Shared publicly  - 
 
Lige om lidt er alt der der med udflytningen af industriarbejdspladser til østen bare en glemt historie - og jeg mener lige om lidt.

Om lidt er problemet i Danmark og alle andre steder, at næsten alle industriarbejdspladser og rigtigt mange servicearbejdspladser overtages af robotter.

Robotterne kommer til at samle iphones i stedet for kinerserne ( http://ing.dk/artikel/120897-millioner-af-robotter-skal-bygge-fremtidens-iphone ). De kommer til at feje vores gader, hente skraldet og bade de gamle på plejehjemmene ( http://ing.dk/artikel/120544-kun-et-noedstop-mangler-foer-japansk-baderobot-er-klar-til-danske-aeldre ).

Og der er næsten ingen grænser for hvilke andre opgaver robotterne kan udføre bedre og billigere end menneskelige medarbejdere, hvis du lige kigger nogle få år længere frem.

Hvis du tror at der sker store omvæltninger i landet og verden i disse år grundet globaliseringen, så bare vent og se hvor hurtigt det er glemt om lidt og alle pludselig taler om "robotiseringen" som pludselig ændrer alt omkring arbejdsmarkedet og økonomien.

Det er lige om lidt og det bliver rigtigt voldsomt.

Skriver ikke det her fordi jeg frygter for det - synes det er spændende og formodentlig en god udvikling. For eksempel glæder jeg mig meget til min robot selv kan klare alt arbejdet fra vasketøjskurven og hen til det nystrøgne tøj i skabet. :-)

Men er det ikke utroligt at der ingen er der taler om det endnu? Man skulle da tro det kunne betale sig at lægge nogle nationale planer for fremtiden i den forbindelse?
6
Thomas Jensen's profile photoAnders Saugstrup's profile photo
5 comments
 
Har du egentlig allerede en robot?
Jeg drømmer om at købe en støvsugerrobot, men venter lige lidt endnu på forbedringerne.
 
Interessant, jeg er meget enig i din forudsigelse.
Det store spørgsmål bliver vel, hvordan vi skal fordele vores ressourcer, hvis en masse mennesker gøres overflødige.
Translate
 
Ja det er et vigtigt spørgsmål - og hvordan vi skal sikre at vi har ressourcerne overhovedet.
Translate
 
Ressourcer forstået som arbejdskraft og tid får vi jo rigeligt af (det var den jeg refererede til), men ressourcer som grundstoffer og energi kan blive problematiske.
Translate
 
Ja, det er svært at forudsige. En del af fremtiden kunne sagtens vise sig at være at energi blev en uendelig billig og rigelig ressource. Hvis det sker er alle problemer stort set løst. Inkl. vand, mad og forureningsbekæmpelse.
Translate
Add a comment...