Profile cover photo
Profile photo
Ajánlom Budapest!
18 followers -
Nagyon akartunk már mindannyian egy Ajánlom-Budapest.hu oldalt programokkal, kultúrával, élményekkel és véleményekkel a cikkekben :)
Nagyon akartunk már mindannyian egy Ajánlom-Budapest.hu oldalt programokkal, kultúrával, élményekkel és véleményekkel a cikkekben :)

18 followers
About
Posts

Post has attachment
Ünnepeljük együtt május 1-jén a Vígszínház 122. születésnapját! Akárcsak az eddigi években, idén se lesz másként: rendhagyó programokkal és izgalmas meglepetésekkel várjuk barátainkat.
15 órától számos meglepetéssel készülnek a társulat művészei és koncertet ad a GRUND – a vígszínházi fiúzenekar is. Ezen a napon a nagy titokra is fény derül, hiszen megtudhatjátok, milyen előadásokkal várjunk Titeket a 123. évadunkban.
Ne feledjétek: a délután folyamán 5% kedvezménnyel lehet megvásárolni a következő évadra szóló bérletet, 10%-kal olcsóbban pedig előadásainkra válthattok jegyeket.
Azoknak sem kell elkeseredni, akik nem tudnak május 1-jén Budapestre utazni, a Víg hivatalos Facebook-oldalán élőben követhettek minket.
A belépés díjtalan!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Egy kávé - egy novella
A Kelet Kávézó és Galériában (1114, Bartók Béla út 29), a program ingyenes!

A Kávéházak Éjszakáján meghívjuk magunkhoz a Fiatal Írók Szövetségének (FISZ) néhány tagját, egy közös irodalmi program erejéig. A FISZ célja, hogy a kortárs magyar irodalom legújabb generációjával ismertesse meg az érdeklődőket. Az Egy kávé - Egy novella program során vendégeink az italuk mellé választhatnak egy rövid irodalmi művet a “novellalapunkról”, melyet fiatal szerzők olvasnak fel majd nekik, közvetlenül az asztalnál. Újhullámos kávézóként, melynek falait ráadásul kb. 7000 könyv tölti be, mi is fontosnak tartjuk a kortárs irodalom terjesztését és támogatását. Biztosak vagyunk benne, hogy a program során vendégeink könnyedén magukévá teszik majd kávézónk különleges hangulatát, miközben értékes gondolatokkal gazdagodhatnak majd a novellákat, verseket hallgatva.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
OPEN ROAD FEST – Teljes a line-up, itt a részletes zenei program

Magyarország legnagyobb zenei és motoros fesztiválja sem sokat tétlenkedik, 20 új névvel rukkolt elő, így most már a teljes zenei programcsomagból csemegézhetünk. Ráadásként a kedvezményes napijegyek értékesítése is elstartolt, így már a húsvéti ajándékötletekhez is kaptunk egy jó tippet.

A napi bontás itt érhető el: http://www.openroadfest.hu/programok/

Csekkold a részletes programot, kedvezményes napi és hetijegyek itt érhetőek el: http://www.openroadfest.hu/termekkategoria/jegyvasarlas/

FB esemény: https://www.facebook.com/events/295087884285944/

19. Harley-Davidson Open Road Fest, 2018. június 06-10. Alsóörs

Feel the Freedom
19. Open Road Fest
19. Open Road Fest
facebook.com
Add a comment...

Post has attachment

VI. Felfedezők Napja – Kutatóexpedíciók Fesztiválja
Középpontban az éghajlatváltozás
Ahol az Erő, a Kitartás és a Tudomány találkozik

2018. április 28-án, a Millenáris Parkban hatodik alkalommal nyitja meg kapuit a Felfedezők Napja A FÖLDGÖMB magazin és a Magyar Földrajzi Társaság szer­ve­zé­sében. Idén az éghajlatváltozás kerül a közép­pont­ba. A Kutatóexpedíciók Feszti­válján, éghajlatkutatók, bio­ló­gu­sok, bolygó­kutatók, vulka­no­ló­gusok, geo­grá­fusok és még számos tudományág kutatói hozzák testközelbe a terepi kutatás világát. A látogatók a rendezvény elő­adá­sain, bemutatóin, mini kiállításán keresz­tül pillanthatnak be munkájukba, mód­sze­reik­be és megismer­ked­hetnek a felfe­dezők eszköztárával is.

Középpontban az éghajlatváltozás

Nagyszüleink idején még egyáltalán nem volt beszédtéma az éghajlatváltozás. Persze 50 éve még fele ennyi ember sem élt a Földön, de ez nem jelenti azt, hogy a klíma – ahogy a Föld életében mindig is – ne változott volna. Csak épp a minket körülvevő környezet terhelése és átalakulása nem volt ilyen mértékben szembe­tűnő. Ma viszont már látványos és húsbavágó globális változások tanúi és részt­vevői vagyunk – gondoltuk volna ezt gyermekkorunkban? E folyamatok boly­gónk életének alapvető részei, ám okaik és következményeinek feltárása az emberi­ség egyik legnagyobb kihívása. Megkerülhetetlen a múlt változásainak elemzése – hiszen környezetünk kialakulásának gyökereit itt kell keresnünk – de a jelenlegi átalakulásokat is magyaráznunk kell, nem is beszélve a jövőben vár­ható események előrejelzéséről.

A Felfedezők Napja idei kiemelt és szokás szerint kézzelfoghatóan közelről tálalt témája az éghajlatváltozások legérdekesebb következményeinek bemutatása – különleges magyar kutatók, földtudósok, biológusok, régészek, társa­dalom­tudósok feltáró munkáin keresztül. Közérthetően és lebilincselően az egész család számára!

Magyar Felfedező Nagydíj
A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány idén hatodik alkalommal ítéli oda a Magyar Felfedező Nagydíjat, melyet Dr. Nagy Balázs az alapítvány kura­tó­ri­u­má­nak elnöke ad át 12.30 órakor. A díjazott olyan expedíciós feltáró tevé­keny­ségért kapja az elismerést, amely új szakmai eredményeket hoz, maradandó érték­teremtéssel jár, jelen­tős  nemzetközi figyelmet kelt. Vajon Börcsök Péter barlang­kutató, a Himalájában dolgozó Irimiás Balázs, Sántha István szociál­antro­­pológus, Ősi Attila paleontológus, valamint Magyari Enikő paleo­öko­lógus után ki veheti át a legkie­melkedőbb hazai, terepi felfedezőnek járó díjat? Kiderül április 28-én a Felfedezők Napján!


Családi fesztivál

A Felfedezők Napja– az előadásokon, bemutatókon túl – a földrajz ünnepe, igazi családi fesztivál, sok-sok játékkal és nyereménnyel! A vállalkozó szellemű láto­gatók próbára tehetik magukat, hogyan állnának helyt egy valódi expedíción! Aki teljesíti a hétpróbát, és a szerencse is mellé szegődik, akár egy utazást is nyerhet a Kis-Fátrába, de hazaviheti a sok értékes ajándék egyikét is! Aki nem nyer semmit, még mindig belekóstolhat a Pedalocafe – expedíciós kávézó­tri­cikli baris­tája által készített biokávé-külön­leges­ségekbe, kipróbálhatja a Slack–Sulit.

A gyermekeket is gazdag program várja! Játékos feladatok segítségével lehetnek új ismeretekkel gazdagabbak a legkisebbek is: A Földgömb magazin arcfestéssel, a barlangkutatók kötélmászó pályával várják őket. A játékosok tervezhetnek óceán átevező kajakot, megépíthetik a Gellért-hegyet vagy akár mamutfogszakértővé is válhatnak! A játékokat még hosszasan sorolhatnánk.


Zanglai íjászverseny!
A Csoma Szobája Alapítvány bemutatja és kipróbálható lesz a hazánkban ritkábban, a Himalájában annál inkább használatos „mongol” technika. A lőlap – reméljük lyukakkal tarkítva – emléklapként fog szolgálni, melyet haza is lehet vinni. A nap folyamán a legtöbb találatot elérő résztvevő kapja meg a Csoma legjobb íjásza címet.

A fesztivál a geográfia és rokontudományai legnagyobb és leglátványosabb hazai ren­dez­vénye, mely évről-évre egyre több látogatót vonz. A különleges program célja felhívni a figyelmet a kuta­tó­expedíciók fontosságára, valamint az expe­dí­ciók tudományos gyökereire. Kedvet és érdeklődést ébreszteni a jövő generációjában a ­tu­do­má­nyos kutatómunka iránt, megmutatni a feladat szépségét, izgalmát!

A minőségi ismeretterjesztés napjainkban méltánytalanul háttérbe szorult, a magyar kutatók eredményeivel szinte alig találkozhat a nagyközönség, pedig mun­kájuk társadalmi és gazdasági haszna kézzelfogható. Rendezvényünkkel ezen kívánunk változtatni, melyen az Erő, a Kitartás és a Tudomány talál­ko­zik egymással. Az elő­adásokon és a kiállítóhelyeken A Földgömb számos szerzőjével személyesen is találkozhat az olvasó, a kutatómunka bemutatása és az élménybeszámolók folyamatosak e családi rendezvényen.

A részletes program megtekintéséhez látogasson el honlapunkra:  www.felfedezoknapja.info

#honvágy #mozgolódás #tudomány #Felfedezők_Napja #Budapest
+Ajánlom Budapest! +Millenáris Park
A Földgömb
A Földgömb
felfedezoknapja.info
Add a comment...

Post has attachment
Állítsd meg a méhpusztulást, ültess nekik növényeket!

Életterük csökkenése miatt pusztulnak a méhek. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Budapest Voices természetbarát tagjai emiatt felhívják a lakosság és az önkormányzatok figyelmét, hogy ültessenek olyan növényeket, melyek táplálékul szolgálnak a méheknek. Minden harmadik falat étel napi étkezésünkben a méhek munkájának köszönhető.

Évről évre romlik a méhek és minden, beporzást végző rovar helyzete. Életterük és a táplálékukként szolgáló virágzó növények sokszínűsége csökken. Nem csak hazánkban, hanem Európa és világszerte tapasztalható tendencia a vadonélő hártyásszárnyúak számának csökkenése. Pedig jelenlétük a természetben nélkülözhetetlen. A globális élelmiszertermelés 76 százaléka, az Európában élő növényfajok 84 százaléka függ a házi- és vadméh fajok beporzásától. Minden harmadik falat étel napi étkezésünkben a méhek munkájának köszönhető. Ha nincsenek méhek, nincsenek gyümölcsök, lekvárok, zöldségek, étolaj, kávé, csokoládé és a haszonállatok által fogyasztott takarmánynövények.
- A hazai méhek életterének csökkenése tapasztalható – mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke. - Igaz, hogy a repce, akác és napraforgó, azaz a három fő mézelő növény területe nőtt, de ezek csak háromszor 10 napig virágoznak egy évben. A maradék 5 hónapban alig-alig találnak a méhek természetes virágport és nektárt. Ezen azonban minden természetet szerető, a méhek munkáját elismerő ember tud segíteni: lakhelye körül akár néhány négyzetméteren alakítsunk ki „méhbarát kiskertet”. Ültessünk olyan növényeket, amelyek szebbé, harmonikusabbá varázsolják életterünket, és egyben táplálékot biztosítanak a méhek számára! Akár egy erkélyen, terasz-korláton elhelyezett balkonláda virágai is nagy segítséget nyújthatnak a szorgos rovaroknak. Évente egy, a kiskertben, környezetünkben elültetett mézelő, virágport adó fa is hasznos segítség a méheknek, és örök emlék magunk számára. A beporzók táplálkozásának szempontjából a legínségesebb időszak hazánkban július-augusztus, tehát az ebben az időszakban virágzó növényekkel tudunk a legtöbbet segíteni rajtuk.
Az OMME és a Budapest Voices együttes tagjai aktivizálták is magukat, és a III. kerületi Mészkő parkban méheknek táplálékot jelentő növényeket, összesen 83 tő virágot és egy fát ültettek.
- Szeretjük a természetet és szívünkön viseljük a méhek sorsát – fogalmazott Lajtai Kati, a Budapest Voices énekesnője. - Akciónk helyszínválasztását az indokolta, hogy ezer szálon kötődünk Óbudához, számtalan alkalommal léptünk fel a városrészben, és itt lesz a születésnapi nagykoncertünk is május 5-én.
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület ősszel indítja újabb akcióját, de már most felhívja rá a figyelmet: Méhbarát Település pályázatot írnak ki abból a célból, hogy településeink önkormányzatai a parkosításra, közterületek növényekkel való betelepítésére méheknek hasznos virágokat, bokrokat, fákat használjanak fel minél nagyobb számban, minél nagyobb területen. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által ajánlott „méhbarát” növények megtalálhatók az omme.hu weboldalon.

Videó a növényültető akcióról: https://youtu.be/-Xce3ia-mM8

#Budapest #Országos_Magyar_Méhészeti_Egyesület +Budapest Voices +Ajánlom Budapest!
Add a comment...

Post has attachment
Csodálatos tavaszi reggel a Budai Várnegyedben
Fotó: Krénn Imre

#Budapest +Ajánlom Budapest!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Immáron 22. alkalommal jelentkezik a Nagy Sprtágválasztó! Több mint 100 kipróbálható sportág egy helyszínen, edzőkkel, élsportolókkal, szakmai tanácsadással. Tarts velünk és töltsünk együtt egy mozgalmas hétvégét! ;)

Mikor?
2018. május 25–26. péntek, szombat 9:00-17:00

Hol?
Merkapt Sportközpont (Budapest X. kerület, Maglódi út 12/a)Ne felejtsd otthon Coca-Cola Testébresztő kártyádat, hiszen pénteken a Testébresztő sátornál 200 pontot írunk jóvá a részvételért.

Töltődjünk fel együtt mozgással!

www.testebreszto.hu
Add a comment...

Post has attachment
Hol voltatok Szakura ünnepen? :)

Rózsaszín Budapest - Fotó: Krénn Imre

#Budapest +Ajánlom Budapest!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ne feledd: még ma és holnap!

Ha kíváncsi vagy az év legjobb hegyifilmjeire, idén se hagyd ki a

Banff Hegyifilm Fesztivál világkörüli turnéjának budapesti vetítéseit

április 11-12-13-án, a Corvin Moziban!

Bővebb információ és jegyvásárlás: www.banff.hu

#BANFF #vetítő #film #mozi #Corvin #Budapest +Ajánlom Budapest!
Add a comment...

Post has attachment
Finisszázs tárlatvezetéssel!
2018.04.13. péntek, 17:30

drMáriás záró tárlatvezetést tart a Magyarország a magyarság legvilághírűbben és legkorszerűbben ősmagyar hungarikuma! című kiállításán

A tárlatvezetést beszélgetés és a kiállítás bontása követi.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Örkény István könyvesbolt
1137 Budapest, Szent István körút 26.

#drMáriás #kirakat #kiállítás #finisszázs #ingyenes #Budapest
+Ajánlom Budapest!
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded