Profile

Cover photo
Ajeng Sitoresmi
Works at POYENG knit shop
Lives in Yogyakarta
144 followers|2,345,471 views
AboutPostsPhotos

Stream

 
Rajut Free Knitting Pattern : Nice cable Headband
This free knitting headband pattern from Renate will nicely framed your face, keep you happy in your bad-hair-day, and warm your ears too. Free Knitting Pattern : Green forest by Renate Ridley Yarn I used : SA Poyeng  color green 1 ball. Needle : 4 mm my ra...
This free knitting headband pattern from Renate will nicely framed your face, keep you happy in your bad-hair-day, and warm your ears too. Free Knitting Pattern : Green forest by Renate Ridley Yarn I used : SA Poyeng colo...
1
Add a comment...
 
Rajut Free Knitting Pattern : Little Deer Hat
I got interested at this pattern since first time I seen it. But never get opportunity to try it until now. I actually only used the antlers and ears pattern. For the hat, i just used very basic hat pattern, and did not follow this pattern (actually, It was...
I got interested at this pattern since first time I seen it. But never get opportunity to try it until now. I actually only used the antlers and ears pattern. For the hat, i just used very basic hat pattern, and did not follo...
1
Add a comment...
 
Book Review : Knitted Dolls
I had this book for months. But never had opportunity to try it... until now. (Yeah, without great willpower, this doll would never happen. :p) And here it is, a doll I made for one who i consider as a close friend. This doll made from SP Poyeng yarn in 4mm...
I had this book for months. But never had opportunity to try it... until now. (Yeah, without great willpower, this doll would never happen. :p) And here it is, a doll I made for one who i consider as a close friend. This do...
1
Add a comment...

Ajeng Sitoresmi

Shared publicly  - 
 
Jurnal Event : Pengalamanku di Pesta Boneka #4
Tahun ini aku akhirnya benar-benar berkesempatan buat nonton Pesta Boneka yang tahun 2014 ini sudah mencapai yang keempat kalinya. Thanks buat Dondi yang nyempetin diri buat ngajakin dan ngingetin (lalu ngebujukin tiada henti buat beli tiketnya via online)....
 ·  Translate
Tahun ini aku akhirnya benar-benar berkesempatan buat nonton Pesta Boneka yang tahun 2014 ini sudah mencapai yang keempat kalinya. Thanks buat Dondi yang nyempetin diri buat ngajakin dan ngingetin (lalu ngebujukin tiada henti...
1
Add a comment...

Ajeng Sitoresmi

Shared publicly  - 
 
Okay.. Its really my bad not posting in this blog as often as i wanted to. But, thank God, in poyengstudio.com we are not that lazy. We uploaded new items regularly, and now working new looks for the web. *yayyy And for any P...
1
Add a comment...

Ajeng Sitoresmi

Shared publicly  - 
 
Kuliner : Kheray Indah
(Duh, dari namanya aja udah aneh.. ) Tempat makan yang ini ada di daerah selokan mataram. Dia semacam Chinese food gitu.. Kalau kamu datang dari arah Gejayan menuju Seturan, artinya dia ada di kanan jalan. Pas posisinya aku lupa, jadi kamu pasang mata aja y...
 ·  Translate
(Duh, dari namanya aja udah aneh.. ) Tempat makan yang ini ada di daerah selokan mataram. Dia semacam Chinese food gitu.. Kalau kamu datang dari arah Gejayan menuju Seturan, artinya dia ada di kanan jalan. Pas posisinya aku l...
1
Add a comment...
In her circles
65 people
Have her in circles
144 people
Andika Satya Wisnu's profile photo
Abu Saleh's profile photo
Zem indra gunawan's profile photo
Novie Trilogi Utami's profile photo
nesti agust's profile photo
Fauzianggi Rahmi Fitri's profile photo
bekti novitasari's profile photo
Tia Irmayanty's profile photo
Inge Dewi Kencono's profile photo

Ajeng Sitoresmi

Shared publicly  - 
 
Rajut Free Knitting Pattern = Ever Mom's brimmed hat
I don't know why elderly woman love this kind of hat. Maybe because it's elegant and simple? Maybe because it can protect your eyes from the sun when you in outdoor? Anyway, I found this beautiful sun hat free knitting pattern, and decided to make one. And ...
I don't know why elderly woman love this kind of hat. Maybe because it's elegant and simple? Maybe because it can protect your eyes from the sun when you in outdoor? Anyway, I found this beautiful sun hat free knitting patter...
1
Add a comment...

Ajeng Sitoresmi

Shared publicly  - 
 
Here are some new scarfs addition to poyengstudio.com *Grey Moss Cowl *Fisherman Bulky Salem *Simple Rib Slub Bulky *Moody Garter Hug and kiss from poyengstudio.co</b>m ^ ^
1
Add a comment...

Ajeng Sitoresmi

Shared publicly  - 
 
memanfaatkan benang sisa SP di rumah.
Poyeng punya benang Sweet Cotton Poyeng bertumpuk di kardus gudang (dan sekarang bertambah dengan benang Sweet Sparkling juga). Benang-benang ini adalah mereka yang tidak layak jual, entah karena warnnya tidak rata, pilinannya terlalu kecil atau terlalu rap...
 ·  Translate
Poyeng punya benang Sweet Cotton Poyeng bertumpuk di kardus gudang (dan sekarang bertambah dengan benang Sweet Sparkling juga). Benang-benang ini adalah mereka yang tidak layak jual, entah karena warnnya tidak rata, pilinanny...
1
Add a comment...

Ajeng Sitoresmi

Shared publicly  - 
 
Update from workshop : wajah Poyeng saat ini
Eee... buset bener deh, ini owner kok suka banget geser-geser rak.. Pelanggan Poyeng yang dah ga ke Poyeng 1-2 bulan, pasti ngga akan mendapati workshop Poyeng dalam keadaan yang seperti ketika dia ke Poyeng terakhir. Tapi bagaimana ya.. sebenarnya Poyeng s...
 ·  Translate
Eee... buset bener deh, ini owner kok suka banget geser-geser rak.. Pelanggan Poyeng yang dah ga ke Poyeng 1-2 bulan, pasti ngga akan mendapati workshop Poyeng dalam keadaan yang seperti ketika dia ke Poyeng terakhir. Tapi ba...
1
Add a comment...

Ajeng Sitoresmi

Shared publicly  - 
 
me as a Pattern Tester (Ravelry) : December 2014
Hi there, Long time not posting anything. Not because I didn't knit, but because I now seldom using free pattern again, and just knit without pattern instead. If you joined Ravelry, you will know a group named FPT or Free Pattern Testers. I already joined t...
Hi there, Long time not posting anything. Not because I didn't knit, but because I now seldom using free pattern again, and just knit without pattern instead. If you joined Ravelry, you will know a group named FPT or Free Pat...
1
Add a comment...
 
Tips : Memulai Bisnis dari Hobi
Sedari mau lulus kuliah, aku tidak pernah bekerja kantoran dan langsung memutuskan berwirausaha, dan hal itupun bukan karena dorongan orangtua. Mengambil usaha yang bukan melihat tren yang sedang berkembang, dan bukan pula usaha yang berkutat di makanan, ak...
 ·  Translate
Sedari mau lulus kuliah, aku tidak pernah bekerja kantoran dan langsung memutuskan berwirausaha, dan hal itupun bukan karena dorongan orangtua. Mengambil usaha yang bukan melihat tren yang sedang berkembang, dan bukan pula us...
1
Add a comment...
People
In her circles
65 people
Have her in circles
144 people
Andika Satya Wisnu's profile photo
Abu Saleh's profile photo
Zem indra gunawan's profile photo
Novie Trilogi Utami's profile photo
nesti agust's profile photo
Fauzianggi Rahmi Fitri's profile photo
bekti novitasari's profile photo
Tia Irmayanty's profile photo
Inge Dewi Kencono's profile photo
Work
Occupation
small business owner and artisan
Skills
knitting, photography, drawing
Employment
  • POYENG knit shop
    Artisan, 2009 - present
Basic Information
Gender
Female
Looking for
Friends, Networking
Relationship
Married
Other names
Poyeng
Story
Tagline
Look up, Look down, Look back, Look forward, and Look your sides too
Introduction
I live in Yogyakarta, Indonesia with my husband. Start my passion on knitting since 2008 and create Poyeng knit shop. I am first generation knitter in my family. Love nice food, little traveling, re-purposed goods, and photography. My dreams are living from hobby, work at home, and just enjoy the life.
Bragging rights
i am writer/author of 3 knitting books published in Indonesia (yayy)
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Yogyakarta
Previously
sleman - klaten - sragen