Profile

Cover photo
1,182 followers|41,249 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

5perc Angol

Shared publicly  - 
 
PÁRBESZÉD LETÖLTHETŐ HANGANYAGGAL ÉS SZÓSZEDETTEL: Ennek a leckének a segítségével megtanulhatod, hogyan kell segítséget nyújtani, ha eltűnik egy gyermek a strandon ... Reméljük azért nem lesz rá igazából szüksége senkinek!
 ·  Translate
angol nyelvtanulás és nyelvtanítás. tippek, trükkök
3
Add a comment...

5perc Angol

Shared publicly  - 
 
Az 5 éves kislánynak megállt a szíve, és már nem lélegzett, amikor a rendőr kihozta a tűzből. 18 évvel később az azóta nyugdíjas tiszt is ott volt, amikor a lány átvette a diplomáját. Elő a zsepikkel:) - történet angolul, szószedettel és interaktív feladattal.
 ·  Translate
Az életmentő rendőr 18 év elteltével meghívást kapott a diplomaosztóra - cikk szószedettel és szövegértési feladattal.
1
Add a comment...

5perc Angol

Shared publicly  - 
 
Délutánra jöjjön egy kis hallás utáni értést ellenőrző feladat B1 szinten, alapfokon.
 ·  Translate
Gyakoroljuk a hallás utáni értést alapfokon ezzel a feladattal!
2
Add a comment...

5perc Angol

Shared publicly  - 
 
Ebédre vagy vacsorára jöjjön egy sörös-húsos recept (további sörrel készült ételeket - még édességet is - a nyomtatott 5 Perc Angol magazin májusi számában találtok)!
 ·  Translate
Jöjjön egy nyári, sörös recept: húsos muffinok. Természetesen angolul.
1
Add a comment...

5perc Angol

Shared publicly  - 
 
A következő párbeszédből megtanulhatod, hogyan kell telefonon időpontot kérni.
 ·  Translate
Angol online nyelvtanulás teljesen ingyen, több mint 8300 leckével és 1200 óra hanganyaggal
1
Add a comment...

5perc Angol

Shared publicly  - 
 
Sziasztok! Ma van Pünkösd vasárnap, tudjátok, hogy mit is ünneplünk ilyenkor? Íme egy kis szöveg videóval és szószedettel - természetesen angolul! Legyen nagyon szép napotok!
 ·  Translate
Mit is ünnepelünk pünkösdkor? Olvasd el az olvasmányban, és nézd meg a videót!
1
Add a comment...

5perc Angol

Shared publicly  - 
 
Kinek melyik a kedvenc strandja? A medencét vagy a természetes vizet szeretitek jobban? Íme, egy olvasmány, hogy mindezt angolul is el tudjátok mondani :)
 ·  Translate
Olvassuk el ezt a rövid olvasmányt, amelyből a legfontosabb strandolással kapcsolatos szavakat tanulhatjuk meg!
1
Add a comment...

5perc Angol

Shared publicly  - 
 
Jöjjön ismét egy kis aktív-passzív. Gyakoroljunk ezzel az interaktív kvízzel!
 ·  Translate
Melyik passzív mondat áll ugyanabban az igeidőben, mint az aktív?
1
Add a comment...

5perc Angol

Shared publicly  - 
 
Hamarosan itt a nyár, sokan tervezik, hogy részt vesznek külföldi nyelvtanfolyamon. Magyar nyelvű összeállításunkkal tippeket és útmutatót adunk a választáshoz!
 ·  Translate
Külföldi nyelvtanfolyamot keresel? Íme néhány hasznos tipp és útmutató a választáshoz!
1
Add a comment...

5perc Angol

Shared publicly  - 
 
Délutánra jöjjön egy kis nelvtani teszt - mobilról és táblagépről is meg tudjtok csinálni!
 ·  Translate
Gyakoroljuk a GERUND és INFINITIVE alakokat ezzel a teszttel!
1
Add a comment...

5perc Angol

Shared publicly  - 
 
Gyakoroljuk ezeket a gyakran összekevert kifejezéseket egy interaktív teszttel!
 ·  Translate
Gyakoroljuk ezeket a gyakran összekevert kifejezéseket egy interaktív teszttel!
1
Add a comment...

5perc Angol

Shared publicly  - 
 
Pár napja volt 10 éve, hogy a BBC véletlenül élő adásban készített interjút Guy Goma-val, aki egészen már okból kifolyólag érkezett a BBC épületébe. Ki emlékszik a történelem egyik legviccesebb "mistaken identity" történetére? smile hangulatjel - A leckében felelevenítjük az esetet, és az interjú teljes szövegét is megtaláljátok egy kis szószedettel és feladattal!
 ·  Translate
1
Add a comment...
Story
Tagline
www.5percangol.hu - Gyere és csatlakozz a legnagyobb hazai angolnyelv tanuló közösséghez.Hidd el, a tanulás lehet szórakozás és móka is! Tanulj és érezd jól magad velünk!
Introduction
Az 5 Perc Angol-t 2003-ban keltettük életre, azzal a céllal, hogy napi, ingyenes, és nem utolsósorban rövid és szórakoztató „mini leckékkel” segítsük a nyelvtanulókat és a nyelvgyakorlókat.

Rólunk röviden

Először heti három alkalommal, majd 2003-tól a nagy népszerűségre való tekintettel heti 5 alkalommal küldünk tanulnivalót az immár közel 140.000 lelkes napi olvasónak.

2005-ben a napi leckék mellett megjelent weboldalunk is, ahol az összes eddigi hírlevél archívuma mellett számos egyéb – szintén ingyenesen elérhető – leckét, olvasmányt, hanganyagot és videót találnak a látogatók.

Szintén 2005-ben jelent meg első könyvünk, az Igeidők is, amely az angol nyelv által használt igeidőket veszi sorra közérthetően fogalmazva, számos példamondattal és illusztrációval. 

Szalai Nóra: Igeidők I.

2007-ben jelent meg második könyvünk, a Kezdőknek és Újrakezdőknek, amely 16 társalgási témán alapuló leckén keresztül vezeti el a tanulót teljesen kezdő szintről az alapfokú nyelvvizsgáig. A könyvhöz egy ingyenes munkafüzet és szintén ingyenes dupla CD is tartozik. A kiadvány nagy előnye, hogy önállóan, tanári segítség nélkül is használható. 

Szalai Nóra: Kezdőknek és Újrakezdőknek

Mindkét könyvünk rekord idő alatt bestseller lett, jelenleg több mint 50.000 eladott példánnyal büszkélkedhetünk!

Mindkét könyv megvásárolható szerkesztőségünkben, illetve megrendelhető webshopunkon keresztül. Jelenleg más terjesztő forgalmazásában nem kaphatóak könyveink, mivel sajnos Magyarországon rendkívül inkorrekt módon bánnak a terjesztők a beszállítókkal (ez alól minden tekintetben kivétel az 5 Perc Angol Magazin, amely minden újságárusnál és üzletláncban kapható).

2009-ben jelentkeztünk ismét egy újabb kiadvánnyal, az 5 Perc Angol Magazinnal, amely egy nyomtatott, havi nyelvoktató-bulvár magazin. Minden cikkünkhöz szószedet, hanganyagok, sokszor feladatok és videók is tartoznak. Így tesszük még könnyedebbé és szórakoztatóbbá a nyelvtanulást. Az újság második felében nyelvtani anyagok, üzleti angollal kapcsolatos leckék, írásbeli nyelvvizsgára felkészítő feladatsorok, kidolgozott nyelvvizsga tételek, sőt még gyermekeknek szóló angol nyelvleckék is vannak.

Napi nyelvleckék

A napi ingyenes nyelvleckékre bárki feliratkozhat, ez semmilyen kötöttséggel nem jár. A feliratkozást weboldalunk jobb felső sarkában teheted meg. A napi leckéket nem szint szerint soroljuk be, így mindenki - aki feliratkozik - ugyanazt a leckét kapja. A tanulnivalók heti témák köré csoportosulnak, így vagy egy adott szóbeli témakörrel, vagy egy nyelvtani ponttal, vagy egy készséggel (pl. hallás utáni értés) foglalkozunk. A leckéket minden szintnek ajánljuk, hiszen ha mást nem is, de legalább a szavakat mindenki meg tudja tanulni. A heti tanulnivalók összeállításánál figyelünk arra, hogy mindemellett a leckék változatosak legyenek tudásszintben is.

Ha még nem tetted, csatlakozz Te is hozzánk, és tanulj velünk szórakozva minden nap!

Weboldal

http://www.5percangol.hu/ weboldalon minden angol nyelvet tanuló, illetve gyakorolni és szinten tartani vágyó talál hasznos és érdekes tartalmat, amelyek (beleértve a letölthető hanganyagokat is) mind ingyenesen érhetők el. A tartalomból:

- Nyelvtan: témakörök kifejtve

- Szókincs: szóbeli témakörök kifejtve olvasmányos, videós és audiós formában

- Nyelvvizsga: gyakorló feladatok és kidolgozott szóbeli tételek nyelvvizsgákra

- Business English: üzleti angol tananyagok

- Kezdőknek: tananyagok, hanganyagok és feladatok kezdőknek

- Gyerekeknek: gyerekdalok, mesék, feladatok, színezők angolul tanuló gyerekeknek

- Hírlevélarchívum: A 2003 óra kiküldött napi rövid nyelvleckék archívuma

- Videók: Filmrészletek, sorozat részletek, vidám jelenetek és zenés videók felirattal (zenék karaoke változatban is) és feladatokkal, angol-magyar szószedettel

- Hanganyagok: Ingyenesen letölthető hanganyagok minden tudásszinten (szöveggel, feladatokkal)

Magazin

Az egyre növekvő igényekre alapozva 2009 októberében elindítottuk az 5 Perc Angol Magazin nyomtatott változatát, egy bulvár-nyelvoktató havilap formájában. A magazin már a kezdetektől nagy sikernek örvend, közel 10.000 példányos eladást produkálva havonta. Magazinunk létrehozásakor célunk az volt, hogy egy olyan újságot alkossunk, amely egy bulvár-életmód magazinnak „álcázott” nyelvoktató lap, így az olvasók olyan egyébként érdekes, hasznos és szórakozatható cikkeken keresztül tanulhatják és gyakorolhatják az angol nyelvet, amelyeket egyébként is valószínűleg elolvasnának egy magyar nyelvű újságban. Így egyszerre tudnak kikapcsolódni és észrevétlenül tanulni is. A magazin a következő témákban kínál cikkeket (különböző tudásszinteken): havi aktualitás, érdekes hírek a nagyvilágból, ételek és receptek, utazás, lenyűgöző állatvilág, egészség és fitnesz, divat és szépség, celeb hírek, sport, tudomány és technika, zene, könyvek, filmek. Az újság második fele érettségizőknek, nyelvvizsgázóknak, üzleti nyelvet tanulóknak és gyerekeknek kínál tananyagokat, felkészítő feladatsorokat és kidolgozott érettségi tételeket. Kiadványunkkal gondoltunk a kezdőkre is, így számos könnyű tananyag és képes szótár is van a magazinban. A kiadvány cikkeinek nagy részéhez hanganyag is tartozik, amelyet egy brit rádióállomáson veszünk fel havonta anyanyelvi előadók közreműködésével (havonta kb. 90 perces audió/nagyjából 18-24 különálló audió). A hanganyagokat az olvasók ingyenesen érhetik él és tölthetik le weboldalunkról, így a magazin cikkeit akár MP3 lejátszón vagy mobiltelefonon is tudják hallgatni úton-útfélen.

Az újság ára: 750 Ft

Az újság megvásárolható: Az Inmedio és Relay újságárusoknál továbbá Auchan, Tesco, Spar, Interspar, Match, Kaiser’s, Real, Coop, CBA üzletekben, MOL, Shell és OMV benzinkutakon! 

Az újság előfizethető az 5 Perc Angol weboldalon, illetve személyesen szerkesztőségünkben!
Negyedéves előfizetés ára: 2250 Ft (750 Ft/példány), félévre 3750 Ft (625 Ft/példány), egy évre 7500 Ft (625 Ft/példány)

Ha bármi további kérdésed vagy kérésed lenne bármelyik szolgáltatatásunkkal kapcsolatban keress minket bátran az alábbi elérhetőségeken:

Személyesen minden hétköznap 09.00-17.00-ig:
1136 Budapest, Hegedűs Gyula u.9. (az udvarban)

Telefonon:
+36/1- 783-0207 vagy +36/70-452-0474

e-mailben általános kérdésekkel:
info@5percangol.hu

e-mailben vásárlással és előfizetéssel kapcsolatos kérdésekkel:
magazin@5percangol.hu
Contact Information
Contact info
Phone
+36704520474
Email