Profile cover photo
Profile photo
Koulutus- Ja Konsultointikeskus Aitologia Oy
Aitologia tarjoaa kaikille mahdollisuutta oppia ammattilaisilta hyvinvoinnin avaintaitoja: tietoisuus-, vuorovaikutus-, joustavan mielen sekä onnellisuustaitoja.
Aitologia tarjoaa kaikille mahdollisuutta oppia ammattilaisilta hyvinvoinnin avaintaitoja: tietoisuus-, vuorovaikutus-, joustavan mielen sekä onnellisuustaitoja.
About
Posts

Post has attachment
Joustavan mielen taidot auttavat meitä sietämään vastoinkäymisiä ja epävarmuutta paremmin sekä toimimaan arvojemme suuntaisesti vaikeissakin tilanteissa.

Joustavan mielen taidot ovat mielen joustavuuden kehittämistä. Joudumme kohtaamaan elämässä vastoinkäymisiä sekä sietämään stressaavia tilanteita ja vaikeuksia usein päivittäin. Suhtautumisemme niihin on avainroolissa ja vaikuttaa siihen, mihin suuntaan elämämme kehittyy. Miksi toiset ihmiset ovat onnellisia kaikista vastoinkäymisistä huolimatta ja toiset masentuvat?

Joustavan mielen taidot auttavat meitä:
- löytämään helpommin kultaisen keskitien tilanteessa kuin tilanteessa
- näkemään yllättävätkin käänteet tutuissa asioissa
- näkemään kokonaiskuvan tilanteesta sen sijaan, että jumiudutaan yhteen näkemykseen
- oppimaan stressinhallintakeinoja
- elämään arvojen mukaista täyttä elämää ulkoisista olosuhteista huolimatta

Joustavan mielen taidot ovat hyvinvointimme avainasemassa. Ne auttavat meitä näkemään selkeämmin asioiden eri puolet samanaikaisesti ja huomaamaan yllättäviäkin puolia tutuissa asioissa.
Add a comment...

Post has attachment
Ilmainen verkkokoulutus: Tietoisen läsnäolon perusteet
https://aitologia.fi/verkkokoulutukset/

Mindfulness eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo on nyt suuren kiinnostuksen kohteena myös Suomessa ja syystäkin, sillä tutkimusten mukaan se todella toimii! Mindfulness ja tunnetaidot ovat ikään kuin perusaskel jokaiselle, joka haluaa kehittää psyykkistä suorituskykyään uudelle tasolle. Mindfulnessissa sovelletaan tutkittuja harjoituksia omaan elämään. 

Tietoisen läsnäolon hyötyjä:
• vähentää koetun stressin määrää
• parantaa keskittymiskykyä
• antaa uusia keinoja käsitellä vaikeita tunteita 
• avaa tien olennaiseen keskittymiselle
• luo uudenlaisia ajattelumalleja
• parantaa vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoja
Add a comment...

Post has attachment
Koulutuskeskus Aitologia tarjoaa kaikille mahdollisuutta oppia ammattilaisilta hyvinvoinnin avaintaitoja. Katso sivuston esittelyvideo. Järjestämme ja räätälöimme suosittuja live-koulutuksia ja tarjoamme myös nykyaikaisia ja laadukkaita verkkokoulutuksia. Käy kokeilemassa - “Tietoisen läsnäolon perusteet” -verkkokoulutus on maksuton!

Aitologiassa haluamme antaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden oppia mm. näitä meidän hyvinvoinnillemme niin tärkeitä taitoja:
- Miten voimme suunnata elämäämme arvojemme mukaiseen suuntaan?
- Miten löydämme omia ominaisvahvuuksiamme?
- Miten voimme valita ammattimme sekä ystävyys- ja parisuhteemme siten, että voimme kukoistaa niin työpaikalla kuin ihmissuhteissa? 
- Elämmekö aina tietoisesti, olemmeko läsnä tässä hetkessä vai annammeko voimakkaiden tunteiden ja yllykkeiden ohjata sokeasti elämäämme?
- Miten voimme rakentaa aitoja ja lämpimiä suhteita toisiin?
- Miten voimme tehdä stressistä liittolaisen?

https://youtu.be/ydfDbWlfFzY
Add a comment...

Post has attachment
Vuorovaikutus- ja suhdetaidot ovat yhteiskunnassamme keskeisessä asemassa. Käytämme niitä joka päivä. Silti hyvin harvoin meille opetetaan tapoja keskustella, tehdä yhteistyötä ja rakentaa suhteita toisiin tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Syystä tai toisesta olemme oppineet lapsesta asti tehottomia ja joskus jopa vahingollisia vuorovaikutustapoja.

Aitologian vuorovaikutuskoulutukset antavat mm. näitä valmiuksia:
• Opimme tarkastelemaan tietoisesti omaa kommunikaatiotyyliä 
• Opimme tunnistamaan vuorovaikutuksen sudenkuopat
• Opimme helposti muistettavan 4 askeleen tekniikan
• Opimme luomaan palkitsevia ja yhteyttä rakentavia suhteita
• Opimme käsittelemään myös haasteellisia tilanteita rakentavasti sekä työ- että perhe-elämässä

https://youtu.be/-Dv3uHbh7yo
Add a comment...

Post has attachment
Aitologia on muutamia viikkoja sitten asettunut Arabian Hämeentien varteen ja on hyvin toiveikas, että tähän voisi viimein jäädä pysyvämmin, aluekin kun on niin ihana. Anastasia Kozlovskin haastattelu on julkaistu Arabianranta -sivustolla.
Add a comment...

Post has attachment
Perinteisesti stressillä tarkoitetaan äärimmäisessä tilanteessa olemista, taistele ja pakene -reaktiota. Miksi nykyään ajatellaan, että lähes kaikki ihmiset kokevat stressiä tavalla tai toisella?

Stressissä on kyse reaktiosta, jossa tilanteen kovat vaatimukset ylittävät yksilön voimavarat. Kuormittava ja hallitsematon tilanne laukaisee psykofysiologisen reaktion, jonka tuloksena on stressin kokeminen.

Arkielämässä kuormittavaa tilannetta ei suinkaan aina kutsuta stressiksi. Saatetaan puhua väsymyksestä, uupumuksesta, ärtymyksestä ja rasittuneisuudesta. Kuinka usein olet sanonut: ”olen niin uupunut/väsynyt” tai ”tuo ihminen ärsyttää minua” tai ”asia rasittaa minua niin kovasti!”
...
Add a comment...

Post has attachment
Teknologia mahdollistaa paljon ja tukee työpainotteista kulttuuria. Teknologian ansiosta ihmiset saattavat kokea entistä enemmän paineita, jännitystä ja stressiä. Emme kuitenkaan voi kuvitella elämää ilman sellaisia tilanteita, joissa syntyy painetta. Stressi liittyy normaalisti jokaisen ihmisen elämään, joskus se jopa motivoi meitä etenemään ja saavuttamaan tavoitteitamme – eihän mitään voi saavuttaa ilman jonkinlaista painetta ja ponnistusta. Tutkimusten mukaan keskeistä on se, miten suhtaudumme stressiin. Juuri meidän suhtautumisestamme riippuu, onko kyseessä meitä eteenpäin auttava stressi vai elämäämme haittaava stressi. Tässä hektisessä maailmassa tarvitsemme keinoja, joiden avulla ylläpidämme sisäistä tasapainoa. Näistä keinoista ei ainakaan vielä puhuta kouluissa, eikä yliopistoissakaan.

Stressi voi auttaa elämään täydempää elämää, jos teet siitä liittolaisesi!

Aitologiassa tutkimme, kokeilemme ja esittelemme koulutuksissa käytännöllisiä, arkisia ja helposti toteutettavia keinoja, joilla saat elämästäsi tasapainoisempaa, levollisempaa ja nautittavampaa stressistä huolimatta tai jopa sen ansiosta.
Add a comment...

Post has attachment
Vuorovaikutustaidot ja tunneäly ovat nousseet johtajan keskeiseksi osaamiseksi.
Add a comment...

Post has attachment
Toivottavasti kesä on ladannut akkujasi ja valmistanut sinua uusiin, iloisiin elämän haasteisiin ja voimaannuttaviin, uusiin koulutuksiin.

Ylpeänä voimme kertoa, että Koulutuskeskus Aitologialla on nyt uudet, viihtyisät tilat Arabiassa, Hämeentie 157, 00560 Helsinki,  6. krs. Katso tarkemmin http://aitologia.fi/toimipisteet/

Paikalle on helppo löytää: HSL:n raitiovaunut ja bussit tuovat melkein ovelle. Ja autoileville on kadulla kiekkopaikkoja ja mittaripaikkojakin löytyy.

Syksyn ensimmäinen kurssi "Mindfulness-kurssi stressin alentamiseen" alkaa to 3.9 klo 17:30-20. Kyseessä on 8 viikon intensiivikurssi. Hyväksyvä, tietoinen läsnäolo alentaa stressiä, parantaa keskittymiskykyä ja kohottaa mielialaa.

Kaikki koulutukset löytyvät tästä: http://aitologia.fi/koulutukset/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mikä motivoi ihmisiä toimimaan tai olemaan toimimatta?
Miksi saatamme valita strategioita, jotka vievät meitä kauemmaksi siitä, mitä tarvitsemme?
Miksi joskus satutamme läheisiämme?
Miten voimme rikastuttaa heidän elämäänsä?

Kansainvälisesti sertifioitu kouluttaja Hanna Savanna kertoo NVC:n (Nonviolent Communication) perusolettamuksista. NVC -menetelmä auttaa meitä rakentamaan yhteyden toiseen ihmiseen. Kohdistamme huomiomme siihen perustarpeeseen, joka toista motivoi.

Tervetuloa harjoittelemaan mindfulness- ja tunnetaitoja, joustavan mielen taitoja rakentavan vuorovaikutuksen ja onnen taitoja Aitologian kursseille.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded