoHenrik Rasmussen's profile photoAnders Saugstrup's profile photoRune Gjersvik's profile photo
18 comments
 
Gad vide om det ender med at hedde noget i retning af "Super ultra mega monster high definition"? For man løber da hurtigt tør for superlativer, man kan bruge ;)
Translate
Translate
 
+Line Krogh Lige præcis! :-) Håber og tror også at det ender med at blive fornuftige 4K og 8K :-)
Translate
 
+Kim Dolleris Ja, journalistens beskrivelse af at se på sådan noget 8K lyder meget tiltrækkende på mig også! :)
Translate
 
Den høje opløsning på fjernsynet giver dog først mening når HD kanalerne på tv bliver sendt i den høje opløsning og der halter det noget.

Dem som har Full HD TV udnytter det slet ikke i dag, da HD TV kanaler sendes som 720P - iTunes lejer dog film i 1080p og de få med en Blu-Ray afspiller kan ofte også finde en film som er 1080p.

Vil dog hellere se tv kanaler som 1080p hvor signalet ikke er komprimeret til døde (det er nemlig lidt lige meget hvor høj opløsningen er hvis kvaliteten af den enkelte pixel er for dårlig).

Lige nu er der ikke båndbrede til at sende TV i HD 1080p og deres 720p signal er ofte kraftigt komprimeret for at få plads til alle kanalerne.

Men hvad, marketing afdelingen skal jo finde på noget nyt hele tiden for at holde salget af nye TV i luften :-)
Translate
 
+Thomas Zacchi Ja, man skal aldrig sige aldrig. Det græske TDC har lige lanceret VDSL her med 50mbps, så jeg går ud fra at man i lande som ligger længere mod nord og vest sagtens kan få fart nok på nettet til at kunne streame i ordentlig HD nu eller om et par år. 
TV-antennen er jo på vej ud alligevel takket være iTunes,netflix osv, ikke? 
Translate
 
+Anders Saugstrup Det var nu ikke din netforbindelse som jeg mente ikke kunne klare det, selv om jeg er sikker på at der vil være rigtig mange TDC Home Trio kunder som ville få seriøse problemer med bare at skulle streame et 1080p signal.

Boxer, YouSee, ViaSat og Canal Digital sender som jeg kan se det alle deres HD kanaler i 720p opløsning og med et ret kraftigt komprimeret signal og før de opgrader signalet til 1080p og meget gerne uden den voldsomme komprimering, så udnytter vi slet ikke de Full HD fjernsyn som vi har i dag.

Det minder mig lidt om det kapløb der har været på point and shoot digital kamera hvor de hele tiden fik flere megapixle opløsning. Seriøst, hvem har brug for 16 megapixel? Ville det ikke være mere oplagt at gøre kvaliteten af de enkelte pixel bedre? Det er selvfølgelig lidt nemmere for marketing afdelinge at klaske et 16 megapix klistermærke på det nye kamera end at sige, "vi har forbedret billedkvaliteten med 50%, da 14 megapix var langt rigeligt for den normale forbruger".
Translate
 
+Thomas Zacchi Min pointe er bare, at der ikke kan være mange uoverkommelige flaskehalse i vejen for at kunne se fjernsyn i meget høj opløsning længere. Med en ordentlig internetforbindelse er det muligt - hvis bare nogen sender det - og det skal de nok komme til. 
Translate
 
+Anders Saugstrup  Håber da, at du har ret.
Det kan så bare undre, at jeg kun har fundet 1080p streaming hos iTunes. Netflix som lige er kommet til Danmark streamer "kun" i HD og ikke Full HD (1080p) og det samme gælder alle de andre udbydere af fjernsyn som har HD kanaler, de udnytter ikke deres kunders fjernsyn som det er i dag da de kun sender i 720p.
Translate
 
En del danske medier bruger i hver fald 4K som betegnelse. 
 
Efter al overbevisning kommer betegnelsen HD til at dø. måske 4k res, 8k res som i resolution.
 
Men i det mindste virker det til at de springer 2k hd over. Og næste generations spillekonsoller bliver bygget til 4k - Det er først når de begynder at dukke op det virkelig kommer til at rykke, og gætter på blu-ray følger med op i 4k.
Translate
Translate
Translate
 
Det ender helt sikkert med at hedde ADHD.
Translate
Add a comment...