Profile cover photo
Profile photo
Nur hazwani Ilias
154 followers -
Adam Homestay I U FEEL LIKE HOME
Adam Homestay I U FEEL LIKE HOME

154 followers
About
Nur hazwani's posts

Post has attachment
BAGAIMANA WANITA INI BERJAYA BELI RUMAH KOS RENDAH SECARA TUNAI DAN MERUBAH KEDIAMAN TAMPIL MENARIK!
.
.
Ni saya share hasil deco beliau yg boleh menyentap emosi anda..
.
.
--> --> KLIK gambar bawah ni , baca dan hadamkan okey..

http://www.adamhomestay.com/bagaimana-wanita-ini-berjaya-beli-rumah-kos-rendah-secara-tunai-dan-merubah-kediaman-tampil-menarik/
.
p/s: Kalau rasa-rasa cam best je silakan LIKE, SHARE, TAG dgn rakan yg lain ye..

Post has attachment
Mengapa Perlu Sediakan Itinerary Kalau Bercuti?

Nota: 30 persediaan penting sebelum travel ini telah dikongsikan di laman web KakiMelancong.com. Kami kongsikan semula di sini . Semoga ia dapat membantu anda sewaktu melakukan persediaan sebelum travel.



Ada orang suka berjalan tanpa buat Itinerary. Maknanya mereka redah aje. Bukanlah tak ada plan langsung cuma mereka just letak dalam kepala je nak pergi sini, sana dan sini.

Ada yang suka buat itinenary dengan detail terutama bila bercuti di negara luar. Travel ke negara luar tak di nafikan memang pakai duit lebih. Jadi macam saya tak maulah terlepas tempat yang kita dah plan nak pergi. Kalau terlepas pun at least banyak tempat dah cover. Kalau bercuti dengan travel agency, mana nak pergi , bila pukul berapa semua agen dah siapkan. Tugas kita ikut je mereka.



Tapi kalau backpack atau pergi sendiri-sendiri rugi je kalau main redah aje. Nak beli tiket flight pun dah cecah ribu ,sampai sana tercanag-cangak nak pergi mana.

Kalau travel lama eloklah di catatkan contohnya 7 hari tolak 2 hari dalam kapal terbang so itinerary tu buat untuk 5 hari. Hari last tu boleh tambah sikit-sikit mana yang dekat sebab nanti terlepas kapal terbang haru.

Contohnya saya buat macam ni waktu nak travel. Roughly macam saya tulis ni sebab kalau tak tulis dan tak pelru la terlalu detail. Cuma saya memang tulis dalam note book kecik saya kat situ naik apa, kalau bas nombor berapa, underground kat mana, tambang berapa.



Day 1

9.am -Bertolak dari Brussels ke London

– Naik taxi ke stesen
– Tambang 30 Euro
– Guna Thalys

9.20 -Brussel to London ( Guna Thalys )

11.30 – Reach London turun di St Pancras
– Beli Oyster Card + Simkad
– Ambik underground turun di Victoria

12.00 -Hantar beg ke hotel dulu jalan kaki

12.45 -Jalan-kaki ke Buckingham Palace

2.00– Ambik bas Hon On Hop Off round semua.
– Mesti cover London Eye,Big Ben, River Cruise

6.00 Balik hotel turun bas hop on hop off dekat Victoria
– Check in



Ni contoh aje masa saya travel ke London dulu. Dah tak berapa ingat sebab dah 2 tahun. Selain itinerary, saya memang da tulis dalam note book kalau nak pergi satu-satu tempat tu ambik underground kat mana, tambang berapa, kat mana nak kena berhenti tukar line ( macam kita naik LRT dari Ampang ke Bukit Jalil kena stop dekat Chan Sow Lin dan tukar platform). Siap tulis kalau kena tukar underground, station no berapa sebab takut sesat dan masa terbuang. Tapi ada jugak yang tersesat. Dah sesat cerita lucu la jadinya he he.



Bila ada itinearary rancangan berjalan jadi lebih smooth. Satu lagi masa mula-mula sampai jejak kaki dekat London, immigration tanya kami ada itinerary tak? Hotel tempah kat mana, berapa hari . Bukan mereka nak tau sangat pun tapi mereka cuma nak pastikan kita ni betul-betul makan angin kalau kita bagi tau kita datang sebab nak jalan-jalan. Ada yang datang sebab nak bekerja atau sebab-sebab lain.

So begitulah kepentingan itinerary ye. Nak buat boleh tak buat pun ikut suka hati kita.



Dekat London dulu saya ambik Hotel Blair & Tudor Inn dekat Warwick Way .Dekat dengan stesen Victoria boleh jalan kaki ke mana-mana. Hotel lain pun berlambak kat situ.

Nak check hotel lain yang lebih murah dan kalau masih ada bilik check kat sini ye >> hotel murah di london

Jawab je dengan elok waktu di tanya dan tunjuk itinenary kita dan print booking slip hotel yang kita tempah siap-siap sorang satu supaya lepas laju kat immigration. Kalau dia tak tanya tak apa jalan je.



So kalu orang tanya perlu tak itinerary pada saya why not sebab percutian kita lebih terancang. Dalam terancang pun ada tempat yang kita kadang-kala terlepas maklumla kita kan baru sampai.



LIKE dan FOLLOW Adam Homestay di Facebook

http://www.adamhomestay.com
Photo

Post has attachment
Adam Homestay Dekat Bandar Kuantan/Airport.

CARA TEMPAHAN HOMESTAY KUANTAN
===============
Whatsapp KOD "KUANTAN" ke 018-775 1456
Whatsapp KOD "KUANTAN" ke 018-775 1456
Whatsapp KOD "KUANTAN" ke 018-775 1456

KADAR SEWA HOMESTAY KUANTAN
===========
RM180

ALAMAT HOMESTAY KUANTAN
=========================
Adam Homestay Kuantan
No 26 IM 2
Bandar Indera Mahkota 2
25200 Kuantan, Pahang

KELENGKAPAN HOMESTAY KUANTAN
==================
- Teres Single Storey
- 3 bilik Tidur 2 Bilik Air
- 2 Aircond di Bilik Tidur
- Bilik 1: Queen Bed Aircond Kipas Siling, Almari
Pakaian
- Bilik 2: Queen Bed, Kipas Siling
- Bilik 3: Queen Bed, Aircond, Kipas Siling
- Sofa, TV LCD
- Peti Sejuk
- Mesin Basuh
- Micro Wave
- Set Dapur untuk memasak
- lot Parking kereta yang luas

HOMESTAY KUANTAN BERHAMPIRAN PUSAT KESIHATAN
============================
- Hospital Tengku Ampuan Afzan, Jalan Besar (14
mins)
- Kuantan Specialist Hospital (KSH) (23 mins)
- Kuantan Medical Centre (KMC), Jalan Kuantan
Sungai Lembing (9 mins)
- Hospital Tanjung Lumpur, Smk Tanjung Lumpur (27
mins)

HOMESTAY KUANTAN BERHAMPIRAN PUSAT PENDIDIKAN
============================
- Kolej Komuniti (5 mins)
- Kolej Universiti Shahputra (UCSA) (7 mins)
- Universiti Islam Antarabangsa (UIA) Kuantan (10
mins)
- Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah Kuantan (15
mins)
- Universiti Teknologi MARA (UiTM) Kuantan (15
mins)
- Institut Latihan Perindustrian (ILP) Balok
Kuantan (20 mins)
Kolej Kemahiran Tinggi Mara Kuantan (KKTM) (20
mins)
- Kolej Poly Tech Mara Kuantan (KPTM) (19 mins)
- Yayasan Pahang (22 mins)
- Universiti Malaysia Pahang (UMP) Gambang (30
mins)

HOMESTAY KUANTAN BERHAMPIRAN PUSAT MEMBELI BELAH
===============================
- East Cost Mall (13 mins)
- Mega Mall Kuantan (14 minutes)
- Kuantan Parade (12 mins)
- Mydin @ Lorong Tun Ismail 5 (14 mins)

HOMESTAY KUANTAN BERHAMPIRAN PUSAT REKREASI
===========================
- Kuantan River Cruise, Jalan Tanah Putih (15
mins)
- Bukit Gambang Resort City (40 minutes)
- Kuantan Town Centre (10 minutes)
- Tanjung Lumpur Seafood Centre (20 minutes)
- Teluk Cempedak Beach (25 minutes)
- Sungai Pandan Waterfall (30 mins)
- Masjid Sultan Ahmad Shah, Jalan Mahkota (15
mins)
- Natural Batik Village, 26080 Balok (23 mins)
- Bukit Gambang Resort City, 26300 Gambang (30
mins)
- Cherating Beach (40 minutes)
- Exit East Coast Highway (LPT) Gambang (30
minutes)

Tempah Sekarang Sebelum Penuh!

CARA TEMPAHAN HOMESTAY KUANTAN
===============
Whatsapp KOD "KUANTAN" ke 018-775 1456
Whatsapp KOD "KUANTAN" ke 018-775 1456
Whatsapp KOD "KUANTAN" ke 018-775 1456

Terima kasih.

http://www.adamhomestay.com
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2016-06-25
8 Photos - View album

Post has attachment
Tempah Adam Homestay Johor Bahru Sekarang!

Call/whatsapp Hafiz 018-775 1456

www.adamhomestay.com
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Adam Homestay Johor Bahru Near Legoland http://www.adamhomestayjohorbahru.com/tempahan
33 Photos - View album

Post has attachment
Photo

Post has attachment

Post has attachment
PhotoPhotoPhotoPhoto
Adam Homestay Bukit Indah Johor Bahru
6 Photos - View album

Post has attachment
ADAM HOMESTAY JOHOR BAHRU

Musim CUTI SEKOLAH dah tiba!

Anda Nak Bercuti bersama keluarga di LEGOLAND @ SINGAPORE?

Dan anda sedang mencari PENGINAPAN yang bersih, selesa dan dekat dengan semua KEMUDAHAN DAN Tempat PELANCONGAN?

ADAM HOMESTAY JOHOR BAHRU sesuai untuk Anda!

☛ DI MANA LOKASI ADAM HOMESTAY?
===============
Jalan Padi Ria 18 Bandar Baru Uda, 81200 Johor Bahru Johor
✶ Check-in 2:00 Petang Check-out 12:00 Tengahari


PROMOSI
========
Harga Asal R̶M̶300 2D/1N
Sekarang RM250 Sahaja 2D/1N!

Tempah di LINK ini --> http://www.adamhomestayjohorbahru.com/tempahan
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
Adam Homestay Johor Bahru Near Legoland http://www.adamhomestayjohorbahru.com/tempahan
24 Photos - View album

Post has attachment
"4 TIPS BELI TIKET AIRASIA MURAH"

4 Tips beli tiket murah AirAsia berikut adalah pengalaman saya sendiri yg dikongsikan dengan semua pembaca yang selalu membeli tiket AirAsia.

Jika saya Dapat beli tiket AirAsia online murah maka saya dapat jimat dan untung lebih.

BACA SINI -http://www.adamhomestayjohorbahru.com/cara-beli-tiket-airasia-murah/

Post has attachment
"TEMPAT BERCUTI MENARIK DI MALAYSIA"

Di Malaysia terdapat banyak tempat yang menarik untuk dikunjungi. Dari Semeanjung hingga ke Sabah Sarawak terlalu banyak tempat yang boleh dikunjungi.

Di sini saya kongsikan beberapa tempat menarik yang boleh dikunjungi semasa cuti musim sekolah nanti di seluruh Malaysia.

BACA DI SINI --> http://www.adamhomestayjohorbahru.com/tempat-bercuti-menarik-di-malaysia/
Wait while more posts are being loaded