Shared publicly  - 
 
Linkfornægtelse

Husk inden du går bersærkergang på din linkprofil med det nye disavow tool, at vi stadig ikke har set klare tegn på at det virker.

Altså sidder du fast i Penguin, er der ikke endnu noget bevis for at det hjælper dig at fornægte alle dine dårlige links tre gange inden hanen galer.

Der er bestemt en sandsynlighed for det, men det er langt fra sikkert, så hav det med i dine overvejelser, du også kan vælge at vente og se tiden an.

Når Penguin køres næste gang, skulle det gerne strømme ind med rapporter fra hjemmesideejere, der er sluppet fri af den via linkfornægtelse, men det er altså ikke sikkert at det kommer til at ske.

Det er værd at overveje hvad konsekvensen af det her tool, hvis Google faktisk kommer til at bruge det:

Hvis alt og alle inkl. blackhattere kan fjerne dårlige links med toolet og derefter ranke igen, er det jo et perfekt finjusteringsværktøj for black hat link spamming. Man kan finde ud af præcis hvilke af de kunstige links der virker og hvilke der ikke gør. 
Det kan få så store konsekvenser, at Google ikke kan tillade sig at toolet virker efter hensigten. 

Her er et groft billede af hvordan en black hatter ville gøre det: Han har et hovedsite med 1000 indgående kunstige links. 
Sitet straffes af penguin. 
Han opretter 100 nye sites og giver dem hver 10 indgående  fra de 1000 linkkilder som linker til hovedsitet. Derefter venter han og se hvilke af de 100 sites som bliver straffet. Og når de bliver straffet, laver han en disavow af de 10 link til hovedsitet. Vupti. Nu har hovedsitet 990 indgående spammy links, som virker. 
Translate
6
Thomas Rosenstand's profile photoJan Jensen's profile photoMike Rowlands's profile photoAnders Saugstrup's profile photo
20 comments
 
+Anders Saugstrup Jeg er ikke enig i man kan gøre det så nemt som du beskriver. Hvis man ser på de straffe der er sket i forhold til Penguin, så vil tilfældighedsmomentet gøre at din metode ikke vil virke.

Der er sites der er straffet af Penguin for at have linkprofil og ankertekster på en bestemt måde, men sites der har det samme eller meget værre er ikke straffet.

Alene det gør at man ikke "bare" kan gøre som du beskriver, da tilfældighedfaktoren er for stor. Vi ved stadig ikke præcis hvorfor et site straffes, vi ved i hvert fald ikke hvorfor en masse sites der ligner IKKE straffes.

Så resultatet af den undersøgelse du foreslår er ALT for usikkert efter min mening.

Husk også at med Penguin er der ikke nødvendigvis bestemt backlinks der straffes, men også selve backlinkprofilen samlet set. Det gør igen at den simple test vil fremkomme med et resultat der ikke kan bruges, hvis testens formål er at teste hvert enkelt backlinks spammy-hed i forhold til penguin straf.
Translate
 
Gode tanker omkring Disavow! 
Det bliver spændende at se hvor mange der mener de er kommet ud af problemer på grund af dette værktøj efter næste update :-)
Translate
 
Som jeg hører hvad MC siger, så SKAL man altså også gøre en ihærdig indsats for at fjerne links - og kan kun bruge denne nye feature når man ikke kan fjerne mere.

Tænker at hvis de kan se, man ikke aktivt har forsøgt at fjerne links (altså at antallet af ingående links er det samme) så nytter det lige vidt med en fornægtelse :-)

(i hvert fald min tolkning ud fra videoen)
Translate
 
Jeg synes det giver meget lidt mening først at straffe folk for at lave / have dårlige links og så bagefter give dem et værktøj til at sige de links ikke skal tælle. Hvorfor lader de ikke bare værd med at tælle dem med fra begyndelsen, det gjorde da det hele meget lettere.
Translate
 
+Tim Petersson Det er ret enkelt. For at skræmme en masse fra at prøve at manipulere. Tidligere var der næsten ingen risiko. Det er der nu, og jeg hører fra en hel del at de nærmest slet ikke tør lave noget ekstern SEO mere, fordi de er blevet skræmt.
Translate
 
For mig virker det som et fantastisk værktøj for Google til at "uddanne" deres algoritmer endnu bedre i, hvad der er godt og skidt linkmæssigt.
Translate
 
+Thomas Rosenstand Lige præcis. Som jeg skrev i et af de andre opslag, så kommer der nu til at sidde webmastere og udpege spammy sites. Det er noget nemmere for Google end at skulle finde dem algoritmisk. Det er i hvert fald endnu en faktor der kan bruges i det store samlede billede for Google.
Translate
 
Jeg er helt enig med +Thomas Rosenstand og +Thomas Frost at dette værktøj er et genialt værktøj for google - til at få udpeget linkfarme. Men det er klart, hvis alle anmelder i alle retninger - så gætter jeg på billedet for google bliver sløret og svært at bruge.

Når det er sagt, synes jeg da værktøjet for brugeren er godt. jeg har da selv været udsat for links man gerne vil have fjernet - men hvor indehaveren ikke svarer.
Translate
 
Hvordan og hvor kan jeg se hvilke links som Google mener er "spammy links"...???
Translate
 
+Jan Jensen Det kan du ikke medmindre du får eksempler fra dem (hvad du godt kan få nogle gange). Men ser du: Det er DIG, der skal uddanne Google i, hvad der er spammy her. Og det skal det tool også bruges til ;-)
Translate
 
Jeg ville lige give "thumbs up" for alle de super gode SEO videoer og podcast's du har lagt ud på nettet.
Det er altid rart at lære noget nyt indenfor feltet!
 
Så er jeg tilbage ved skærmen efter et par dage ude i virkeligheden :-) 
Tak for de mange fede kommentarer! 
Translate
 
+Thomas Frost Ang. den foreslåede metode for black hattere: Du har helt ret i at det ikke er så enkelt. Det er en grovskitse jeg tegner for at vise hvilke muligheder ægte spammere har for at udnytte sådan et tool. Når det at skabe 100 eller 10.000 nye websites inkl linkprofiler til en test bare er nogle få linier kode og et tryk på en knap, bliver det pludseligt muligt at eksperimentere rigtigt grundigt, når sådan et tool går i luften. 
Translate
 
+Rolf Hansen Ja, jeg har mine tvivl, må jeg sige. :-) Det er ikke sikkert at det her er toolet der åbner perleporten :-)
Translate
 
+Nicolai Lønne Ja, det er en vigtig pointe. Og sjovt at spekulere over hvordan de gør det maskinelt - at vurdere om man allerede har ryddet delvist op i sine dårlige backlink. 
Ja, gad vide hvor maskinelt det her overhovedet er?
Translate
 
+Tim Petersson Ja, jeg tror at både +Thomas Frost s og +Thomas Rosenstand s svar gælder: Google laver den her øvelse dels for at reducere webspam via skræmmekampagner og dels for at indsamle bedre efterretninger om hvad webmasters selv indrømmer er ringe links. :-)
Translate
Add a comment...