Shared publicly  - 
 
Outsourcing til Philippinerne

Hvad outsourcer du?

Jeg er efterhånden oppe på 2 fuldtidsfreelancere og 8 deltids/tilkalde-freelancere på Philippinerne. 

De laver blandt andet tegnefilm, videoredigering, artikelskrivning, gæsteblogging, webresearch, infografik, webdesign, billedredigering, frontend og backend kodning af wordpress, projektledelse, fakturering og personlig assistent-arbejde.

Som +Mikael Rieck Kousgaard og +Søren Riisager også er inde på her i det glimrende podcast, så er hele hemmeligheden at finde de rette folk og så behandle dem pokkers godt. Så er det en ren fornøjelse!

Men hvad er din status i forhold til outsourcing? Er du i gang? Hvor meget? Har du planer om at gå i gang? 
Translate
11
1
Umut Ucler's profile photoChristian Brix's profile photoHalfdan Timm's profile photoClaus Pedersen's profile photo
88 comments
 
Lige præcis Anders. At finde gode folk og behandle dem godt (kræver ikke nødvendigvis enorme lønninger) er nøglen til succes med outsourcing.
Translate
 
Jeg glæder mig til en af jer lidt længere fremme rammer 4HWW-niveauet og begynder at outsource skole-hjem-samtaler og det at købe gave til jeres respektive bedre halvdele! :-)
Translate
 
LOL Men det kommer ikke til at ske her, +Halfdan Timm 
Til gengæld sourcer jeg gerne rengøring, bilvask, babysitting osv. lokalt her. 
Kunne dog være meget sjovt at hyre en dygtig amerikansk-engelsk-lærer til ungerne på Philippinerne når den tid kommer. En der evt samtidig kunne undervise i matematik eller sårn via skype et par timer eller tre om ugen. 
Translate
 
+Mikael Rieck Kousgaard  - citat: " At finde gode folk og behandle dem godt (kræver ikke nødvendigvis enorme lønninger) er nøglen til succes" - så er den vel ikke længere? Det gælder også alt andet,  inklusiv outsourcing :-)
 
+Halfdan Timm Der er desværre nogle begrænsninger i forhold til det danske sprog. Var vi engelsktalende og primært købte ting på engelske hjemmesider, så var der endnu flere ting der kunne outsources. At finde gode og billige gaver på danske webshops ville godt kunne lade sig gøre, men det ville være lidt vanskeligere og kræve mere instruktion.

Skole-hjem-samtaler.... Den bliver nok svær :)
Translate
 
+Mikael Rieck Kousgaard en helt anden ting: Hørte jeg rigtigt i podcastet, at I mener, at outsourcing primært skal være af opgaver man selv kunne have udført? - altså ikke af ting, som man ikke selv har evner eller erfaring i?
Translate
Translate
 
+Mikael Rieck Kousgaard +Halfdan Timm den der med skole-hjem-samtaler kunne nu faktisk godt komme på banen i den situation at jeg var godt sur på den lærer der skulle holde samtalen. Kunne være meget sjovt at bede min dygtige PA om at kommunikere 2-3 pointer til læreren og at notere sig lærerens input. :-)
Translate
 
+Mikael Rieck Kousgaard enig - det er mere mantraet i at behandle alle mennesker godt - det giver god karma. Jeg håber selv at mine ansatte/freelancere synes jeg evner det. Det er svært at få feedback på den del uden at "miste autoritet" :-)
Translate
 
+Anders Saugstrup Jeg kan kun tale for mig selv. Jeg mener at enhver der starter med outsourcing skal starte med noget de selv vil være i stand til at formulere og kontrollere. Jeg ser alt for mange eksempler på folk der outsourcer f.eks. koding som det første, men intet aner om hvordan, hvad eller hvorfor. De ender i 9 udaf 10 tilfælde med at bruge en masse penge og få noget lort tilbage.

Har man først erfaring med outsourcing, så kan man begynde at outsource andre ting. Jeg vil dog stadig vove den påstand, at man kommer til at bruge mange spildte penge fordi man selv mangler evner til at formulere opgaven og efterfølgende kontrollere den. Men det er et valg man kan træffe.
Translate
 
+Anders Saugstrup Nu har jeg ikke børn, men jeg troede at skole-hjem-samtaler var noget man skulle møde fysisk op til?
Translate
 
+Mikael Rieck Kousgaard Så er vi vist stort set enige. Min pointe er bare at jeg fx godt kan outsource grafisk arbejde til min fuldtidsgrafiker selvom jeg ikke selv kan tegne en lige streg uden både at ødelægge blyanten og papiret. Det handler dels om at være grundig i udvælgelsen og dels om at vælge om, når man opdager at man ikke fik den bedste i første omgang. 
Translate
Translate
 
+Anders Saugstrup Vil også mene at grafik er "lettere" at outsource da det ofte vil være baseret på en holdning om hvad der er pænt og man kan give eksempler på andre ting man synes ser godt ud.

Prøver man det samme med kode, så bliver det straks sværere. Man kan godt finde eksempler på andre der er har kodet noget, men man har ingen ide om det er godt/skidt eller let/svært :)
Translate
 
+Mikael Rieck Kousgaard Man kan sagtens outsource kodning, men det er en investering at finde de rigtige folk.

For at finde de rigtige skal de have nogle kodeopgaver som efterfølgende skal tjekkes igennem af en programmør du ved kan sit pis.

Det er en udgift at betale for at for kodet ting, for derefter at betale for at få det evalueret, men vi har dælme været glade for investeringen.

Vi var så glade for dem vi fandt at vi hyrede dem begge fuld tid så de kun arbejder for os, og deres kollega som går 7. på universitet arbejder halv tid for os.

Når man taler om at være projektleder på kodning, så kræver det man selv kender lidt til logikken omkring det at kode. Hvis man kender til if, then, else, if og hvordan logikken er omkring det at kode, så undgår man rigtigt mange fejl, da man kan beskrive projekterne langt bedre til programmøren.
Translate
Translate
 
En anden ting... vi kan her godt blive enige om at det er en god ide, men hvorfor er det så, at så mange alligevel ikke kommer i gang med det? Hvad holder folk tilbage?
Translate
 
Måske at der ikke findes nogen, der konkret viser, hvordan de gør? Her finder jeg folk, ham her bruger jeg, den her video har kostet så meget og sådan så kommunikationen ud (og den ville have kostet x*3 på dansk) mv. Fordelene opremses af alle, men konkrete eksempler og cases er der ikke mange af. If any.

Ellers er den danske selvgjort-er-velgjort mentalitet bare svær at overkomme.
Translate
 
+Mikael Rieck Kousgaard Hvis vi taler indenfor kodning, så er det store problem at finde de rigtige. Vi var ekstremt heldige at nummer tre vi testede, bare kunne alt hvad vi havde brug for, og at han så samtidig havde en frontender siddende gjorde det kun en ekstra bonus.

Derudover er det et problem at mange der ønsker at hyre kodere intet ved om kodning selv. Det gør at der opstår rigtigt mange misforståelser, så koderen måske ser dum ud, men i virkeligheden er projekterne bare beskrevet ekstremt dårligt.
Translate
 
+Halfdan Timm Der findes masser af forklaringer, eksempler osv., men det kræver at man leder efter dem og kan leve med at de er på engelsk.

Jeg kender ikke til at der findes noget på dansk. Spørgsmålet er om folk ville være villig til at betale for det.
Translate
Translate
Translate
 
Jeg har prøvet at outsource udvikling/kodning - mit problem er at jeg selv er udvikler og forventer en vis standard. Samtidig er det utrolig svært at finde freelancere som ved hvad jeg snakker om (fx. at de skal overholde SOLID principperne, og bruge Repository Pattern til database adgang). Jeg ender typisk med at beskrive hvad jeg vil have helt ned i detaljen - og på den tid ville jeg selv kunne lave det. Samtidig tager det dobbelt så lang tid som jeg selv ville skulle bruge på det, fordi jeg kender fx. det kildesystem de skal plugge ind i. Eller kender domænet (det er typisk det svære at overlevere - domæneviden). Så ender jeg med at lave alle tunge opgaver selv. Jeg har sindsygt svært ved at finde hardcore backend udviklere (sådan rigtig hardcore). 
Translate
 
+Halfdan Timm Det er en lang process at beskrive ned til mindste detalje hvordan man finder de rigtige og hvad man gør for at tjekke dem.

Jeg kunne heller ikke drømme om at vise hvem jeg har brugt til kodning, da andre jo så kan kontakte dem, hvilket jeg naturligvis ikke ønsker på nogen måde :-)

Ikke at jeg egentlig er bange for at de skulle smutte, vi har et ekstremt godt forhold til vores kodere. Vi får billeder fra deres ferier, var inviteret med til bryllup osv. (apropos det med at have et godt forhold til sine samarbejdspartnere).

For de fleste er stopklodsen nok den tid det tager at finde de rigtige, Man skal først til at læse på engelsk om hvordan man gør. Derefter til at finde nogle og teste dem af. Og efter 60 stk, står man tilbage med en.
+Anders Saugstrup Tak :-)
Translate
 
Jeg outsourcer intet jeg selv kan lave, og jeg er sikker på at det er en stor del af grunden til at jeg har den succes jeg har. For når jeg selv laver håndværket, ved jeg det er i orden og opfylder kundens behov til punkt og prikke. Jeg sætter personligt en stor ære i at gøre tingene på en bestemt måde (jeg skal ikke kede jer med detaljerne). Det er en principiel sag at det skal gøres rigtigt, for det forplanter sig i sidste ende til det indtryk kunden får af løsningen. Er det godt, kommer han igen. Virker det som noget klyt, finder han nok en anden.

Jeg stoler ikke på at andre kan levere samme høje kvalitet som mig. Jaja, kald det bare arrogant :). Men mellem alle os der læser dette, så har jeg set (og overtaget) eksempler på arbejde fra mange konkurrenter og såmænd også fra de helt, helt store i branchen. Og der kan jeg jo se at der oftest ingen struktur er, man springer over hvor gærdet er absolut lavest (til ulempe for kunden), og man spænder sådan set også lidt ben for sig selv fordi man laver kode der er vanskelig eller tidskrævende at vedligeholde (om det er en bevidst strategi for at kunne fakturere flere timer, ved jeg dog ikke..). Nogle gange er det indere/kinesere/pakistanere/osv der har lavet koden (for en meget ulykkelig kunde), og kvaliteten er helt forrykt nogle gange. Det er kommet så vidt at hvis jeg på forhånd får at vide at jeg skal overtage udenlandsk kode, så vil jeg se kodebasen først, inden jeg accepterer. Og det ender desværre ofte med et nej tak - primært af hensyn til at jeg hele tiden forsøger at bevare min arbejdsglæde. Og der er ingen arbejdsglæde over at rette op på rådden kode ;)

(Dermed ikke sagt at jeg selv fra dag ét har leveret fejlfri kode. Man udvikler sig jo hele tiden.)

Det betyder så også at jeg må sige nej tak til mange opgaver. Jeg kunne sikkert omsætte for det dobbelte eller tredobbelte hvis jeg outsourcede, men dels ville jeg skulle bruge al min tid på at lave code reviews og projektledelse (det ønsker jeg ikke), dels ville det givetvis på et eller andet tidspunkt resultere i en eller flere dårlige løsninger (det ønsker jeg heller ikke), som ultimativt ville spolere mit ry (det ønsker jeg slet, slet ikke). En anden ting er at jeg ville skulle leve med at have leveret løsninger som ikke havde mit personlige præg (jvf. ovenstående med at gøre tingene rigtigt). Det har jeg simpelthen for meget stolthed til at kunne gøre. At det så er på bekostning af at jeg ikke ruller flere millioner ind om året, er sådan set fint med mig. Når man er en mand med principper, må man acceptere at man ikke kan få det hele :)

Så man kan vel godt sige at fra mit synspunkt er det en investering i min egen forretning hver gang jeg IKKE outsourcer.
Translate
 
Spændende debat. Kan være i har nogle gode råd. Har selv planer om at komme i gang i weekenden!
Mig og min makker skal have udviklet en online platform som samler nichebutikker , hvor der naturligvis er krav til både frontend funktioner (søge efter postnummer, anbefalinger/ratings, design ), men også backend så vi kan redigøre, tilføje, ændre i koden osv. I starten tænker vi at det skal bare online! - så kan vi altid få danske udviklere til at se på det hvis der er design mæssige ting der skal laves. Regner med at poste opgaven på odesk i weekenden.
Translate
 
+Uffe Fey Der er ingen der siger at man skal outsource det man selv har lyst til at lave. Vi siger det modsatte :)

Det handler om at outsource det som man ikke selv kan eller vil. Og så have en vurdering af cost vs. benefits med i hele processen.
Translate
 
"Hvad outsourcer du?" ... ikke en pind!

Og som grafiker, må jeg sige, at jeg hele tiden er på udkig efter nye arbejdsområder - for ja, jeg kan outsources - med fint resultat. Skulle jeg selv "outsource mig" - ville jeg ende med at være projektleder - og det er ikke det, der er sjovt.

Når min datter siger at hun gerne vil være det samme som sin mor når hun bliver stor - ved jeg ikke helt hvilket ben jeg skal stå på! For når først hun kommer til, er det lidt spændende, hvordan det hele ser ud.

Er for mange år tilbage blevet fyret fordi man valgte at sende mit arbejde til Bangladesh - det bedste der er sket i mit liv - for så blev jeg selvstændig ;) - og nu må jeg så forsøge at blive en bedre grafiker - der taler bedre dansk - end dem du kan outsource til ... og så tro på, at det stadig gør en forskel nogle steder ;)

Men jeg følger tråden her i spænding alligevel ;)
Translate
 
Mikael, det ved jeg. Nu besvarede jeg bare meget bogstaveligt på spørgsmålet om jeg outsourcer :)
Translate
 
+Uffe Fey Det er jeg med på. Det jeg prøver at sige mellem linjerne er også, at du burde overveje at outsource alle de andre ting du laver. Alt lave ALT selv er i min optik ikke en forretningsmæssig smart ide. Hvis du bogfører selv, så spilder du din dyrebare tid. Det kan også være at lede rundt efter den billigste skiferie. Det kan være photoshop beskæring af billeder eller hvad ved jeg.... Du har helt sikkert en masse som intet har med din professionelle ekspertise at gøre som med fordel kunne frigøre en masse af din tid.
Translate
 
Det med at lave selv contra at outsource indeholder også en balance mellem hvor godt skal produktet være inden det kan "sælges". Som udvikler er jeg mega pertentlig med hvornår noget kan sælges/er færdig - og venter helt sikkert længere end andre ville gøre. Det betyder ikke at produktet ikke kan sælges tidligere, det kan bare gøres bedre. For mit vedkommende er det altid nede i maven på systemet at det kan gøres bedre - men det er lige gyldigt for overfladen på produktet. Jeg har lært at et produkt kan sælges laaangt tidligere end jeg vil sælge det. Den vej rundt kan man godt outsource, får kort time to market, sælge, og så forbedre løbende.
Translate
 
Jeg har hyret fire forskellige freelancere til et PSD to Prestashop job og alle pengene røg lige ud af vinduet. Senest har jeg hyret en freelancer fra Serbien til noget Wordpress arbejde og der er også gået helt ged i den.
Jeg aner ikke hvordan jeg finder dem der ikke formår at levere varen, jeg går aldrig efter den billigste og sørger for at tjekke reviews godt igennem, men alligevel finder jeg en der lover at kunne udføre arbejdet, men efterfølgende kommer med undskyldninger.

Har brændt mine fingre de fem første gange jeg har brugt freelancere, overvejer derfor helt at droppe at finde en
Translate
 
+Lene Aarup Vinther Outsourcing behøver ikke kun være til billige østlande. Eksempelvis bruger jeg ofte +Uffe Fey til en masse ting. Jeg behøver ikke bruge en masse kostbar tid på forklaringer for han forstår det med det samme. Ja det koster sikkert 10x gange så meget, men jeg sparer tid og min tid er mere værd end det jeg betaler.

Så hvis man er dygtig og kvik, så kan man sagtens leve fint af det til en dansk timepris. ;)
Translate
 
+Lene Aarup Vinther Du er i en branche med KÆMPE potentiale hvor stort set ingen udnytter potentialet, eller i hvert fald meget få.

Efterhånden som nettet bliver mere modent, bliver alting mere professionelt og dem der overlever kommer til at leve godt.

Når jeg kigger herinde eller på f.eks. Amino, ser jeg ikke en eneste grafiker der går seriøst op i splittesting af grafiske elementer. Dem der kan konvertere adwords til salg og tjene penge, vinder. Dem der ikke kan stopper deres annoncer.

Hvis man er grafiker og har en smule flair for tekster, kan man virkelig blive brandet som den grafiker der ikke ævler om visuel identitet og kunstneriske ambitioner, men man er den grafiker der har styr på konvertering og mersalg i forhold til nettet. Pludselig får du som grafiker en gigantisk værdi hvis din grafik bevisligt kan øge konverteringen, igennem cases osv. du selvfølgelig laver nogle blogindlæg på.

Det er noget en pakistaner ikke lige kan tage fra dig, da det handler om at DU kommer til at kende danskerne meget bedre end dem.

Jeg er selv helt vildt med konverteringsoptimering og splittests, og er kun i min spæde start på emnet, men det er stadig så ungt et emne at som grafiker ville jeg ikke betænke mig et sekund om at bruge tiden på at sætte mig ind i det. Du kan komme så langt foran, men du kan også sidde og vente på andre tager jobbet fra dig.
Translate
 
+Mikael Rieck Kousgaard  , ja det har du selvfølgelig ret i. Så - jeg må æde min "ikke en pind" igen - for mit regnskab har jeg bedre folk til end jeg ;)
+Thomas Frost  - hæ hæ - det var netop for svar som dit - at jeg tænkte jeg fluks måtte deltage i debatten ;) - tak! Jeg forsøger hvad jeg kan! Tror godt jeg kan blive vild med konverteringsoptimering og splittests - må jeg jo så bare til "at outsource" - selvom om +The Industrious Geeks da har fået mig til at læse på lektierne efter at ha hørt lidt podcast ;)
Translate
 
+Uffe Fey Det du gør er genialt og virker rigtigt godt for dig! 
Men det er fordi du foretrækker det arbejde i stedet for en ledelsesopgave. Begge dele er pisse svære, men kan gøres rigtigt godt, hvis man har evnerne og lysten.

Hvis du nu havde lyst og behov for at udvide butikken, så kan vi vel i hvert fald blive enige om at uanset om du hyrer danske kodere ind på kontoret eller outsourcer, så kan det sagtens gå rigtigt galt? :-)
Translate
 
+Umut Ucler Reviews siger ikke så meget, dem går jeg personligt ikke så meget efter. På elance kan du se om folk er testet i forskellige ting, det er en god rettesnor. Derudover skal du altid bede om referencer og adgang til kode de har lavet, og få en du stoler på til at gennemgå koden for at sikre den er ok.

Det med bare at slå et job op og så hyre nogen, den kommer du til at brænde fingrene på lige indtil du er heldig. Så hellere opsøge heldet, men som sagt så koster det penge at finde de rigtigt gode folk.

Nu ved jeg heller ikke hvor god du er til at beskrive kodeopgaver, måske der kan være noget der?

Derudover ville jeg aldrig outsource et projekt for at spare penge. Hvis man skal outsource er det bedst at finde samarbejdspartnere som man kan arbejde fast sammen med, så man lærer hinanden at kende og man lærer hvordan man bedst siger tingene osv. Det er jo ikke sikkert den i den anden ende er særlig god til engelsk, så man skal lige pejle sig ind på om de f.eks. siger alt i nutid. Hvis de gør, så følger du bare efter og siger alt i nutid :-)
Translate
 
+Mikael Rieck Kousgaard Nej, det har jeg faktisk ikke :). Men mit liv er nok også en del mere stilfærdigt end de flestes. Og så foretrækker jeg bare at være i kontrol over ALT. Det vil jeg aldrig overlade til andre.
Translate
 
+Anders Saugstrup Ja, helt enig. Og det er jo også den udfordring jeg har. Sålænge jeg fungerer som jeg gør nu, får jeg ingen ansatte. Der skal lidt af et personligt paradigmeskift til før det kommer til at ske :)
Translate
 
+Uffe Fey Antager at du har bogføring i din forretning? Måske endda også rengøring (hvis du har kontor ude)?
Translate
Translate
 
Jeg bogfører selv - det tager max en time per måned, fordi jeg har orden i mit system. Jeg har en revisor fordi jeg har ApS, som laver årsrapporten (på baggrund af min bogføring). That's it. Men det betragter jeg ikke som outsourcing.
Translate
Translate
 
+Uffe Fey Det er det så altså. Du kan selv lave årsrapporten. Der er kun krav om at revisor skal revidere og underskrive. Så lidt outsourcing laver du altså :)
Translate
 
+Umut Ucler Det er dælme også en nedslående statistik! 
Jeg har prøvet at både hyre og fyre flere hundrede mennesker i den virkelige verden til almindelige jobs, og kan fortælle dig at det er MINDST lige så let at tage fejl i dén situation.
Det er rigtigt svært at ansætte gode folk - også offline. Online er det måske lidt lettere fordi de alle sammen er freelancere og dermed mere selvstændige + man har reviews at se på, tests osv.  
Translate
 
Okay, så må jeg vedstå at jeg outsourcer én ting. Fair nok ;)
Translate
 
Fed tråd den her - og så er det ikke engang rock. Lige bortset fra at +Thomas Frost sidder og offentliggør nogle tanker jeg havde håbet at være alene om et stykke tid endnu :-)
Translate
 
+Anders Saugstrup Hvor meget bruger du reviews når du finder folk? Og hvor ofte giver du dårlige reviews hvis nogen laver noget skidt?

Grunden til jeg spørger er fordi jeg har det med ikke at give negative reviews, fordi personen måske har været rar og flink men bare ikke kompetent nok. Så har jeg ofte taget det som en lærestreg og slået en streg over det. Hvis personen har været flink nænner jeg ikke rigtigt at give ham et dårligt review. Jeg ved godt jeg burde, men sådan er det.

Derfor stoler jeg heller ikke selv helt vildt meget på reviews, men hvordan gør I andre egentligt. Er I altid benhårde? Jeg synes det er meget federe at give et godt review, og så springe det dårlige over :-)

+Gita Street Jeg beklager, men bare rolig der skal nok være plads til dig selvom +Lene Aarup Vinther går i gang også.

Se bare hele tekstforfatter-branchen. Nogle arbejder til INGEN penge, og de etablerede brokker sig over prisen. I den branche er der virkelig også bare plads til at være det bureau det har erfaring med hvad der bevisligt konverterer, men stort set ingen gør det.
Translate
 
Jeg er igang med outsource. Pt er det kun mit SEO, men vil snart have mere af det jeg laver outsourcet :)
Translate
 
+Thomas Frost reviews er en af de ting jeg ser på, men det kan absolut ikke stå alene og det er ikke altid der er gode reviews hos stjernerne. 

Jeg giver heller ikke negative reviews som hovedregel. Nænner det ikke. Folk som både bor i den 3. verden og som samtidig ikke kan levere varen har problemer nok at slås med uden at jeg skal banke dem ned i offentlighed også. 

Og ja, jeg har det som dig med gode reviews. Elsker at give dem! 
Translate
Translate
 
+Thomas Frost Ja, det har jeg også tænkt over. Ja, de fleste vælger det allernederste i fødekæden, men det er selvfølgelig også der de nedfaldne frugter, ved første øjekast, er lettest at få fat i. Prisen er bare ikke så god dernede. Jeg har også undret mig over det med tekstforfatterne. Samme med de unge WordPress-installatører, der ikke bruger tid på at sætte sig ind i basal teknisk SEO eller et af de mange andre fagfelter der er relevante for det produkt de leverer.
Translate
 
+Thomas Frost Nu har jeg kun brugt freelancer.com og der har jeg ikke lige lagt mærke til tests, men det findes nok.
Mht. til at beskrive opgaver, så laver jeg både en tekstbeskrivelse, skype samtale med skærmdeling hvor jeg fægter med musen og et screencast. Med andre ord, så skærer jeg det ud i pap og bøjer det i neon.

Jeg har aldrig tænkt på at se referencer af kode fordi det så nemt kan forfalskes. Jeg er nok en anelse for mistroisk grundet de fem gange jeg har brændt nallerne ;-)

Jeg sikrer mig altid at det engelske sprog er godt ved at "gøre krav" på en voice chat inden projektets start. 

En god debat der helt sikkert giver god viden til mig og andre!

+Anders Saugstrup  Yes, offline er mindst ligeså svært, det erfarede jeg da jeg havde et vikarbureau. Jeg håber på en dag at finde en rigtig dygtig grafiker, frontend og backend programmør, at jeg altid kan bruge dem så jeg ikke skal spilde tiden på at lede efter en. 
Grafikken kan jeg selv, så det bliver nok ikke så svært, det har bare ikke været aktuelt endnu at outsource grafik jeg selv kunne lave. Men snart skal jeg have lavet tusindvis af grafiske elementer og dér skal der hyres nogle freelancere.
Translate
 
Pt er det mere eller mindre alt mit SEO jeg har outsourcet. Jeg har ikke tiden selv til at lave det.
Jeg regner med ting som adwords også vil blive kastet videre til nogle andre end mig selv :)
Translate
 
Det lyder rigtig spændende +Anders Saugstrup 
Måden jeg gør det på er lidt anderledes... Jeg sidder på kontor med dem man normalt ville outsource til og hygger mig med at lære thai og sådan ;)
Translate
Translate
 
+Umut Ucler Du kan jo godt outsource til danskere. Har du set nogle af priserne på billige artikler etc på Amino? Der er mange derinde, der leverer til så lave priser at det kun kan lade sig gøre sort, fordi de bor hjemme, er på overførselsindkomst eller lignende.
Translate
 
+Rasmus Jungersen Arh, Elite Links®™© er nu betegnelsen for danske links til danske sider. Du tænker på god gæsteblogging på engelske sites med dansk vinkel og links til danske sider, forestiller jeg mig? De ligger lige under elite. :-) 
Translate
 
+Gita Street Lige den detalje havde jeg ikke tænkt på. Når jeg tænker freelancer, så tænker jeg kun på folk fra Asien, aner ikke hvorfor men forbinder det kun med asiatere ;-)

+Rasmus Jungersen Det må jeg lige få kigget nærmere på og se om jeg kan outsource det
Translate
 
Jeg outsourcer alle opgaver der ikke ligger i kerneforretningen*. Herunder bogholderi, markedsføring, rengøring, kodning, grafik osv.
Enkelte gange også highend opgaver inden for vores eget felt, hvis det er opgaver der kommer meget sjældent.
-
* Eller hvis vi synes det er skide sjovt at lave, så gør vi det selv :-)
Translate
 
+Mikael Rieck Kousgaard spurgte "En anden ting... vi kan her godt blive enige om at det er en god ide, men hvorfor er det så, at så mange alligevel ikke kommer i gang med det? Hvad holder folk tilbage?"
Personligt ligger jeg mig i midterbanen:
I bred forstand må vi jo konstatere at vi mere eller mindre alle sammen "outsourcer" - og jeg har da også rengøringshjælp og hjælp til et par andre kedelige opgaver.
Jeg har rimelig succes med outsourcing af enkelt-opgaver, altså programmering eller opsætning af helt konkrete projekter, hvor alt er specificeret. Der har jeg nok en 80% succesrate. Men 20% fail er også belastende meget!
Men den faste type outsourcing - VA-typen/fastansættelse af hjælpere - har jeg bare slet ikke succes med... Jeg har forsøgt - men det ender med, at dem jeg har forsøgt mig med kan noget ganske snævert eller bare "mister evnerne", fx skriver markant dårligere måned 2 end de gjorde måned 1.. Desuden har jeg brugt uhyggeligt meget tid på at holde dem i gang - med uendelige mængder af spørgsmål m.v.
Ved ikke om jeg er uheldig med de ansatte, men som I (eller i hvert fald andre af "samme slags") er inde på i podcastet, så er det i hvert fald også en kunst i sig selv at få dem trænet, styret m.v. - kan se der ligger mange blog posts, online kurser, systemer m.v. til/om den del..

Så jeg fortsætter ufortrødent med rengøringshjælp og med at outsource enkeltopgaver/fast definerede projekter - men den anden del har jeg mere eller mindre opgivet.. i hvert fald for øjeblikket!
Translate
 
+Christian Haugaard Brix Hvor mange "VA-typer" har du haft gennem møllen? Og kan noget af det måske skyldes, at du håber og tror på at personerne bliver bedre? Det ved jeg i hvert fald var en fejl jeg selv begik i starten.
Translate
 
+Christian Haugaard Brix Hvad mener du med du med du sender uendelige mængder spørgsmål for at holde dem i gang? Hvis jeg forstår dig korrekt, så var det som freelancer ikke noget jeg gad finde mig i. Man bliver jo forstyrret konstant så.

Hvad med at aftale en fast pris med dem for et stykke arbejde i stedet, så de kun får løn hvis de laver noget. Sådan gjorde vi i starten før vi lavede fuldtidsaftaler.
Translate
 
+Mikael Rieck Kousgaard Ah, jeg har kun været igennem 3½-4 stykker, så det er jo ikke ligefrem statistisk validt grundlag. :-) Men 4 dårlige oplevelser er så nok til, at jeg ikke (lige nu) vil ofre mere tid og flere penge på det.
Hvis jeg lige skal kigge indad, så tror jeg ikke, at problemet er, at jeg tror de bliver bedre - men måske nok nærmere, at jeg har været for optimistisk omkring hvad deres evner er eller hvad de kan sættes til fra en start.. Hvis fx en person fortæller, at de er ekspert i SEO, så ved jeg godt, at det nok ikke er helt sandt, men regner med, at der trods alt er håb for, at de kan hjælpe med noget af det mest basale - men når man så opdager, at de mere eller mindre er det modsatte af eksperter, så er det jo lidt ærgerligt. ;-) Det er nok en meget mere grundig screeningproces med indbyggede opgaver/test/eksamener eller lign., og flere runder grundige interviews og i den dur, der skulle til for at finde de helt rigtige at ansætte - hvilket jeg ikke har været for god til.

+Thomas Frost: Tror du misforstår en smule, da det er lige omvendt: En del af den negative oplevelse med at FASTANSÆTTE er dels, at det tager utroligt meget energi/tid at holde den ansatte i gang med hele tiden at finde (små) opgaver, de kan hjælpe med; og (især/) dels at der kommer uendelige mængder af spørgsmål FRA dem til mig på de opgaver, jeg selv mente burde være simple - så jeg endte med at bruge så meget tid på at svare på spørgsmål, at jeg næsten lige så hurtigt (og i hvert fald mindre frustrerende) kunne gøre det selv.
 - Det jeg faktisk har sådan rimelig succes med er netop også fast pris på et fast stykke arbejde, som er meget nøjagtigt specificeret. Så det fortsætter jeg bestemt med!
Translate
 
+Christian Haugaard Brix Tror du har helt ret. Uanset hvad de siger, så bliver man nødt til at teste dem GRUNDIGT og selv der kan man gætte forkert. Man kan endda være så uheldig, at finde nogen der i testen for en ven eller bekendt til at hjælpe sig for at de kan få jobbet.

Så ja det kræver meget. Tror jeg har givet tests ud til 60-80 stykker igennem årene (det bliver lettere), men har kun ansat meget få.
Translate
 
+Christian Haugaard Brix Ahhhh jeg misforstod helt :-) Jeg er helt med, det er naturligvis et problem hvis de har så mange spørgsmål at man faktisk ikke kan lave andet end at underholde dem.

Til det kan jeg også sige t vi bruger rimelig meget tid på vores lille team. Min kollega sidder med dem mange gange i løbet af en dag, og det er sådan set helt fint. Når det er komplicerede ting er det rart de spørger så snart de er i tvivl, så der ikke sker misforståelser.

Men det ville være et problem hvis de havde 20 spørgsmål til de mindste helt simple opgaver.

Vi samarbejdede på et tidspunkt løst med en til nogle af vores egne projekter, før vi startede bureau. Han tog bl.a. på en uges besøg hos sin familie uden at give os besked. Derefter brugte vi ikke han mere.

Jeg kan godt forstå mange opgiver, vi har været heldige at finde guld, men vi er dælme også stødt på nogle amatører igennem tiden.
Translate
 
MEGET spændende debat I har haft kørende her, må jeg sige. Jeg har selv nogle projekter på tegnebrættet - og jeg har haft flere tanker om hvordan tingene lige skulle føres ud i livet. Det er dog mest kodearbejde, som jeg har haft i tankerne indtil nu.

Blandt andet, så har jeg en mobilapp som jeg gerne ville have lavet på et tidspunkt (ingen stress - hvis der er nogen der laver det før mig, er det bare ærgerligt..)
Her har jeg dog en udfordring foran mig, da jeg ikke har den store erfaring med applikationer. Derfor har jeg sat mig for at lære noget basal kodning, sådan at jeg ved hvad jeg taler om - når/hvis jeg eventuelt skulle finde en til at lave min applikation.

Et andet projekt, er et spil og community som til at begynde med ville skulle være i HTML5 eller noget helt andet (Unity har jeg ladet mig fortælle ville være et godt valg) i browseren - og senere også komme som en applikation. Her har jeg dog allieret mig med en god ven, som er systemudvikler med kodeerfaring i mange forskellige sprog, og selv har arbejdet med Unity (og samtidig anbefaler at bruge Exitgames Photon-servers). Han vil så kunne være projektleder på det kodemæssige, hvor jeg selv ville kunne forestå det resterende - og sørge for at alle bolde bliver jongleret med ligemæssigt.

Men altså - jeg har da også gået med tanken om at outsource noget CAD-tegnearbejde i enten AutoCAD eller Revit Architecture. Det er netop, som mange af jer har talt om, noget som jeg selv ville kunne lede, kontrollere og forklare. Bare et hurtigt kig på elance, odesk eller freelancer giver jo nærmest kuldegysninger når man ser hvad de tager i timen, kontra hvad jeg p.t. "er værd".
Jeg tror, at der i hvert fald i min branche vil være mere og mere fokus på freelancere og østarbejdere i de kommende år - derfor er det om at dygtiggøre sig på alle mulige måder, leder og kanter mens tid er.

Nå, det blev en lidt længere smøre end planlagt. Men det går nok ;)
Translate
 
Jeg regner selv med at outsource noget webudvikling på Odesk - Er det ikke et sted der anbefales eller ? 
Translate
Translate
 
+Anders Saugstrup Det virker også til at være et godt sted. Ser da også frem til at poste opgaven og se hvordan de enkelte reagerer, tidligere projekter og ratings. Sålænge man er konkret så tror jeg bestemt jeg kan finde den rette person :-)   
Translate
 
Et godt råd: Start med at finde 20 kandidater, du gerne vil have tilbud fra, og send dem jobbet. (plus evt offentlig listing)

Mange af de dygtige har travlt, så invites er smarte
 
Det vil jeg gøre. Jeg går ud fra at det prismæssigt er forskelligt ift. hvor de er fra? 
Translate
Translate
 
Vi fandt vores serverfyr på elance, han var testet af elance og er i top 1% i Linux. Der har heller ikke været et eneste problem han ikke kunne løse :-) Men altså han er heller ikke billig. Det er jo ikke sådan en der arbejder for 50 kr i timen, til gengæld er han også bare super ekspert indenfor hans område.
Translate
 
Jeg har også fået et rigtig godt indtryk af odesk.com så den prøver jeg af næste gang
Translate
 
Jeg har også prøvet flere forskellige (3), og er faktisk også rigtigt glad for www.freelancer.com - altså til at finde freelancere til de afgrænsede projekt-opgaver.
Translate
 
Det kunne være sjovt at oprette en profil på eLance og teste begge systemer af egentligt Det kunne helt sikkert danne rammen for et interessant indlæg :-)
 
Jeg brændte mig noget så eftertrykkeligt på offshore outsourcing til Indien at jeg siden har holdt mig langt fra det.

Får selvfølgelig stadig løst forskellige opgaver af konsulenter, men de er for det meste indenlandske (DK eller ES). 
(På nær en enkelt i Grækenland, som jo nærmest er offshore - ikke Saugstrup :-) )

Kulturforskellen var for stor til Indien, men med til historien er også at de arbejdede en flok fuld tid på det, og jeg kun havde min fritid til projektledelse så det fik lov til at løbe for længe den gale vej.

Men "Yes, sir" mentaliteten irriterer mig. Sig da for h... hvis du ikke aner hvad det er jeg snakker om i stedet for at lade som om :-)
Translate
Add a comment...