Profile cover photo
Profile photo
Albedo Communicatie
5 followers
5 followers
About
Albedo Communicatie's posts

Post has attachment
8+ voor LIFE CYCLE: wat een sprekend logo!

Afgelopen vrijdag, op weg naar een afspraak in de Delftse binnenstad, viel mijn oog op het pand en het logo van LIFE CYCLE op het Achterom. Wat knap hoe een klein bedrijf groot kan zijn in het vertalen van hun bedrijfsidentiteit en positionering in hun logo. Hier ga ik een blog over schrijven dacht ik meteen!

#huisstijl #bedrijfsidentiteit #analyse


Post has attachment
Speciaal ontwikkeld voor bibliotheken en welzijnsorganisaties: de marketing en communicatieopleiding/workshop: schot in de roos. Zou je meer resultaat willen halen uit je promotie? Meer aansprekende posters? Flyers? Wil je leren denken en schrijven vanuit je doelgroep? Dan is deze workshop iets voor jou en je team!

http://www.albedocommunicatie.nl/workshops/schot-in-de-roos-tekst-en-beeld-voor-promotiemiddelen-met-effect/

Post has attachment

Post has shared content
Natuurlijk lezen we nog steeds massaal papieren reclamefolders. Gemak dient de mens en daarbij scroll je ook zo erdoor heen: bladeren heet dat. Ik denk dat reclamedrukwerk zelfs langer mee gaat dan reclameblokken op TV. 

Post has attachment
Schot in de roos: Een wervende tekst begint met denken van schrijven vanuit je klant. Een dooddoener? Wist je dit al?

Toch hebben mensen vaak de neiging om te schrijven vanuit zichzelf, vanuit de zender of de eigen organisatie. Of ze schrijven over hun klanten in plaats van voor hun klanten. Keer op keer kom ik het tegen. Je spreekt iemand echter veel meer aan als je schrijft vanuit hun positie.
Zo simpel is het:

Post has attachment
Wat zijn de 5 onderdelen van een missie?

Het is soms een hele missie om een missie te formuleren!
Een missie geeft richting en focus voor grote en kleine bedrijven. Het kan bestaan uit een woord of een klein boekwerkje. Hieronder vijf onderdelen die in een missie kunnen antwoorden op de onderstaande vragen staan:

1 Werkterrein

• Wie zijn we?
• Wat doen we?

2 Bestaansrecht

• Wie zijn onze klanten?
• In welke behoeften van die klanten voorzien onze producten?

3 Betekenis voor stakeholders

• Wat willen we betekenen voor wie?

4 Normen, waarden en overtuigingen
Welke normen, waarden en overtuigingen staan centraal in ons handelen?

5 Intenties en ambities
• Wat is de opdracht waarvoor we staan?
• Wat willen we bereiken?

Begin een brainstorm en beantwoord de vragen uit de 5 onderdelen die jij belangrijk vindt!

Blijft het een uitdaging om je missie te formuleren?
Het is soms een hele missie om een missie te formuleren!

Séphine Laros staat voor je klaar met een goede workshop of brainstormsessie


Post has attachment
Zeg Séphine, doe jij nog steeds "Een uurtje met Séphine"?

Ja natuurlijk! Als je een concrete communicatievraag hebt, kun je die naar mij mailen, samen met alles wat je al hebt geprobeerd. Ik bestudeer dat, we maken een afspraak en we bespreken welke richting je verder kunt of waar het probleem zit, waardoor jij je doel niet kon bereiken.

"Binnen een uurtje met Séphine is mijn vraag beantwoord en allerlei vragen waarvan ik niet wist dat ik ze had. Séphine heeft goed in de gaten waar mijn valkuilen zitten en heeft voor mij werkbare ideeën meegegeven over hoe ik daarmee om kan gaan. Kortom: ik kan weer vooruit met het uitbouwen van mijn bedrijf!” Karen Knols, Studio Lampro.

Heb je geen idee welke kwaliteiten je doelgroep aanspreken?
Wil je een sterkere boodschap in al je uitingen?
Weet je niet welke social media je kunt inzetten en hoe?
Wil je meer contactmomenten met je klanten?
Dan is Een uurtje met Séphine de oplossing!

http://www.albedocommunicatie.nl/?page_id=572

Post has attachment
“Wat betekent dat, Albedo?” vragen mensen mij vaak tijdens een kennismaking op een netwerkavond. Vraagt u zich dat ook af? Hieronder mijn antwoord:

Albedo heeft inderdaad een betekenis. Het is een term uit de sterrenkunde. Het is het percentage licht dat door een bepaald object weerkaatst wordt. Een wit lichaam straalt alle licht terug en heeft een albedo van 1 terwijl een zwart lichaam alle straling opslorpt en een albedo van 0 heeft. Voor de Aarde is de albedo 0,4; onze planeet neemt meer licht op dan dat zij terug geeft.
albedo_effect_science
Hoe kwam ik bij deze naam?
In eerste instantie had ik Solar bedacht, dat is een anagram van mijn achternaam Laros. Solar betekent ‘van de Zon’. Mooie persoonlijke keuze en bovendien een associatie met imago: de stralen van de zon versus wat wilt u uitstralen? Helaas associëren veel mensen Solar met een bedrijf dat zonnepanelen verkoopt of ‘iets’ doet met zonneenergie. Dat is geen handige naam voor een communicatiebureau! (‘Nee ik verkoop geen zonnepanelen,…)

Dus ging ik verder zoeken. http://www.albedocommunicatie.nl/?p=327#more-327

Post has attachment
Sinterklaas komt er weer aan, de kruidnoten liggen al ruim een maand in de supermarkten. Grote kans dat er meerdere merken inhaken op dit feest. En jij? Ik ben benieuwd! Lees mijn korte blog en laat je inspireren.

http://www.albedocommunicatie.nl/?p=520

Post has attachment
20 jaar in het communicatievak!

Net afgestudeerd, werd ik geheadhunt door CheckMark Management Support. Als tweede personeelslid startte ik bij dit bedrijf met de interne communicatie over een reorganisatie voor Ericsson. Met goede cijfers en een diploma op zak, ging ik ervoor. In de praktijk moest mijn kennis echter nog flink worden bijgespijkerd door ervaren vakmensen. Gelukkig werd ik achter de coulissen gecoacht door een senior communicatiestrateeg en een oud-journalist. Elke week bespraken we onderwerpen als de bedrijfscultuur en welke communicatietheorie en –modellen ik in een situatie kon toepassen. Mijn eerste teksten zagen rood van de taal- en stijlcorrecties…. “Niet schrikken van het rood, het lijkt erger dan dat het is”, waarschuwde de journalist mij. Vervolgens liepen we samen alle correcties door. Zo begon mijn communicatiecarrière…. Vorige week ontving ik een uitnodiging van CheckMark voor hun 20-jarig bestaan. Het is bijna niet te geloven! Dat betekent dat ik 20 jaar in het communicatievak zit!

Wat deed ik in deze periode?

Mijn eigen communicatiebedrijf Albedo communicatie oprichten.
31 Websitetrajecten.
27 Marketingcommunicatieprojecten.
20 Onderzoeken.
19 Huisstijlprojecten.
17 Strategische adviezen en communicatiemeerjarenplannen.
15: Social media management voor 15 organisaties.
14 PR opdrachten.
11 Missies formuleren.
10 Communicatieprojecten bij verandertrajecten.
7: De interne communicatie verzorgen voor 7 organisaties.
5 x een collega vervangen bij zwangerschapsverlof, altijd met de vraag of ik er een extra taak bij kan doen.
Meer dan 120 workshops en lezingen geven op het gebied van huisstijl, merken, marketingcommunicatie en social media.
Ondertussen coach ik vaak de junioren en collega’s die ik tegenkom en help hen met allerlei vragen. En nog steeds werk en leer ik met veel enthousiasme verder. De huisstijl iets moderniseren? Behoefte aan een plan? Creatieve ideeën? Drukwerk nodig? Een app? Doelgroep bepalen? Nieuwsbrief produceren of een goede campagne in elkaar draaien? Verbeterpunten aangeven? Authentieke of klantgerichte communicatie? Volgende week ‘een folder of iets’ nodig? Geen probleem!
Wait while more posts are being loaded