Shared publicly  - 
 
Drikkepenge i Grækenland

Dén her omgang vrøvl om drikkepenge i Grækenland
http://politiken.dk/turengaartil/rejsenyt/sparetips/ECE1664773/stor-drikkepengeguide-til-21-destinationer/
..har fået mig til at skrive et ultrakort rant, hvor sandheden kommer frem, hvis nogen skulle være interesseret :)
http://www.rejsergraekenland.dk/drikkepenge-67/
6
Morten Elm's profile photoMikael Rieck's profile photoMorten Vadskær's profile photoAnders Saugstrup's profile photo
21 comments
 
Man ved, at man har givet rigeligt med drikkepenge, når indehaveren af restauranten render ud i køkkenet og henter kokken også, så han kan være med til at sige tak. Det er i hvert fald en god tommelfingerregel. :o)

(Men det er faktisk nogle gange svært at finde brugbar information om drikkepengeniveauer i et givent land. Der står virkeligt meget l*rt på nettet. Jeg går som oftest efter, hvad de skriver i Lonely Planet-bøgerne, som næsten altid holder høj kvalitet).
Translate
 
En endnu mere interessant vinkel er den, at man giver drikkepengene først. Det engelske TIP står for "To Insure Performance" (eller er i hvert fald et akronym) og alt andet lige giver det kun mening hvis man gør det før og ikke efter.
Translate
Translate
 
+Mikael Rieck Kousgaard ja, det kunne nu ellers være sjovt at betale drikkepenge up front. Du går ind på en bodega på Nørrebrogade og siger "Hvor meget skal du have i drikkepenge for at smile, når jeg bestiller min øl og for at spørge mig om jeg vil have en mere, når jeg har drukket den?" :-)
Translate
 
Mit gæt er, at du vil få meget mere ud af at gøre den på denne måde end på den normale. Det vil være så uventet for folk, at de lægger mærke til det.
Translate
Translate
 
Tror ikke jeg helt vil tilslutte mig den der "jeg betaler med glæde før jeg har fået min vare (service)".

Næh drikkepenge tjener netop som incitament til at levere ekstra service. Tror du hunden lærer at rulle rundt, hvis du starter med at give den en godbid?
Translate
 
+Torben Andersen Nu bliver jeg nysgerrig. Hvor mange gange har du oplevet at blive bedre behandlet fordi du ville give drikkepenge OG hvordan gjorde du dem opmærksom på det?

Det med at folk hæver serviceniveauet i håb om at få drikkepenge køber jeg altså ikke :)
Translate
 
Hernede giver jeg altid dobbelt op for parkering. Det koster ca 60 øre at parkere, så jeg flotter mig og giver 1,20 kr.

Det har især betydet ekstra god service et sted hvor det altid er den samme fyr som står. Jeg parkerer med snuden ind mod fortorvet, og som den eneste er min "motorbike" altid vendt om og klar til at køre når jeg kommer ud :)

Den med at give drikkepenge først har jeg aldrig prøvet før, men det er en sjov ide.
Translate
Translate
 
+Anders Saugstrup Ganske kort :) Indonesien, Java. Jeg er her fordi jeg er gift med min kone som er herfra. Her hvor jeg er nu er der alt for storbys agtigt til mig. For meget støj og larm og for mange mennesker.

Senere hen når økonomien er til det er planen at vi flytter til Bali, et sted i nærheden af Ubud. Men det er indtil videre bare fremtidsdrømme :)

Det var den korte version, historien om hvordan jeg er havnet netop her og forløbet op til er ganske sjovt, men en længere historie du kan få ved lejlighed.
Translate
 
Jeg har faktisk flere gange tænkt på at opfordre +Thomas Frost til at skrive et blogindlæg om, hvordan han er havnet i Indonesien - men det er dog aldrig blevet til andet en blot en tanke. Men hermed opfordringen! Jeg synes altid det er spændende at høre om, hvad der driver folk og hvordan de er havnet, hvor de er.
Translate
 
Alternativt skulle +Thomas Frost måske inviteres til et Podcast hvis vi kan finde en fornuftig vinkel der relaterer sig til online markedsføring. :)
 
+Kenneth Wellin Tak for interessen. Det kan da godt være der kommer et blogindlæg på et tidspunkt. Vores ophold 1100 km oppe i Sverige inden vi kom herned indeholder i hvert fald nogle ganske sjove historier.

Forestil dig to fyre (min kollega og jeg) og en pige (min kone), i en flyttebil på vej op til et hus vi har købt 1100 km oppe i Sverige mindst befolkede område. Både min kollega og jeg har sagt vores faste jobs op og vi har taget skridtet og skal nu bo sammen alle tre for at få webcoders til at blive en fuldtidsforretning vi kan leve af.

Vi taler hjemmelavet alkohol, burgere lavet på bål i -25 graders frost, rensdyr-fangning, en bjørn og dens unge 2 km fra huset, ingen penge til bil så vi kørte med bussen indtil køreplanen blev ændret, så kunne vi ikke det mere. Jeg nåede at blaffe ind og handle en gang og derefter lidt tilfældigt fandt vi en nabo som vi efterfølgende kørte med hver 14 dag. hvor vi virkelig tankede op med fornødenheder.

Men opgive var ikke en option. Vi skulle fandme ikke tilbage til Danmark og sige vores plan ikke lykkedes, det var det eneste der ikke måtte ske, der var også mere i det, men det kommer i næste afsnit. Vi arbejdede hele tiden langsigtet selvom pengene var små på det tidspunkt. Faktisk så små, at min kollega holdt op med at ryge, fordi vi vurderede vi ikke rigtigt havde råd til han fortsatte :)

+Mikael Rieck Kousgaard Jeg er såmænd klar, så længe der er en interessant vinkel og ikke bare handler om hvor jeg sidder og arbejder :). En af de ting jeg synes måske ville være interessant at komme forbi, er at være iværksætter i en situation hvor man SKAL SKAL SKAL præstere, og hvis man ikke gør, kommer det til at have store konsekvenser.

Min kone rejste hjem fra Sverige da hun ikke længere havde visum. Hvis ikke firmaet kom op at køre, kunne jeg ikke rejse ned til hende og leve sammen med hende.

Jeg funderer nogle gange over om vi var nået så langt hvis ikke vi konstant havde kniven for struben, jeg er ikke den ideele iværksætter, langt fra faktisk, men i den situation jeg er i har jeg intet valg, det er WebCoders og SEO-mand eller intet. Jeg vil ikke væk fra min kone igen i så lang tid som jeg var nødt til efter hun rejste hjem fra Sverige.

Derudover kunne et andet emne måske være at ingen af os havde noget som helst "netværk" da vi startede. Vi havde nogle kunder i forvejen som vi havde haft på fritidsbasis, men social-"network", var der ca nul af. Ingen af os var aktive på nogen sociale medier og vi startede virkelig fra nul og har lært mange super nice mennesker at kende, især her på Google+ og på diverse markedsføringsblogs, men det var ikke nemt.
Translate
 
Er variant over at give drikkepenge på forhånd er at give drikkepenge hver dag til rengøring/stuepiger - i stedet for på afrejsedagen, som de fleste gør. Det har i hvert fald givet os lidt ekstra service mange gange. 
Translate
 
Jeg lærte af en amerikaner at give en god tip lige når man ankommer til et hotel (til ham der slæber bagagen). Det rygtes. Har afprøvet det flere gange og det giver fantastisk service. Så +Mikael Rieck Kousgaard s tip (var det ikke elegant flettet ind?) holder helt vand
Translate
 
Jeg er alligevel lidt imponeret over hvordan +Anders Saugstrup konstant formår at få masser af kommentarer og plusser i sine G+ indlæg.
Translate
Translate
 
Da jeg var i Thailand og arbejde kørte vi fra hotellet og hjem i en minibus. En dag på vej hjem sagde jeg "nu skal det blive rart at komme ind at tømme den ananas". De andre kiggede uforstående på mig og spurgt, hvad jeg talte om. Jeg sagde "den der ananas, der står udhulet med frisk frugt-juice i". Sådan en fik de ikke, betroede de. Det viste sig, at jeg var den eneste, der smed drikkepenge til rengøringen hver dag - så det kan godt betale sig (derefter smed de det alle)
Translate
Add a comment...