Profile cover photo
Profile photo
AS3 Transition
9 followers
9 followers
About
Posts

Post has attachment
Nye tal fra Danmarks Statistik viser en fortsat stigning i beskæftigelsen, men bagsiden af medaljen er, at mange virksomheder allerede nu mangler kvalificeret arbejdskraft.

Beskæftigelsen steg i maj måned med 4.800 lønmodtagere. Det betyder, at 2.743.400 personer nu er i job i Danmark – og det er rekord.

Den vækstrejse, der burde følge med de gode beskæftigelsestal, risikerer imidlertid at blive forsinket, da mange virksomheder lige nu ikke kan skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, Jens Troldborg, har flere bud på, hvordan danske virksomheder kan skaffe de hænder, de mangler.

Han peger eksempelvis på, at virksomhederne på kort sigt skal forsøge at fastholde seniorer på arbejdsmarkedet og søge efter medarbejdere i udlandet, mens det på længere sigt gælder om at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Du kan læse hele interviewet med Jens Troldborg på dette link:
Add a comment...

Post has attachment
Vidste du, at 94% af alle stressramte angiver arbejdslivet som en væsentlig kilde til stress?

En stor del af årsagen til stress skal altså findes på arbejdspladsen. Men måske er du en af mange, der fortsat er i tvivl om, hvordan du håndterer stress, hvis en kollega eller du selv bliver ramt?

Først og fremmest skal du gøre noget. For det værste, du kan gøre, er nemlig at gøre ingenting. Det fortæller trivsels- og udviklingskonsulent hos AS3 Transition, psykolog Thomas Lange, i dette indlæg.

Han giver derfor sine bud på, hvordan du kan håndtere stress afhængigt af din position i virksomheden – for både ledelse, kolleger, den stressramte og organisationen som helhed har nemlig et ansvar.
Add a comment...

Post has attachment
”Virksomheden stopper jo ikke fordi, medarbejderne ikke har performet. Tværtimod.”

Sådan siger direktør Ole Nielsen fra den østjyske virksomhed Nexans i denne artikel. Virksomheden er på vej til at lukke, og derfor bruger han lige nu rigtig meget tid på at få afsat en række opsagte medarbejdere til nye job.

Han har blandt andet kørt nærområdet tyndt med en brochure, hvor de opsagte præsenterer sig selv. Og det har indtil videre være en succes.

Hvor mange opsagte, der har fundet et nyt arbejde, kan du læse mere om her.
Add a comment...

Post has attachment
Du kan ikke tale nok om stress. Slet ikke nok.

Nogle virksomhedsledere frygter imidlertid, at deres medarbejdere lettere rammes af stress, hvis det hele tiden hører ordet 'stress'.

Men det er en fuldstændig forkert antagelse, siger en psykolog. For jo mere I taler om stress på arbejdspladsen, desto lettere er det at forebygge, at det rammer en eller flere medarbejdere.

Læs psykologens argumenter i dette indlæg.
Add a comment...

Post has attachment
Ved du egentlig, hvilke kriterier der skal være opfyldt, hvis en opsigelse skal betragtes som saglig?

Denne viden er bestemt ikke uvæsentlig, hvis din virksomhed skal opsige en eller flere medarbejdere.

Der er nemlig en række kriterier, som virksomheden uden problemer kan tillade sig at opsige efter, men der er også nogle forhold, som er forbudte at bruge. Og hvis du bruger dem, risikerer opsigelsen at blive betragtet som usaglig.

I dette indlæg forklarer en advokat fra Kromann Reumert, hvilke kriterier du kan lægge til grund for opsigelsen - og hvilke du skal holde sig fra.
Add a comment...

Post has attachment
Hvordan forebygger jeg, at en eller flere medarbejdere udvikler stress?

Det spørgsmål er der formentlig mange virksomhedsledere, der stiller sig selv i en tid, hvor stress-spøgelset besøger et stigende antal arbejdspladser.

På en virksomhed i Vejle har de fundet en god løsning. De er nemlig begyndt at måle medarbejdernes trivsel fire gange om året. Målingerne bringer problemstillinger frem i lyset, som ellers er svære at få øje på. Og når udfordringerne kommer på bordet, er det mere lettere at behandle dem konstruktivt – og forebygge at de udvikler sig til stress.

Hvordan virksomheden i Vejle ellers arbejder på at skabe et godt, psykisk arbejdsmiljø, kan du læse mere om i dette indlæg.
Add a comment...

Post has attachment
Kender du egentlig juraen, hvis du skal afskedige en medarbejder?

Få advokatvirksomheden Kromann Reumerts opskrift på en juridisk korrekt opsigelse.

De juridiske aspekter ved en opsigelse er nemlig ofte ganske komplicerede. Men de skal være helt på plads, hvis du vil være sikker på at undgå et kedeligt efterspil, der kan være opslidende for både virksomhed og medarbejder.

Derfor har vi lavet en e-bog, hvor du blandt andet kan få et overblik over, hvilke forhold virksomheden kan lægge til grund for en opsigelse – og hvilke der ikke kan.
Add a comment...

Post has attachment
Vil du gerne tage på ferie uden at skulle tænke på dit arbejde?

Så skal du læse denne artikel fra Jyllands-Posten. Her giver to eksperter deres bud på, hvad du selv kan gøre for at gå på sommerferie fra dit job med god samvittighed.
Add a comment...

Post has attachment
De fleste danskere skifter arbejdsplads mange gange i løbet af deres arbejdsliv, og ifølge Jørgen Uhrbrand, partner i AS3 Transition, er det vigtigt, at din afsked med en arbejdsplads altid sker på en god måde:

”Når en kommende arbejdsgiver ringer op til din tidligere chef, så hjælper det ikke på dine jobchancer, hvis du gik på en uheldig måde,” siger han i et interview med Teknisk Landsforbund.

I interviewet, som du finder på nedenstående link, giver han en række gode råd til, hvordan du tager ordentligt afsked med en arbejdsplads, uanset om du er blevet sagt op eller selv har valgt at gå.
Add a comment...

Post has attachment
Hvis din organisation står over for en eller flere forandringer, kan coaching måske være et middel til at komme lettere gennem dem.

Coaching viste sig i hvert fald at være en del af løsningen, da boligadministrationsselskabet KAB stod over for en række, store forandringer.

Godt 60 af KAB’s ledere mødtes med en coach, og udbyttet af disse samtaler kan du læse mere om her.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded