Profile

Cover photo
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (vimaorthodoxias.gr)
650 followers|737,108 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

 
Πρωτοσέλιδα εφημερίδων – Οι εφημερίδες σήμερα Διαβάστε τι αναφέρουν οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδα της Τρίτης 17 Ιανουαρίου 2017…
1
Add a comment...
 
Ενα τρένο γεμάτο εθνικιστικά συνθήματα μπλοκαρίστηκε στα σύνορα του Κοσόβου, φέρνοντας τις δύο χώρες στο χείλος του πολέμου, το σαββατοκύριακο που πέρασε.
1
1
Add a comment...
 
Δείτε μια προσπάθεια οπτικοποίησης των ιδιοχείρων επιστολών του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου με πολύ ωφέλιμες διηγήσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο ομώνυμο Βιβλίο των Εκδόσεων της Ιεράς Μονής Αγίου Ιλαρίωνος, Πρόμαχοι Αριδαίας.
1
Add a comment...
 
Δεν είναι ούτε το Μοσχάνθη, ούτε το Άνδρος, ούτε το Δεσποινάκι, ούτε το Κυκλάδες, ούτε το Κατερίνη, ούτε το Παντελής. Είναι η ένδοξη και περιώνυμη Ελλάδα!
1
Add a comment...
 
Στην έρημο παίδευσε την ψυχή του και τιθάσευσε τα πάθη του φθάνοντας στα ανώτατα όρια της άσκησης ώστε η ψυχή του αγίου μπορούσε να εξέρχεται του σώματός του ενώ βρισκόταν ακόμη εν ζωή. Γίνεται το πρότυπο των ασκητών. Πολλοί εξ αυτών έφθαναν στην έρημο για να τον ακούσουν και να τον συμβουλευθούν. Παρέδωσε την μακάρια ψυχή του στον μισθαποδότη Θεό σε ηλικία 105 ετών.
1
Add a comment...
 
Συμβούλεψε όλες τις νέες κοπέλες να διαβάσουν το βιβλίο, όσο σκληρό κι αν είναι, όμως εκεί αποτυπώνεται η πραγματικότητα και φαίνεται παράλληλα το μεγαλείο του Θεού που χαρίζει σε όλους το βάλσαμο της παρηγοριάς και της ελπίδας.
1
Add a comment...
 
Μην λέτε τίποτε εναντίον του παιδιού. Δεν φταίει αυτό, αλλά ο δαίμονας, που οργίστηκε διότι πήρε εντολή από τον Θεό να βγει από μέσα του και να τον αφήσει ελεύθερο. Αυτό είναι το σημάδι, ότι βγήκε το δαιμόνιο. Δοξάστε τον Θεό…
1
Add a comment...
 
Σοβαρές καθυστερήσεις από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την αποδοχή των αιτημάτων της Ελλάδας για μετεγκατάσταση, αποκάλυψε η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου Μαρία Σταυροπούλου, σε εκδήλωση για το προσφυγικό.
1
Add a comment...
 
Ο Σεβασμιώτος Μητρ. Σύρου κ. Δωρόθεος Β' προεξήρχε χθες του Εόρτιου Εσπερινού στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Αντωνίου, στην παραθαλάσσια παραθεριστική περιοχή του Μεγάλου Γιαλού της Σύρου, και ομίλησε προς το εκκλησίασμα, εξ αφορμής της Ακολουθίας, στην προαίρεση του κάθε ανθρώπου να επιτύχει, όσο είναι δυνατόν, την τελείωση, και στην προσπάθειά του να υποτάξει το ”χείρον" στο ”κρείττον".
1
Add a comment...
 
Κάποια μέρα, στις τρεις το απόγευμα, ο Άγιος Αντώνιος ετοιμαζόταν να φάει. Καθώς σηκώθηκε να προσευχηθεί, ένιωσε τον εαυτό του ν’ αρπάζεται νοερά. Το περίεργο είναι ότι, ενώ στεκόταν, έβλεπε την ψυχή του σαν να έχει βγει από το σώμα και να οδηγείται από κάποιους στον αέρα.
1
Add a comment...
 
Οι δαίμονες ενώ εμπαίζονταν από τον Άγιο και προσπαθούσαν ανήμποροι να τον βλάψουν, έτριζαν τα δόντια και τον απειλούσαν.
3
Add a comment...
 
Η εντερική μικροχλωρίδα αναπτύσσεται σωστά όταν στη διατροφή υπάρχει επάρκεια φυτικών ινών και υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η αποδυνάμωσή της εμπλέκεται σε ποικίλες αυτοάνοσες διαταραχές.
1
Add a comment...
Story
Tagline
Άγιο Όρος, θρησκεία, ορθοδοξία, εκκλησία, Χριστιανική σελίδα, χριστιανισμός, εκκλησιαστικά νέα, θέματα θρησκείας
Introduction
Η ιστοσελίδα δημοσιεύει εκκλησιαστικά και θρησκευτικά θέματα Αγίου Όρους και μη, κοινωνικές και διεθνής εξελίξεις, πολιτική επικαιρότητα, διδαχές Πατέρων Αγίου Όρους, συμβουλές Υγείας, συνταγές και άλλη πλούσια θεματολογία.
Contact Information
Contact info
Email