Profile cover photo
Profile photo
3K INVESTMENT PARTNERS Α.Ε.Δ.Α.Κ.
7 followers
7 followers
About
Posts

Post has attachment
Ο πληθωρισμός, είναι ένα θεμελιώδες οικονομικό φαινόμενο που διαβρώνει την πραγματική αξία του χρήματος στο πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι σε σχετικά μεγάλες χρονικές περιόδους ακόμα κι ένας ήπιος βαθμός πληθωρισμού τελικά μειώνει στην ουσία την αγοραστική αξία του κεφαλαίου, καταδεικνύοντας ότι η λεγόμενη εξασφάλιση της ονομαστικής αξίας συνήθως οδηγεί σε κεφαλαιακές απώλειες.
Μάλιστα, σε περιόδους πληθωριστικής έξαρσης το κεφάλαιο μπορεί να μειωθεί δραματικά μόνο και μόνο λόγω του πληθωρισμού. Δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις, ακόμα και στη σύγχρονη ιστορία και σε παγκόσμια κλίμακα, όπως η περίοδος του μεσοπολέμου και η ενεργειακή κρίση της 10ετίας του 1970 για να αναφέρουμε μόνο δύο. Άλλωστε είναι αρκετά κοινό σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι αρχές διαφόρων χωρών να καταφεύγουν στην εκτύπωση χρήματος, επιλογή που αργά ή γρήγορα θεριεύει τον πληθωρισμό και υπονομεύει την ουσιαστική αξία του χρήματος, δηλαδή την αγοραστική του δύναμη.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Η επένδυση είναι σαν ένα δέντρο, η 3Κ Investment Partners Α.Ε.Δ.Α.Κ. φροντίζει ώστε οι επενδύσεις σας να καρποφορούν. Το αμοιβαίο κεφάλαιο 3K Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού, απέφερε καρπούς και έχει πετύχει αποδόσεις που έχουν γράψει ιστορία.
Συγκεκριμένα, το 2016 απέφερε απόδοση της τάξεως του +8,55%, ενώ το 2017 σημείωσε άνοδο της τάξεως του +29,64%!
Μάθετε περισσότερα: https://goo.gl/xZ1z4v
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Χάρη στην εμπειρία & την τεχνογνωσία που έχει η 3K Investment Partners, γνωρίζουμε καλά τη σημασία αλλά και την αξία που έχει η προσεγμένη διαχείριση κάθε χαρτοφυλακίου ώστε να ανταποκρίνεται στην ιδιαίτερη και μοναδική ταυτότητα του κάθε επενδυτή που μας εμπιστεύεται!

Μάθετε περισσότερα: https://goo.gl/kmfrvY
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Τα πολύ χαμηλά επιτόκια των καταθέσεων οδηγούν σε αναζήτηση λύσεων για την αποταμίευση και την καλύτερη αξιοποίηση του χρηματικού αποθέματος που δεν προορίζεται για άμεση κατανάλωση.
Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν τέτοιες εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να δώσουν μία σχετικά ικανοποιητική απόδοση από τη μία, χωρίς την ανάληψη υψηλών ρίσκων από την άλλη. Η απάντηση είναι καταφατική!

Διαβάστε περισσότερα: https://goo.gl/H5c3v9
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Οι πρόσφατες μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των μετοχών των τραπεζών, πέραν των αμιγώς οικονομικών συσχετίσεων, μπορούν να εξηγηθούν εν μέρει και από την εγγενή τάση των επενδυτών να υπέρ-αντιδρούν και να υπό-αντιδρούν στις διαθέσιμες πληροφορίες.
Πράγματι, τα οικονομικά της συμπεριφοράς (behavioral finance) σε αντίθεση με την συμβατική θεωρία της «αποτελεσματικής αγοράς», καταδεικνύουν ότι οι επενδυτές συχνά δεν λαμβάνουν υπόψη όλη τη διαθέσιμη πληροφόρηση λόγω συναισθηματικών επιλογών και αντιληπτικών σφαλμάτων. Αυτό έχει αποτέλεσμα να παρατηρείται συχνά υπέρ-αντίδραση ή και υπό-αντίδραση στη διαθέσιμη πληροφόρηση, πράγμα που οδηγεί τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων σε σημαντικές αποκλίσεις από την πραγματική τους αξία.
Η υπέρ-αντίδραση αφορά την υπερβολική αντίδραση των επενδυτών σε νέες πληροφορίες, καθοδηγούμενοι από το φόβο ή την απληστία και προκύπτει σχετικά σπάνια αν και με μεγάλη ένταση. Αντίθετα, η υπό-αντίδραση σε νέες πληροφορίες, συνήθως κρατά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και οφείλεται κυρίως στην προσκόλληση των επενδυτών σε προηγούμενες πληροφορίες και διαμορφωμένες αντιλήψεις.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Γνωρίζατε ότι:
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο επιθετικές από τους άνδρες όταν πρόκειται για επενδύσεις. Υπάρχουν διάφορα επιχειρήματα σχετικά με το γιατί συμβαίνει αυτό. Μια θεωρία είναι ότι τα χαμηλότερα κέρδη από τις μικρότερες μισθολογικές απολαβές οδηγούν σε μια πιο συντηρητική προσέγγιση, καθώς οι γυναίκες προσπαθούν να μην χάσουν το μικρό ποσό που διαθέτουν. Μία άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι η βιολογία και το μητρικό ένστικτο διαδραματίζουν κάποιο ρόλο, υποστηρίζοντας ότι το προστατευτικό ένστικτο που συχνά πιστώνεται στις μητέρες τις καθιστά πιο απρόθυμες να αναλάβουν κινδύνους. Πέραν των δυνητικών λόγων, η πιο συντηρητική προσέγγιση της επένδυσης γενικά συνδέεται με μια ποικιλία χαρακτηριστικών, μεταξύ των οποίων η μεγαλύτερη αποστροφή έναντι του κινδύνου, η μεγαλύτερη ανησυχία για τις απώλειες και η λιγότερο συχνή διαπραγμάτευση.
Από την άλλη, οι άνδρες έχουν κυριαρχήσει στον κόσμο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών από την έναρξή τους. Τρέχουν τις μεγάλες εταιρείες, κυριαρχούν στην Wall Street και ελέγχουν τα χρήματα, αλλά οι εμπειρικές ενδείξεις δείχνουν ότι τα επενδυτικά τους αποτελέσματα ακολουθούν σταθερά εκείνα που παράγουν οι γυναίκες!

Πηγή Investopedia
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Υψηλότερος κίνδυνος δεν σημαίνει μικρότερη ανταμοιβή.
Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απρόθυμοι να αναλάβουν κίνδυνο στις επενδύσεις τους και πολλοί έχουν την παράλογη αντίληψη ότι όσο περισσότερο ρισκάρεις, τόσο χαμηλότερες θα είναι οι αποδόσεις.
Διαβάστε περισσότερα: https://goo.gl/X7rv5R
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Tι είναι ο οικονομικός κύκλος;
Για κάποιον που βίωσε την τελευταία δεκαετία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ρυθμός με τον οποίο αναπτύσσεται μια οικονομία μπορεί να ποικίλει. Η οικονομία μπορεί να μεγεθύνεται στις περιόδους άνθισης, να καταποντίζεται σε περιόδους ύφεσης ή να σταθεροποιείται κάπου ενδιάμεσα.
Γενικά η ιστορία έχει δείξει ότι οι οικονομίες εναλλάσσονται συνεχώς μεταξύ επέκτασης, ευημερίας, συρρίκνωσης και ύφεσης, κύκλος που επαναλαμβάνεται με διαφορετικό ρυθμό ή μοτίβο κάθε φορά.
Διαβάστε περισσότερα: https://goo.gl/xTzzwM
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Το Euro2day γράφει για το 3Κ Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού και την εξαιρετική πορεία που έχει διαγράψει, πορεία που αποδεικνύει ότι η χρηματιστηριακή αγορά δεν κινείται με βάση το μέγεθος μιας εταιρείας, αλλά με βάση την ποιότητα και τις προοπτικές της!

Διάβαστε περισσότερα στο άρθρο της Euro2day: https://goo.gl/YVXY38
Μάθετε περισσότερα για το 3K Greek Value: https://goo.gl/D6s9FL
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Investment Tip 💡
Το ύψος του κινδύνου που θα πρέπει να αναλάβει κάποιος στο επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο είναι μία εξαιρετικά πολύπλοκη απόφαση. Ωστόσο, η έννοια του Lifecycle Investing αποτελεί μία ικανοποιητική λύση. Lifecycle Investing είναι μια στρατηγική σταδιακής μείωσης της έκθεσης σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, όσο ο επενδυτικός στόχος πλησιάζει προς την εκπλήρωσή του. Με την στρατηγική αυτή θεωρητικά μειώνεται η πιθανότητα να υποστούμε μεγάλες κεφαλαιακές απώλειες όσο πλησιάζουμε προς τον τελικό μας στόχο.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded