Profile

Cover photo
Allard Schmidt
580 followers|2,355,750 views
AboutPostsCollections

Stream

Allard Schmidt

Shared publicly  - 
 
Goed Interview met Dr. McDougall, waar deze zijn boodschap op een goede en genuanceerde manier kwijt kan. Well done +Angelo Coppola

https://itunes.apple.com/nl/podcast/latest-in-paleo/id417736572?mt=2#episodeGuid=http%3A%2F%2F5by5.tv%2Fpaleo%2F162
 ·  Translate
2
Add a comment...

Allard Schmidt

Shared publicly  - 
 
The French Revolutionary Calendar

Had nog nooit van deze kalender gehoord, op zich was het een goed idee om een none religieuze kalender te ontwikkelen. Helaas is een dergelijke kalender in tegenstelling tot het metrische systeem niet permanent ingevoerd en geen wereld standaard geworden. Tot op vandaag zitten we daarom vast aan de religieus geïnspireerde Gregorian calendar

http://www.ortelius.de/kalender/fr_en.php
 ·  Translate
History and Description of the French Revolutionary Calendar
1
Add a comment...

Allard Schmidt

Shared publicly  - 
 
Wie veel groente eet wordt daar gezonder van en een gezond mens is over het algemeen een gelukkiger mens! Toch wil dit niet zeggen dat een zogenaamd exclusief plantaardige eetwijze veganisme het best mogelijke dieet is.

Bij z'n dieet treedt namelijk op termijn een tekort aan essentiële voedingsstoffen op, nutriënten die hoofdzakelijk voorkomen in dierlijke producten (DHA/EPA, B12, etc..) Dit tekort aan essentiële voedingsstoffen ondermijnt langzaam de gezondheid en daarmee het gevoel van geluk.

Eet en geniet daarom (met mate) naast het plantaardige voedsel regelmatig van onbewerkte vette vis, vlees en eieren.

#vegan #plantaardig #plantbased #vegatarian #religion #dogma #veganisme
 ·  Translate
Beste lezer,. Onderzoekers hebben recent ontdekt dat je door het eten van meer groente en fruit gelukkiger kunt worden. Voor het onderzoek zijn 12.000 willekeurige mensen geselecteerd. Tot 8 porties groente en fruit per dag is er een stijging in geluk waar te nemen. Volgens de onderzoekers zorgt ...
4
Jeany Woabinni's profile photoKook Met mij's profile photo
2 comments
 
Jamie jamie
Add a comment...

Allard Schmidt

Shared publicly  - 
 
Simply a masterpiece by +Rutger Bregman 
In the late summer of 1954, a brilliant young psychologist was reading the newspaper when his eye fell on a strange headline on the back…
1
Add a comment...

Allard Schmidt

Shared publicly  - 
 
“A man with a conviction is a hard man to change.”
Tell him you disagree and he turns away, Show him facts or figures and he questions your sources. Appeal to logic and he fails to see your point.


2

Allard Schmidt

Shared publicly  - 
 
Allard Schmidt originally shared:
 
Veilig verkeer Nederland stelt voor om dmv een softwarematige blokkade smartphones in het verkeer functioneel te beperken. Daarbij stellen zij zelf meteen voor om een ‘escape knop’ in te bouwen voor bijrijders en tijdens OV gebruik. Met z’n escape is het dus meteen een nutteloze functie, omdat bestuurders die de GSM toch willen gebruiken gewoon op de escape gaan drukken.

Op zich ben ik wel voor z’n een beperking, maar dit voorstel van VVN is naar mijn smaak veel te algemeen. Het gaat te ver om iedere GSM die een snelheid hoger dan 30 km heeft zomaar functioneel te willen beperken. Het lijkt me dat er technisch meer mogelijk is dan een detectie op snelheid alleen!? Sowieso zou voor zoiets een samenwerkingsverband tussen, smartphone en auto fabrikanten aan de ene kant en wetgevers aan de andere essentieel zijn, om tot een voor alle partijen acceptabele oplossing te komen.

- Er zitten tegenwoordig zoveel sensoren in smartphones dat deze wellicht de beweging-dynamische karakteristieken die horen bij het besturen kunnen onderscheiden van die horen bij een bijrijder, OV vervoer enz.

Het zou ook beter zijn als de pakkans voor bellen / appen in het verkeer dramatisch vergroot wordt. Met alle camera’s die er tegenwoordig langs de wegen staan opgesteld, moet het toch mogelijk zijn om te detecteren of bestuurders een smartphone gebruiken. Daarnaast zou er een ingebouwde detectie mogelijkheid moeten komen waarmee justitie na ongevallen onomstotelijk kan aantonen dat de telefoon is gebruikt achter het stuur.

 ·  Translate
De smartphone speelt een steeds belangrijkere rol in ons leven en het is aannemelijk dat de toename van het aantal slachtoffers in het verkeer voor een flink deel te wijten is aan de afleiding door dit apparaatje. Daar maken wij ons zorgen om. De SWOV durft te spreken over enkele tientallen doden en enkele honderden gewonden per jaar. Wij vermoeden dat deze aantallen veel hoger liggen en dat er een verband is met de forse stijging van het aantal ...
3
Roeland Jansen's profile photoAllard Schmidt's profile photoJeany Woabinni's profile photo
10 comments
 
En toch heb ik in al de jaren dat ik buiten kom nog nooit een ongeluk gehad. Wonderbaarlijk. 
 ·  Translate
Add a comment...
In his circles
1 person
Have him in circles
580 people
pim tim wim's profile photo
Susana Diez de la Cortina's profile photo
Dr. Janine Ambrose's profile photo
Dennis van der Wel's profile photo
Alex Schuitemaker's profile photo
Surinaams eten's profile photo
René Stout's profile photo
Rogier van Noordenburg's profile photo
nguyen linh's profile photo

Communities

Allard Schmidt

Shared publicly  - 
 
Nuttige tips hoe overgewicht aan te pakken.
 ·  Translate
Beste lezer,. De afgelopen week is er een grote studie naar de relatie tussen overgewicht en levensverwachting in The Lancet gepubliceerd. De uitkomst is dat overgewicht je levensverwachting met vele jaren kan verkorten. Een beetje overgewicht kan je leven met 1 jaar verkorten, maar ernstig ...
2
Add a comment...

Allard Schmidt

Shared publicly  - 
 
Muesli op deze manier gemaakt is veel lekkerder. Geef de ingrediënten een paar uur de tijd en je hebt geen suiker meer nodig voor een heerlijk natuurlijke zoete smaak. #dieet #voeding #gezondheid #muesli #toetje 
 ·  Translate
Bijna iedereen eet wel eens muesli, wat veel mensen niet weten is dat de Muesli van tegenwoordig en zeker Cruesli strek afwijken van het…
2
Add a comment...

Allard Schmidt

Shared publicly  - 
 
In het kort plantaardige diëten bevatten weinig B12, bruikbaar ijzer, zink, choline, vitamine A & D, calcium, en EPA en DHA. En dat zijn maar enkele van de meer dan 25 nutriënten die wij als mens hoofdzakelijk uit dierlijke producten kunnen halen.

#vegan #plantaardig #plantbased #vegatarian #religion #dogma 
 ·  Translate
There are many reasons why people choose to go vegetarian or vegan. Some are compelled by the environmental impact of confinement animal feeding operations (CAFO). Others are guided by ethical conc…
1
Allard Schmidt's profile photoRiël Notermans's profile photoJeany Woabinni's profile photo
13 comments
 
In het verleden kwam ik mensen tegen die hun eigen voer samenstelden voor hun dieren. In alle gevallen was het de verkeerde samenstelling en groeide de dieren niet goed. In ieder geval minder goed dan vergelijkbare dieren die voedsel kregen dat getest was.
Maar de bazen vonden dat de wetenschap geen verstand van zaken hadden.
Ze volgden liever de pseudo wetenschappers met hun theorieën en geen bewijs.
Voordeel van dierproeven is dat de gevolgen in een populatie sneller zichtbaar zijn, want veel dieren hebben een kortere levensspanne.
Binnen 20 jaar heb je al 3 tot 5 generaties getest. Bij kleinere dieren zelfs tientallen generaties. De gevolgen van oa voeding op langer termijn kan daardoor getest worden.
Juist voeding is al decade lang een onderwerp van studie. Daar weten ze al behoorlijk veel over.

Overigens weet ik dat niet ieder mens gelijk is. Met normale voeding en normaal blootstelling aan zonlicht zal een Nederlander geen tekort aan vitamine d krijgen. Tenzij je zoals ik een zeldzame afwijking heb en je lichaam maakt het niet of slaat het niet op.
Het heeft 30 jaar geduurd om hier achter te komen en dan ook nog bij toeval. Niet door al die onderzoeken, maar omdat ik uit mezelf begon met het slikken van vitamine d na de overgang op aanraden van een voedingsdeskundige. En dat was ook het advies van de gezondheidsraad. Tot verbazing van iedereen was ik binnen twee maand fysiek er veel beter aan toe en nu kan ik weer alles wat een vrouw van mijn leeftijd behoort te kunnen. Na 30 jaar. En waarschijnlijk al vanaf mijn geboorte. 
 ·  Translate
Add a comment...

Allard Schmidt

Shared publicly  - 
 
“Cognitive dissonance,”
When reality clashes with our deepest convictions, we’d rather recalibrate reality than amend our worldview. Not only that, we become even more rigid in our beliefs than before.
3

Allard Schmidt

Shared publicly  - 
 

Vegans don't listen so well to counter arguments, they prefer anger now I understand why!

(Lack of DHA/EPA, B12, and other nutrients have lowered their brain function and made them impulsive and irrationally angry.)

Before any vegans read this article it would probably best if they spend a few weeks eating fatty fish, eggs, and other animal products every day.

#vegan #plantaardig #plantbased #vegatarian #religion #dogma 
How to Attract Money and Miracles with Erika Awakening - Why the vegan philosophy fails as a "social justice movement" Before we get started with this article demolishing the vegan philosophy, I want to apologize
3

Allard Schmidt

Shared publicly  - 
 
Goed onderbouwd artikel over hoe op een gezonde manier vlees en dierlijke producten te consumeren. Zoals bijna alles in het leven geldt ook voor vleesconsumptie, dat genieten van een lekker stuk vlees prima is, maar wel met mate! 
 ·  Translate
I've discussed—and countered—many misconceptions people hold to be true about the Primal lifestyle. That we wear loin cloths and shun modern medicine (I only do one of those), eat so low-carb all the time that running our urine through a coffee filter produces valuable ketone esters (stay tuned for the supplement!), and avoid cardio to the point of scolding ourselves if we have to run to catch the train (only if we jog rather than sprint). One in...
2
Allard's Collections
People
In his circles
1 person
Have him in circles
580 people
pim tim wim's profile photo
Susana Diez de la Cortina's profile photo
Dr. Janine Ambrose's profile photo
Dennis van der Wel's profile photo
Alex Schuitemaker's profile photo
Surinaams eten's profile photo
René Stout's profile photo
Rogier van Noordenburg's profile photo
nguyen linh's profile photo
Communities
Basic Information
Gender
Male
Story
Tagline
...
Collections Allard is following
View all
Links