Profile cover photo
Profile photo
Robbe Financiele Raadgevers
7 followers
7 followers
About
Posts

Post has attachment
Belastingvrije Schenking Eigen Woning

Vanaf 2017 wordt de regeling voor belastingvrije schenkingen structureel uitgebreid. Vanaf dat moment kan iedereen een bedrag van € 100.000 belastingvrij schenken voor de aankoop of verbetering van een eigen woning of voor de aflossing van een eigenwoningschuld of restschuld. In 2016 bedraagt de vrijstelling nog € 53.016.
De eis dat de schenking moet worden gedaan van ouders naar hun kinderen komt vanaf 2017 te vervallen. Wel blijft gelden dat de ontvanger niet ouder mag zijn dan 40 jaar.
#prinsjesdag2015 #belastingplan2016
http://ow.ly/SqyLe
Add a comment...

De termijn voor dubbele hypotheekrenteaftrek voor een leeg te koop staande voormalige eigen woning is permanent verlengd naar drie jaar plus het lopende kalenderjaar. Deze termijn is eveneens van toepassing voor een nog leegstaande toekomstige eigen woning, bijvoorbeeld in het geval van nieuwbouw. Tevens heeft het kabinet aangekondigd dat het recht op hypotheekrenteaftrek binnen de driejaarsperiode blijft herleven na een periode van tijdelijke verhuur.
Add a comment...

Post has attachment
Het kabinet heeft op Prinsjesdag aangekondigd de termijn voor renteaftrek over een restschuld na verkoop van de eigen woning te verlengen van 10 naar 15 jaar. Sinds 29 oktober 2012 is het mogelijk om de rente over een restschuld na verkoop van de eigen woning, ongeacht de aflossingsvorm, tien jaar lang fiscaal in aftrek te brengen. Deze termijn wordt nu verlengd naar vijftien jaar. Voorwaarde blijft dat de woning vóór 31 december 2017 verkocht is.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Vanaf 1 augustus 2014 is het gebruik van IBAN-nummers verplicht. Oude rekeningnummers worden niet meer automatisch omgezet naar IBAN-nummers. Voor het omzetten van oude rekeningnummers naar IBAN-nummers is een handige tool beschikbaar op www.ibanbicservice.nl
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Op zaterdag 14 juni organiseert Robbe Financiële Raadgevers de RegioBank Zilvervlootparade op het Bouwlingplein in Oosterhout. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn alle kinderen uit Oosterhout en omstreken van harte welkom om te komen springen, spelen en voetballen. Er zijn mooie prijzen te winnen en voor alle deelnemers is er een lekkere verrassing.

Kijk voor meer informatie op www.robbe.nl
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Verhoogde schenkingsvrijstelling is populairder dan gedacht. Op 1 maart hebben al circa 34.000 mensen gebruik gemaakt van de regeling, waar in totaal op circa 20.000 mensen werd gerekend. In onze Financiële Gids 2014 besteedden wij al ruimschoots aandacht aan dit onderwerp. Aan een dergelijke schenking zitten namelijk veel haken en ogen. Indien u wilt laten beoordelen of het in uw geval voordelig is, neem dan contact met ons op.
https://www.robbe.nl/algemeen/financiele-gids
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Gros MKB’ers niet verzekerd tegen verzuim! Meer dan de helft van de werkgevers in het midden- en kleinbedrijf heeft zich niet verzekerd tegen ziekteverzuim. Daarnaast is ongeveer de helft ook niet verzekerd voor risico’s als arbeidsongeschiktheid en ongevallen. Dit terwijl er juist een toename van het ziekteverzuim en het aantal bedrijfsongevallen is geconstateerd. In de eerste twee jaar van ziekte van een werknemer is de werkgever verantwoordelijk voor de kosten hiervan, tenzij dit risico verzekerd is. Met name bij langdurige ziekte nemen de kosten fors toe. Wilt u meer weten over bijvoorbeeld werknemersverzekeringen en de nieuwe ziektewet? Neem dan contact met ons op.
Add a comment...

Post has attachment
Heeft u uw aangifte inkomstenbelasting 2013 al ingediend? De termijn voor het indienen van de aangifte nadert de deadline. Vóór 1 april moet de aangifte door de Belastingdienst zijn ontvangen. Uit cijfers van de Belastingdienst blijkt dat nog lang niet iedereen zijn aangifte heeft ingediend. Dit jaar heeft de fiscus aan 7,6 miljoen mensen een aangiftebrief gestuurd. U bent dan verplicht om de aangifte vóór 1 april in te dienen. Lukt dat niet, dan moet u tijdig uitstel aanvragen. Ook als u de aangiftebrief niet heeft ontvangen, kan aangifte doen lonen. Wilt u meer weten over het doen van aangifte, het aanvragen van uitstel of wanneer aangifte doen kan lonen? Neem dan contact met ons op.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Vanaf vandaag is RegioBank gevestigd in ons kantoor Forvm Financieel Centrum aan het Bouwlingplein in Oosterhout. Ook voor al uw bankzaken kunt u dus voortaan bij Robbe Financiële Raadgevers terecht.

RegioBank biedt uitstekende spaarrekeningen, betaalrekeningen, lijfrenterekeningen en hypotheken aan. Niet alleen voor particuliere klanten, maar ook voor ondernemingen, verenigingen en stichtingen.

Een Zilvervloot-spaarrekening openen voor uw kind of kleinkind? Of wilt u meer informatie over de aantrekkelijke spaarrentes en tarieven van RegioBank? Kom gerust eens langs op ons kantoor, bel (0162) 45 22 00 of stuur ons een e-mail: info@robbe.nl.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Bent u een startende ZZP’er? In 2013 is het aantal eenmanszaken opnieuw toegenomen. Dit komt met name door de oplopende werkloosheid, die mensen vaak dwingt voor zichzelf te beginnen. Belangrijke aandachtspunten en risico’s van het ondernemerschap worden regelmatig over het hoofd gezien of niet op waarde geschat. Relevante onderwerpen zijn met name de samenlevingsvorm, ondernemingsvorm, fiscale faciliteiten, aansprakelijkheid en arbeidsongeschiktheid. Een oplossing voor bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid hoeft lang niet altijd kostbaar te zijn. Meer weten? Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvende afspraak.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded