Profile cover photo
Profile photo
Anders Høeg Nissen
2,289 followers
2,289 followers
About
Anders Høeg's posts

Post has shared content
I fald du savner gode nyheder: her er et nyt seriøst it-medie med en superhistorie om hvordan man optager sine yndlingsprogrammer fra DR med en Chrome-browser.
Nogen spørgsmål?

Post has shared content
Det er fredag, og du er en sucker for kager - selvom du gerne vil være sund (eller måske ligefrem har glutenallergi)! Godt, jeg har både en kagebog og masser af bageopskrifter til dig! :-D

Post has attachment

Post has attachment
UPDATE:
Og så er alting vist afsat... Tak for denne gang :-)

Savner du legetøj eller er der plads til en ekstra julegave? Så har jeg tømt skufferne og leder efter nye brugere til (halv-)gammelt gear.

Der er en DAC, en universal-fjernbetjening, et selvmåls-ur, en gestik-dims og et sæt LEGO. Se mere i fotoalbummet.

Tingene er gratis, men hvis du gerne vil give lidt, så donér et passende beløb til fx Læger Uden Grænser, EFF eller en tredje forening efter eget valg.

Det er først til mølle, så skriv i kommentarfeltet hvis du er interesseret.

I første omgang er det én ting pr. M/K, og man skal selv kunne hente i Kbh NV eller betale for forsendelsen :-)
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Gear og grej gives bort
6 Photos - View album

Post has attachment
Der er WoW (Week of Wearables) i InifinIT-netværket 25-28- november.

Jeg skal selv sige et par ord, men det er ikke det spændende(!). For som arrangørerne selv skriver er der mange kloge hoveder på programmet, og du kan også selv bidrage:

"In the Week of Wearables frontend researchers, writers and companies will present their view on this new field of technology. Entrepreneurs and developers will be showcasing their products and ways of working.
Finally, YOU ARE INVITED to develop your own concept and build a rough prototype of it, with assistance of experts on the area of design, electronics, concept and interaction."

Læs mere og tilmeld dig evt på vedhæftede linky-linky.

Batteriproblemer på iPhone, del 2:

Som jeg tweetede i sidste uge, har min mobil lavet decideret batteri-kamikaze i adskillige dage, og jeg har tilbragt dagene i konstant jagt efter stikkontakter.

Men nu, efter en uges tid med afsindig dårlig batterilevetid (10 timer/opladning) har den tilsyneladende selv løst problemet, og holder igen et døgns tid (knap og nap) ved normal brug.

Jeg ved dog ikke rigtig, om jeg skal være lettet eller frustreret.... I sig selv er det jo positivt. Jeg er glad for ikke længere at tilbringe min tid med at løbe fra stik til stik. Omvendt så frustrerer det mig helt VILDT at jeg ikke har kunne regne ud, hvad problemet er.

Jeg har lukket og startet apps 1000 gange.
Jeg har slukket og tændt igen.
Jeg har slået Background App Refresh, location services, Bluetooth, 4G og wifi til og fra i dusinvis af forskellige konstellationer.
Jeg har lavet komplet restore via iTunes, og forsøgt at installere apps og backup igen.
Altsammen mens jeg løbende har tjekket Usage og Standby-tider uden at kunne se en åbenlys sammenhæng til batteriforbruget.

Og mobilen hjælper mig ikke... For iOS gør det ikke ligefrem nemt at se hvilke apps der bruger (for meget) strøm, eller hvilke interne processer der måske kører når de ikke burde.

(Ikke for at åbne for den trættende Android-iOS-debat - men jeg er ret sikker på at jeg har haft Android-apps hvor jeg kunne grave væsentlig dybere ned i maskinrummet...)

Det er i øvrigt heller ikke lykkedes for mig at finde apps, der kan hjælpe...

Jeg har forsøgt mig med Battery Doctor, Carat og My Data Manager - uden at nogle af dem for alvor har kunnet sige noget om hvilke apps (endsige processer) som har slugt strøm.

Jeg har i øvrigt tidligere haft stor glæde af denne populære artikel om batteriforbrug og -tjek på iPhonen, men denne gang var der desværre ingenting der hjalp.
http://www.scottyloveless.com/blog/2014/the-ultimate-guide-to-solving-ios-battery-drain

Som sagt er jeg stadig helt blank på hvilke af de mange desperate forsøg, der - tilsyneladende - har virket.
Og jeg er stadig voldsomt nervøs for om batteriet uden varsel kunne finde på at vende tilbage til fuld BANZAAAAAi-modus.

Teknologien giver og teknologien tager...

#firsworldproblem #batteri #iOS


Post has attachment
Kan man forudsige hvor meget et computerspil vil blive spillet?
+Anders Drachen  & co har gennemtrawlet en kolonorm mængde data fra Steam - 5 MILLIARDER timers spil! - og analyseret dem.
Og de finder bla. at interessen i et spil (målt på antal timer spillet af de aktive spillere i en given periode) følger et ret konstant mønster.
Læs mere i Anders' artikel.

Post has attachment
Yay! Min nye yndlingskalender(!) Sunrise, som jeg har været rigtig glad for på iDimserne den sidste måneds tid, er lige kommet til Mac.

Desværre understøtter Sunrise Mac-appen ikke Exchange (selvom mobil-appsene gør?), så den kan desværre ikke for mig blive fuld erstatning for Apples egen kalender-app endu. Men jeg håber...

Anyway, hvis du "bare" bruger fx Google Calendar og dit eget system, så tjek den lige - især hvis du også er Evernote-entusiast. En af Sunrise's fineste features er nemlig, at Evernote reminders også kan vises i kalenderen. Jeg er for nylig som eksperiment gået all-in på Evernote, og så er Sunrise altså totalt bingo, som de unge siger. Eller noget.

Men altså, Sunrise. Prøv den.

Post has attachment
Holy sh*t, der bliver godt nok brændt nogle dollaser af i kvikt tempo, dér. Men vi skal jo også forbruge os til vælst og gang i hjulene og hvad har vi. Eller noget.

Post has attachment
Hov. Jeg missede årsdagen for Iain Banks' død her 9. juni.

Men et eller andet sted må det alligevel have boblet, for jeg har gået og haft lyst til at genlæse nogle af hans bøger - Espedair Street, Transition, The Long Steep Approach... og alle de andre, i virkeligheden.

Det er ikke voldsomt mange forfattere jeg følger på en måde, hvor jeg for alvor føler at de er blevet en del af mit liv. Douglas Adams var en af dem, og Banks ligeså.

Måske fordi de ikke "bare" skrev fiktion, men også (autobiografiske) faktabøger - og jeg fik med Adams og Banks ganske enkelt en fornemmelse af, at de var gode, sjove, sære, udfordrende og behagelige mennesker, hvis selskab jeg ville have nydt.

Nå, det kan godt være at jeg missede årsdagen, men jeg tror sgu jeg lige snupper et par kapitler i Raw Spirit, bogen hvor Iain Banks kører rundt i Skotland på jagt efter "den perfekte dram".

Hvad læser du?
Wait while more posts are being loaded