Shared publicly  - 
 
Verden ændres lige om lidt: 

Thorborg har helt ret. Kæmpe kæmpe omvæltning på vej. 

Jeg har store planer for domænet, 3Dprintere.dk og i anledning af +Martin Thorborg s video, dobbelttjekkede jeg lige et andet domæne, og det var faktisk ledigt! Så nu skal jeg også have lagt en plan for 3Dscannere.dk! :-)

Sorry, +Kristoffer Føns og +tobias hyldeborg! :-)
Translate
5
Anders Saugstrup's profile photoBjarne Panduro Tveskov's profile photoGita Street's profile photoDaniel Due's profile photo
30 comments
 
Hvad kommer der til at ske ? Vi kan selv printe ting, men skal selv ud og købe alle de forskellige råvarer til printet, til en pris der er mindst 4-5 så høj som dem der printer på de store printere, som køber råvarene i store kvantums, med store rabatter og som langer millioner af varer over disken, altså industrien.

Det bliver sjovt, men mest for de lande der nu har svært ved at konkurrere på løn til medarbejdere, de får her en hjælpende hånd.

Og en sjov dille skal det nok også blive for almindelige mennesker, indtil de finder ud af at de kan få printet det samme, hos nogle store spillere , mange gange billigere.

Altså status quo for den almindelige forbruger, men stort for specielt den vestlige verdens industri, som i øvrigt allerede bruger dem, Og ikke mindst stort for dem kommer til at sælge dem til almindelige mennesker i den tro at de nu kan producere alt selv, til lige så billige penge som industrien
Translate
 
Ja, hvad kommer der til at ske? :-)

Det er nok lettere at svare på hvad der kommer til at ske end på hvad det kommer til at betyde.

Jeg tror at følgende kommer til at ske:

1) Vi kommer alle til at have en billig 3D printer til sjov osv.
2) I enhver lille by vil der være en 3D print shop, hvor de har 2-3 store avancerede printere stående, så de kan printe i metal, keramik, træ, plastik osv.
3) Når du bestiller en vare der kan printes, sender du den bare til print lokalt, og så kommer der et bud med din vare og ringer på døren en time senere - eller du sender din robotbil ud for at hente varen. :-)

Så det bliver lokal produktion igen. Men uden en masse arbejdspladser. Og i Kina bliver det ikke sødt, når alle fabrikkerne skal lukkes.

PS. Man kan også printe printplader - har CIRCUITBOARDPRINTERS.COM stående klar :-)
Translate
 
Ja altså lige som det er nu, for den almindelige forbruger :)

I hver by, ja sågar på nettet, kan du bestille de varer du har brug for ;)
Translate
 
Ja, bortset fra en masse forskelle :-) Alting bliver pludseligt individuelt og passer lige til din størrelse.
Translate
 
Det er imponerende og fedt. Og som du siger +Anders Saugstrup så er perspektivet med lokal produktion, rigtigt spændende :)
 
Ja jeg har set lidt om det, men alle de produkter den printer, kan man jo printe og købe et andet sted, billigere og nemmere end man selv kan printe

Men igen, jo det skal nok blive hyggeligt, og sjovt at lege lidt med. Og det kan sagtens være jeg bare ikke har forstået det :)

Er der for øvrigt også ovn ( til opvarmning af produkter som har brug for den behandling ) , og er der symaskine indbygget til kvalitetssyning af tøj osv. osv ?

Jeg spørger kun fordi jeg vidst ikke helt forstået det, og synes det er lidt sjovt at en masse iværksættere nu tror at de printe sig forbi de store milliardvirksomheder på deres vej til toppen, eller at folk tror man selv kan printe billigere og bedre end de store virksomheder.

Jeg forstår det simpelthen ikke :)

Jeg forstår dog at det er en fantastisk teknologi, ingen tvivl om det !
Translate
 
Ps: det med at det passer til ens størrelse.. Mon ikke det så bliver sådan at man scanner sin egen krop, og uploader det scan til nogen der kan printe det billigt for èn ?
 
En sidste ting ;)

Industrien har jo allerede masser af ekstreme robotter som spytter produkter ud i en afsindig hastighed. Hvor hurtige er de der 3D printere ? Kan de levere lige så mange produkter, lige så hurtigt som robotterne kan nu, og i fremtiden ?

Det virker lidt som en sjov gimmick, som dog nok skal få solgt noget til gadget-freaks osv.
Translate
 
+Jimi Hove Ja hastigheden skal op hvis det skal bruges industrielt. Jeg arbejdede tidligere på en fabrik der lavede dåser til øl og sodavand. Fabrikken producerer 4+ mill, dåser i døgnet.

Der er ca 20 mand pr. skift i produktionen og der køres 12 timer af gangen.

Der er i alt 4 skift og der produceres ca 360 dage om året.

Disse 80-100 mand står altså for produktionen af 1,4 mia dåser årligt.

Mon ikke 3Dprintere til at starte med bliver enormt nichebaseret, da hastigheden simpelthen ikke er til industrielt brug endnu?
Translate
 
+Thomas Frost Ja produktionshastighed er èn af de områder hvor 3D printeren kommer til kort. De mange forskellige måder hvor ved at forskellige materialer bearbejdes er nogle andre områder. Her tænker jeg på varmepåvirkning, polering, gravering, syning, svejsning osv. Hvis den maskine kan udføre det samme som samtlige hi tech robotter i verdenen, så tager jeg sgu hatten af :)

Så siger man : " Ja men vent til om 10 år ! ". Man også vente 10 år og se hvor langt de andre former for robotter er nået til der.
Translate
Translate
Translate
 
+Jimi Hove jeg har det lidt lige som dig. Det bliver mest sjov og ballade.

Dog kan det måske betyde at flere mennesker bliver til "Ole-opfinder", da det er let at lave en demo af et produkt. Størstedelen af produkterne vil fejle (lige som i dag), men da mange flere ideer når et skridt længere, så vil der også komme flere succesrige prototyper, som ender med at blive til egentlige produkter. (og efterfølgende fremstillet industrielt, og naturligvis ikke på personlige 3D printere).

Derudover bliver der sandsynligvis et stort copyright issue, ligesom vi har set på lagermedier som f.eks. DVD-skiver. Dette betyder så at Danmark propper en kæmpe afgift på de plastikruller som printerne skal bruge, og dette betyder kæmpe import fra Tyskland (præcis som med DVD-skiverne).
Translate
 
Jeg tænker så det brager, men ... intet, beklager.
Hvad er det du vil bygge, som ikke er en prototype, som ikke er sjov og ballede, og som derfor skal kunne konkurrere på pris, holdbarhed, sundhed osv.?
Translate
 
Jeg ville printe lego-klodser (hvis det er lovligt osv osv) sammen med mine unger. Vi ville finde de fedeste modeller på nettet og så selv printe klodserne der skulle bruges. 
Translate
 
+Anders Saugstrup misforstå mig forøvrigt ikke. Jeg ser stort potentiale i disse printere. Jeg skal selv have en når de bliver mainstream i DK, og man kan få en stabil printer uden børnesygdomme til rimelige priser.

Men det bliver til leg. Det betyder ikke at de kinesiske fabrikker kommer til at lukke.
Translate
 
+Anders Saugstrup ok, så du mente rent faktisk LEGO. Jeg troede det var en metafor for selve bygge princippet.

Det bliver jo vandvittigt dyrt, hvis du både skal betale copyright til LEGO og samtidigt den dyre plastik til printerne.
Translate
 
Jeg tror ikke det bliver dyrt faktisk. Tror også at Lego forlængst har tabt sin copyright.
 
Men i et fremtidsperspektiv, så tror jeg at du har ret. På det tidspunkt hvor din robotbil selv kan køre i byen og hente varer (som du nævnte tidligere i tråden), så tror jeg også at man fremstiller alting selv derhjemme.

Jeg håber bare at robotbilerne bliver kloge nok til at de ikke kører ind i mit gangstativ ;-)
Translate
 
ok, det viste jeg ikke. Hvorfor er Lego i så fald så dyrt?
Kinesiske kopister må da kunne producere det meget billigere.
Translate
Translate
 
Ork jo, alle må i princippet lave de klassiske elementer som er over 25 år gamle, og der findes da også masser af kopi-LEGO produkter på markedet, også i DK. Og de har været der i mange, mange år. Kan sagtens tage fejl, men jeg tror faktisk ikke at LEGO står først i disruption-køen idet LEGO jo netop handler om en masse dele der skal passe sammen med en meget stor præcision og konsistens. Så er det meget lettere at printe en færdig model eller en der består af få dele.
Translate
Translate
 
Det kommer til at rykke: hvor følgende er af betydning: individuelle former og farver, leveringstid og lagerplads. Jo længere printeren når i sin udvikling des mindre betyder patenter og forretningsmodellen skal tilpasses dette. LEGO kan sagtens få en super tid, hvis de ikke sover i timen som Blockbuster (og måske også er ramt af stivhed og modvilje mod ændring da de har en del fysiske butikker og ansatte). 
Der er nogle forretningsdrivende, der vil kunne blive ramt af det her - og disse kan der tjenes penge på ved at servicere dem. Her kan folk der sælger en simpel patenteret plastdims samt gamle prototypeleverandører føle sig ramt af hård konkurrence. Det kan give en del mere arbejde til marketingfolk. Der bliver også en del muligheder for at servicere slutbrugere af printere, samt levere løsninger, der gør det lettere for dem at printe selv. 3D scannere bliver selvfølgelig rigtigt interessante, som +Anders Saugstrup  har nævnt. Der er også spændende forretningsmuligheder indenfor levering af færdigprintede løsninger, hvor kompetencer med eksempelvis 3D skanning og 3D grafik løser et problem. Det var ganske vist også muligt før, men nu bliver det mere udbredt til Hr og Fru Jensen, så det der også kan blive interessant her er nicher sat i system for at løse deres problemer.
Produkter der kan printes vil pludseligt ikke være lønfølsomme, og det kan være en fordel for et land som Danmark. Jeg tror ikke vi skal regne med at printe kaffekopper og deslige, da jeg tror på der er samme principper her mht printerpriser og printerpatroner. De tjener pengene ind på patronerne. Når det engang bliver muligt for meningmand at printe våben ud, så tror jeg vi har brug for at lære noget af lande som Australien, hvor de meget sjældnere går og plaffer hinanden ned end de gør i USA. 
Translate
Translate
Add a comment...