Profile cover photo
Profile photo
adoer.com
3 followers -
Det enkla, smidiga och trygga sättet att köpa tjänster
Det enkla, smidiga och trygga sättet att köpa tjänster

3 followers
About
Posts

Post has attachment
Nu har vi tagit ytterligare ett löp steg på vårt långa maraton lopp, detta genom att vi lanserat vår IOS och Android app för vår personal, detta efter många månade i Beta testning.

Appen ger oss möjlighet att göra det enklare att ta och utföra uppdrag samt att vi på sikt kommer kunna förbättra hela den svenska arbetsmarknaden, för vi har ett väldigt tydligt mål.

Nästa steg är att lansera kund delen av appen så du som kund kan köpa
hushållsnära tjänster på ett smidigt och tryggt sätt. Lanseringen sker
under andra hälften av 2017.

På sikt kommer vi erbjuda en fantastiskt upplevelse för både kunder
och utförare av uppdrag, så följ med oss och håll ögonen öppna!
Add a comment...

Post has attachment
Fundera på en ny trädgård? Här är tips för att få en fin trädgård tillsammans med ditt nybyggda eller ombyggda hus.

Sammanfattning
- Nyckelfärdig leverans till kunden kan inkludera fin planerad eller färdig trädgård
- Det är bra att ta med en ”grovskiss” kring trädgården redan vid beslut om hus modell och tomt
- Ju tidigare en trädgårdsexpert är med i processen desto mer optimerad blir den vilket ger lägre pris till dig som kund och att du kan ha din trädgård klar snabbare
- Snabbt, smidig och tryggt från ritning till färdig trädgård
- Egen kundsida där kund följer projektet (100 % transparens)
- Levererar färdiga tomter till konkurrenskraftiga pris i hela Stor-Stockholm

Varför bör trädgården redan finnas med i projekt stadiet av ert nya eller tillbyggda hus?
Ett hus projekt oavsett karaktär kräver en stor kapital insats och det är många beslut som ska tas, om det är första gången du/ni gör detta så är det ju många steg innan ni slutligen får nyckeln till ert färdiga hus och det är oftast ganska många steg kvar till att ni även har en fin trädgård som ni tillsammans kan njuta av på helger och fina sommarkvällar.

Oavsett projekt tänker oftast både entreprenörer/leverantörer och du som kund i ”silos” vilket innebär att den ena parten kanske inte riktigt vet vad den andra ska göra om x månader och hur dess arbetsuppgifter är utformade. Inget konstigt med det då alla är specialister inom sitt område och följer sina arbetsprocesser.

Men för mig är det ingen ursäkt för att det inte går att göra det lite bättre och att varje part försöker samarbeta bättre med den som kommer sedan vilket oftast gör att tiden och därmed kostnaden minskar för hela projektet.

Jag har under flera år följt med i hela processen från ritstadiet till ett färdigt hus med en färdig tomt och har i detalj analyserat var i projektet det går att hjälpa varandra och skapa ett effektivt flöde som gör att varje stort moment sätts samman med nästa stora moment.

Alla hus som byggs ska ju förr eller senare ha en tomt och en trädgård som köparen kan njuta av året om och arbetet med trädgården kräver ju precis som byggandet av huset både experter, tid, material, projektledning och pengar ur din plånbok.

Därmed vill jag ge lite tips och idéer för dig som ska eller håller på med ett stort hus projekt, tro mig det finns pengar att spara för dig som kund om du redan från start tar med dig en tanke om din trädgård och hur du vill utnyttja den.

Vad är viktigt att tänka på för att få en fin trädgård till ett bra pris (3 faser) samt vad det kostar att göra det

1. Grovplanering av tomten
Vi har analyserat hur hus leverantörer arbetar och hur kunden i många fall resonerar samt hela den finansiella kalkylen ser ut och kommit fram till att det finns en betydande potential att på ett snabbt och smidigt sätt inkludera trädgården redan i analys fasen och därmed sänka kostnaderna och öka snabbheten i flera moment från analys till färdig trädgård för er som slutkund.

Bland annat så ser vi att tomten först grovplaneras och sedan görs grunden och sedan tillverkas huset. I många fall får du sedan nyckeln i handen och först då börjar arbetet med att designa och etablera tomten, uteplatser mm. När marken grovplaneras finns det inget hus på den vilket gör att alla områden på tomten är lätt tillgängliga för maskiner och transport av fyllnadsmassa.

Att huset inte är på plats innebär även att det finns rum för att på ett optimalt sätt flytta runt fyllnadsmassor med tanke på hur trädgården sedan ska vara utformad.

Om en trädgårds expert/mark expert kan komma in redan i denna fas kan allt krävande arbete, som flytt av jord massor, etablering av diken, lägga ut högar av gräsmattejord (som ej stör bygget) genomföras redan där. Idag ser vi att den som grovplanerar tomten inte på något sätt har en plan att arbeta efter och därmed grovplanerar de bara tomten för att på enklast möjliga sätt kunna bygga ett hus, inte anlägga en trädgård runt huset.

Grovplaneringen skulle därmed kunna få mer inslag av ”finplanering” utifrån var du vill ha dina uteplatser, garage, gräsmattor etc.

En 18 ton grävmaskin kan kosta runt 2,000 i etableringskostnad (framkörning mm) och sedan kan den kosta upp till 9950 SEK/dag inkl.allt vilket gör att det är ganska dyrt att i senare skede ta in den igen om tomten ska ”om grovplaneras” för att vissa saker gjordes utan tanke om vad tex.

Gräsmatta ska vara. Det betyder att du redan här som kund kan spara mellan 11,000-35,000 SEK på att grovplaneringen nu görs med tanke på hur din färdiga trädgård ska se ut. Det roliga är att vissa tycker att jag inte har en aning om hur trädgården senare ska se ut, men tro mig det handlar inte om att i detalj veta hur den ska se ut, utan mer kommer vi vilja ha gräsmattor runt den, kommer vi vilja ha häck eller staket eller både och mot gatan.

Alltså om ni kommer ha vissa saker, inte var eller exakt vilken sort. Förutom att ni kan spara upp till 35,000 SEK på grävarbetet kan ni även spara kanske upp till 10-15,000 SEK på att de redan nu kan lämna av tex. Gräsmattejord med en lastbil som kan backas längst bak på tomten (jorden bildar en stor hög) där den inte stör arbetet med grund/hus men om ni när huset redan är på plats ska ta ut 35 m3 gräsmattejord på baksidan kan det krävas mindre maskiner och många timmars arbete helt i onödan.

Även när det gäller gräva diken, ta bort träd, gräva ut rötter (sol på altaner mm) så spar ni flera tusen på att det görs redan i denna fasen då allt är så tillgängligt. Totalt sett kostar det mellan 55,000 SEK och 350,000 SEK att grovplanera en tomt och genom att tänka igenom kan ni som sagt spara upp till 55,000 SEK jämfört med om det görs när huset är klart.

2. Finplanering av tomten
Medan husbyggarna bygger eller renoverar ditt hus kan arbetet med att fin planera din trädgård påbörjas. Det innebär att ni tittar igenom sol lägena på tomten, var kommer vi vilja ha uteplats, var kommer vi vilja ha gräsmattan, ska vi ha staket eller häckar.

Vill vi ha kryddodling vid köket eller hur ska det se ut. Genom att redan nu börja tänka på det kan fin arbetet påbörjas samtidigt som huset är klart på utsidan (väggar och tak) då gräsmattejord kan börja läggas ut (bra att den kommer på plats tidigt för att även se att den dräneras bra så att inga pölar bildas) och så vidare.

Nu kan även de första beställningarna av växter och gräs till trädgården göras vilket gör att det kan slutföras när huset snart är klart. Om dikena är utgrävda, det finns jord på plats kan finarbete ta mycket kortare tid och kostnaden för transport, omlastning mm av jord kan minska med mer än SEK 15,000 då de annars är ganska tidsödande att göra allt sådant nu.

Ska du dessutom ta ner 2 träd nära huset krävs det sektionsfällning mm vilket gör att trädfällningskostnaden går från någon tusenlapp till över 10,000 inkl. transport mm. Så med det sagt, finplaneringen kan bli en ganska enkel del om mer gjordes under grovplaneringen och hela den kostnad som ligger under fin planering kan flyttas till grovplanering och dessutom där minskas med upp till 50 % av totalt kostnaden.

Nu när huset snart är klart kan ni verkligen sitta ner, vandra omkring och förstå hur ni vill använda trädgården samt vad ni ”känner” att de stora sakerna ska vara. Precis när ni sedan flyttar in kan gräsmattan redan vara utrullad och häckarna mot grannarna och vägen på plats. För det är oftast det som tar tid men som egentligen är ganska enkelt att bestämma tidigt. Alt annat såsom blommor, prydnadsväxter mm kan ni spara till fas 3 som är ”slutförandet av trädgården”

3. Slutförandet av trädgården
I slutändan vill vi väl alla ha en enkel, snygg men ändå praktisk trädgård, för att få det behövs det lite arbete. Men det arbetet behöver inte göras direkt när du flyttat in, om bara de ”stora sakerna” är på plats som ni kund läsa om i förra avsnittet så kan ni ändå njuta av trädgården.

Och tro mig, ni har nu investerat mycket pengar och det blev nog lite dyrare än väntat. Allt det gör ju att det kan kännas skönt att hinna komma i kapp ekonomiskt och spara ihop för att sedan slutföra trädgården. Eftersom ni följt de tips jag gett så har ni nu ändå kanske råd att göra klart hela trädgården då ni sparat pengar ”längs vägen”.

Vad det kostar att slutföra en trädgård varierar från 20,000 till flera miljoner beroende på mängden buskar, växter mm. Så här är det enklast att sätta en budget och sedan investera löpande år efter år till ni har den trädgård ni vill ha.

MEN GLÖM INTE; TÄNK PÅ TRÄDGÅRDEN REDAN NÄR NI TITTAR PÅ HUS (INTE I DETALJ MEN HA MED DET SÅ NI VET ATT NI TAR MED EN TRÄDGÅRDS EXPERT REDAN NÄR FÖRSTA SPADTAGET GÖRS).

Lycka till!
Photo
Photo
3/17/17
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
adoer.com trädgård/mark/anläggnings området arbetar vi nu intensivt med att ta hand om alla kunder som vill göra sin trädgård fin till våren. Som ni vet är vi en uppskattad leverantör och nytänkare i en bransch som ännu inte haft sitt tekniska genombrott.

Vår egna utvecklingsavdelning arbetar intensivt med att göra klart appar, nya hemsidan mm och allt för att du som kund ska kunna få en mycket smidigare upplevelse av att köpa tjänster av oss.

Det vi speciellt fokuserar mycket på nu är att tillsammans med husbyggare skapa en smartare, billigare och snabbare process från det att du som kund beställt ditt nya hus till att du har en fin trädgård att njuta av.

Exakt hur vi gör det är vår hemlighet men vårt koncept tas emot väl av alla parter och vi tror att vi under 2017 kommer leverera mellan 5-10 nya tomter på detta sätt. Om du också planerar att bygga ett nytt hus eller är mitt i projektet så kan vi komma in och hjälpa dig.

Så hör av dig!
Hörs snart
Photo
Add a comment...

Post has attachment


Vår CEO Richards tankar om Dagens Industris artikel (http://www.di.se/nyheter/vi-hade-en-naiv-forestallning) om regeringens satsning på traineejobb och extratjänster i välfärden.

Vi på adoer.com som arbetar för att på ett snabbt och smidigt sätt få fler människor i arbete ser varje dag hur dessa så kallade "initiativ" är dömda att misslyckas innan de ens blivit verklighet.

Att vi har röstat fram människor som efter så många år inte vet bättre känns just nu bara pinsamt. Varför jobbar vi inte "från verkligheten och uppåt" där vi som sätter massor av människor i jobb får driva förändringen.

Tex. inför en avräkningsmodell där alla arbetslösa är garanterade X i ersättning per månad och där varje arbetad timme gör att du får X i ersättning plus lön för varje arbetad timme så att du vill tacka ja till jobb även fast det bara är 3 h jobb om dagen.

Så vakna nu Sveriges arbetsmarknadspolitik, vi kan hjälpa er!
Add a comment...

Post has attachment

Varför vill jag arbete och slita med andras trädgårdar?

För 3 år sedan insåg jag att jag saknade fysiskt arbete i vardagen. Sitta och svara på email, ringa människor, sitta i lunch möten. Ja allt som en vanlig tjänstemans vardag går ut på kändes tråkigare och tråkigare…

Vad var det som saknades, och hur mycket behövde jag av det jag saknade för att få en bättre balans i livet och även må bättre fysiskt?

Jo, jag tror ni som läser detta vet svaret. Jag behövde arbeta ute mera, slita lite, pusha sij själv, slita sig i håret, få lite skrapsår och känna mig levande igen. Lång borta från alla skrivbord och obesvarade emails…

Onsdagen den 24e maj 2014 satte jag mig i bilen och åkte ut till en trädgårdskund i Tyresö. Jag hade en bra feeling och kände att det kommer bli så kul. Väl framme hittade jag till slut huset, det låg på en tomt nära vattnet och huset var en gammal sommarstuga som skulle byggas om. Ingen hade gjort något med tomten på många år, jag såg knappt huset där på kullen. Se bilden nedan:

Efter 2 dagars slit, svett, problem, myror, myggor så var tomten nu i betydligt bättre skick, se bild nedan.
Jag satte mig i bilen och funderade, vad känner jag, vad har hänt de senaste 2 dagarna i mitt iiv.

Svaret; Jag har levt, känt mig levande och sett ett grymt resultat som ger mig mycket mer tillfredsställelse än att skicka en bra power point presentation till någon som förmodligen aldrig ändå läser den. Ja, jag vet att det finns tjänster som gör att jag kan se om den läst det, men 2014 visste jag inte om det.

Från den dagen var jag en Adoer i hela mitt hjärta, jag älskar att blanda mina timmar på kontoret med mina härliga kollegor ute i trädgårdar runt om i Stockholm. Jag har inte haft en sjuk dag, känner mig starkas än någonsin och har insett vilket tillfredsställelse jag får av att se resultat. Riktiga resultat som jag kan se, känna och kanske höra :-)

Under dessa snart 3 åren har jag gjort det mesta inom trädgård, arbetat med otroligt duktiga människor, arborister, trädgårdsmästare, duktiga studenter som ger allt de har och många fler. Tillsammans har vi lagt grunden till Adoer.com som numera är ett företag med kunder, Adoers och snart ett helt ekosystem där vi på sikt kommer kunna göra arbetsmarknaden så mycket bättre.

Jag har lärt mig så mycket om kunder, vad de vill, vad de tänker och varför det ibland är så svårt att göra kunder nöjda. Jag har lärt mig arbeta hårt, kommunicera, uppdatera, hyra verktyg, gräva gropar, plantera häckar och köra grävmaskin.

Jag har insett att jag vill vara en Adoer resten av mitt liv och blanda kontorsarbete med fysiskt arbete, för jag älskar det!!

Trevligt slut på 2016 och hoppas jag får jobba med dig som kund eller Adoer snart igen.

/Richard
Add a comment...

Arbetsmarknaden 2.0, vart är vi på väg och vill vi dit?

Jag vill med denna text inte göra mig till ovän med någon, jag vill bara betona att alla ä olika och alla har helt olika behov. Så sluta prata om mig eller andra individer som arbetstagare, eller sysselsatta eller vad vi nu har för namn i statistiken.

Behandla mig snarare utifrån hur jag vill arbeta och mät om jag faktiskt gör det också. Nedan kommer lite tankar kring vart vi är på väg (enligt mina observationer)

Det var en sen kväll för ca 4 år sedan när jag efter dialog med några kunder som har ett intensivt liv fick lite insikter och sedan diskuterade jag dagen efter med och några så kallade ”arbetstagare”, ja det heter ju fortsatt så på arbetsmarknaden.

De lever också ett intensivt liv, men kanske inte fullt av alla "måsten" utan mer av alla ”lustfyllda upplevelser”. Besöka en vän i London över helgen, hjälpa pappa på landet onsdag och torsdag. Och ibland när det är fint väder vill jag åka till Torö och surfa.

Oavsett vem jag pratar med så ser jag en segmenterad arbetsmarknad växa fram, kanske är det arbetsmarknaden 2.0 eller så skulle vi kanske i entreprenörskretsar benämna det worktech (alla bolag som med hjälp av IT skapar nya företag som gör att människor kommer arbeta på många olika sätt).

Ja, för det handlar faktiskt om att alla inte vill arbeta på samma sätt. Läs LO och alla de andra så kallade fackförbund, fackförbund, hallå, vad är det 2016?

Fråga en hen mellan 18-25 år vad fackförbundet gör för dem. Svaret från många, vet att de finns men hur hjälper de mig till ett flexibelt och modernt arbetsliv.

Om vi objektivt ser på andra marknader som till exempel bilmarknaden, finns det något förbund där vi samlar alla bilmärken och säger, hej, ni är alla bilar så ni ska nu ha samma förutsättningar, samma pris och samma tid ni levereras till slut kunden. Ni ska också ha samma villor, samma utrustning och mycket mer.

Tänk en gång till, jag är en person (arbetstagare) men jag säljer min egen upparbetade kompetens till andra människor, företag, organisationer eller myndigheter som vill ha hjälp av mig, mitt sätt att vara eller något annat som jag kan erbjuda. Jag ser inte något behov av att någon behöver klumpa ihop mig med andra människor och säga att jag ska ha si och så.

Det fanns ett behov av det tidigare, men nu är arbetsmarknaden online och det är kompetens vi kommer sälja i framtiden, mindre fysiskt arbete. Såklart finns det många, men inte alla som vill vara en del av ett förbund, Så snälla börja utgå från individen och de individuella behov som finns idag.

Snälla säg inte att alla ska tillhöra samma (ledsen, det finns ju olika fackförbund men har inte riktigt förstått skillnaden även fast de har någon grön superhjälte som ska hjälpa dig på något sätt) (kom igen, jag är ju superhjälten som ska hjälpa andra fast kanske mer på mina villkor).

Vad säger ovan om vad vi är på väg?

Vi är på väg till ett totalt segmenterat samhälle där de tekniska plattformarna bryter fram likt isbrytaren över en vinteris. De skapar möjligheter att arbeta till du dör på 2 veckor. Arbeta 3 dagar i veckan, bara helger, bara kvällar, bara 30 min varje dag.

Oavsett hur och vad du vill arbeta med skapas det nu förutsättningar för det. Så snälla alla som har ett finger med besluten. Ta fram ramarna och lagstiftningen så att alla (inkl. Uber Pop chaufförer) kan agera på en marknad där kunderna (köparna av kompetens) får andra behov och arbetstagarnas (säljare av kompetens) behov matchas utan någon lag eller någon trött (ja många (inte alla) är trötta på att sitta vid ett skrivbord och försöka hjälpa människor till ett jobb genom att tänka som de gjorde 1930 (eller när nu saltsjöbadsavatalet kom till).

Om 5-10 år behöver varje individ födas med organisations nummer och vi kommer agera tillsammans med andra för att lösa problem och sälja vår kunskap i realtid till den som behöver det oavsett var i världen vi befinner oss. De som inte är med på det kommer få en fin medborgarlön eller medborgaruppgift i samhället för att de kanske vill det.
Add a comment...

Post has attachment
En stor dag idag! Vi här ett nytt varumärke och hemsida. Ta en titt! www.adoer.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Kan man rekrytera duktiga medarbetare dygnet runt?

Ja! Idag har vi lanserat vår nya rekryteringsplattform i samarbete med Zerolime och Cut-E. Vår nya rekryteringsprocess är världsledande och minskar tiden för både kandidaten och rekryteraren väsentligt. Kandidaten ansöker på vår hemsida och väljer själv när och var hen genomgår rekryteringsprocessen.

Våra kandidater besvarar ett kort personlighetstest som bara mäter det som är relevant för just den tjänsten där vi letar personal. Efter att de svarat på testet ber vi dem besvara en videointervju via sin telefon. För kandidaten tar det totalt ca 25 minuter att besvara testet och intervjun.

Vi har valt att använda oss av en personlighetstest från Cut-E som är en av de träffsäkraste metoderna för att hitta rätt person till rätt jobb. Cut-e levererar årligen över 7 miljoner personlighetstester. Zerolime levererar video och webaserade lösningar för rekrytering och bemanning.

Det behöver inte ta mer än 1 timme att ansöka och skriva arbetskontrakt för ditt drömjobb.

Välkommen med din ansökan på adoer.com idag!
Photo
Photo
Partners
2 Photos - View album
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded