Profile cover photo
Profile photo
360° Travels & Expeditions
17 followers -
Hiking, Trekking, Snowshoeing and Expeditions. Passionate Guides. Fenomenal Places. Great Routes. Get Inspired シ
Hiking, Trekking, Snowshoeing and Expeditions. Passionate Guides. Fenomenal Places. Great Routes. Get Inspired シ

17 followers
About
Posts

Post has attachment
"Waarom ik zo graag met 360° Explore op stap ga? Nou dat is niet zo moeilijk".
360Explore reiziger Evelien Achterberg weet goed waarom zij met 360Explore op pad gaat.

"360° gaat een stapje verder dan de doorsnee reisorganisatie, hier en daar een lastig ruggetje extra en soms een voor jou grensverleggende uitdaging. Achteraf voel je je na zo'n spannende beklimming of afdaling zo geweldig!

Je vraagt je af hoe heb ik dit zo simpelweg kunnen doen, maar later realiseer je van oh ja door die toffe gasten van 360! Ze leiden je niet alleen uiterst bekwaam door de ongerepte natuur, maar zijn ook nog eens aangenaam gezelschap. Met 360° Explore weet je gewoon dat je een bijzondere ervaring tegemoet gaat, welke bestemming je ook kiest".

360Explore.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Wat een heerlijk weekend! En wat een waanzinnig vooruitzicht om met 12 enthousiaste en avontuurlijke reizigers een nieuwe tocht in Patagonië te gaan ontdekken. Iets minder dan 6 weken scheiden ons van onherbergzaam gebergte, grote ijskappen en indrukwekkende, diepe fjorden. De Utrechtse Heuvelrug was letterlijk een voorproever met notenkoek, Tony Chocolonely en koffie 360° style. En dat met de mooiste herfstkleuren om ons heen. Dank voor de gezelligheid en Chuck gaaf dat je erbij was! Bekijk de reis op 360explore.com/patagonie #voorpret
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Tijd voor een nieuwe regenjas?

Kijk eens wat onze 360Explore gids Jeffry te zeggen heeft over de verschillende soorten Gore-Tex in de Haglöfs Collectie.

De Gore-Tex pro is de meest slijtvaste hardshell, op de voet gevolgd door de zeer soepele C-Knit shell.
Kijk eens naar de Haglöfs ROC Spitz (mannen en vrouwen) als je op zoek bent naar een Gore-Tex Pro shell.
De Haglöfs ROC Spirit voor mannen en vrouwen zijn gemaakt van C-Knit Gore-Tex.

Allemaal prachtige jassen!

www.haglofs.com
Add a comment...

Post has attachment
Een prachtig verslag van Joanne die recent bij onze 360Explore gids Peter Mienes de Introductie cursus International Mountain Leader volgde.

"Tijdens het wandelen is het moeilijk je aandacht bij het pad te houden. Er is zoveel te zien en nog zoveel te leren! En dat moet ook wel. De opleiding is niet voor iedereen weggelegd. De toelatingseisen zijn streng en dus speuren we de lucht af naar wolken. We treffen deze week alleen maar helderblauwe luchten. Hier leer je niet veel van, maar lekker is het wel".

En Joanne gaat verder: "Tijdens de week wordt duidelijk hoeveel er te leren valt en ook zal moeten worden om überhaupt de opleiding te mogen volgen. Naast theoretische kennis moet je natuurlijk vooral voldoende ervaren zijn in de bergen. Je moet zowel in de winter als in de zomer een overtuigende tochtenlijst kunnen laten zien. IML-er wil natuurlijk ook niet iedereen worden. Maar ambieer jij wel een baan als professional in de bergen en wil je weten wat IML precies inhoudt? Dan is deze introductiecursus een aanrader. En wil jij wel eens op pad in de bergen met iemand die er meer van weet zonder dat je nou echt wilt klimmen of skiën? Dan weet je nu wie je kan vragen".

Onze Peter dus!

360Explore.com
Add a comment...

Post has attachment
Het uitzicht is hier letterlijk en figuurlijk adembenemend!

Onze 360º Everest Three Passes Trek is ongeveer halverwege en onze gasten bivakkeren op ruim 4000 meter hoogte nadat we eerst enkele dagen in Kathmandu hebben doorgebracht.

Hoe vaak je ook naar Nepal reist en hoeveel trekkingen je er ook maakt, het land blijft altijd verbazen en intrigeren.

Welke trekking in Nepal zou jij volgend jaar met ons willen maken?
1) Naar de Kristal berg in Inner Dolpo
2) Naar het verborgen Koninkrijk Mustang
3) Naar het wilde oosten van Kangchenjunga

360Explore.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Gek van sneeuw is’ie, onze 360° Explore gids Peter Mienes.

Behalve 360º’s app-man is hij ook een beetje onze snowman ;-) Na zijn IML-opleiding in Nederland is Peter bij de Duitse opleiding tot Polizeibergführer verder geschoold in de lawinekunde, en sindsdien slaat hij hierover geen conferentie en bijscholing over.

Juist deze maand is hij samen met 360º Explore gids Niels Leenders een week lang bij de International Snow Science Workshop in Innsbruck: dag-in-dag-uit lang alleen maar bezig zijn met sneeuw, en de ontwikkelingen in de sneeuw- en lawinekunde.

Het begon inmiddels bijna 40 jaar geleden met alpien skiën, maar al snel maakten de overbevolkte pistes plaats voor de serene stilte van de tourski’s in de witte poeder,… een poederjunk was geboren. Heerlijk met de rugzak op een hele dag omhoog op de ski’s met vellen onder, en na het behalen van de top die ene mooie afdaling, bochten swingend naar de volgende hut. In de aanloop naar zijn IML-opleiding maakte Peter kennis met het sneeuwschoenwandelen, en was echt verrast: “je komt met sneeuwschoenen op plekken waar je met ski’s niet kunt komen, en het is vette fun om de grenzen te verkennen van het sneeuwschoenwandelen: heb je wel eens in dikke poeder met je sneeuwschoenen gewandeld? Dat is hard werken, maar ook ontzettend gaaf: vijftigers worden weer speels als kinderen, en storten zich door de steilste poeder een weg omlaag!”.

Ongelukken met sneeuwschoenwandelen heeft Peter gelukkig nooit meegemaakt, maar om zich daar nog beter op voor te bereiden volgt hij in deze maand een twee weken durende EHBO-cursus in Zwitserland: Wilderness First Responder, de minimum standaard bij 360°.

Wil je met Peter meegenieten in de sneeuw?
Check dan onze sneeuwwandelreizen en -cursus.

360Explore.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
360Explore vaart zijn eigen koers!

Wij geloven sterk in ons concept, en daaraan doen wij geen concessies .

Bij 360Explore ga je alleen maar met professionals op pad. Al onze gidsen zijn International Mountain Leader of gecertificeerd Wildernis Gids. Zij kennen de gebieden waar ze jou gidsen en loodsen jou hier veilig door heen.

Ook kijken wij zorgvuldig naar het maximum aantal mensen dat mee kan op een reis. Op sommige winterreizen gaan we met tien mensen de sneeuw in. Maar tijdens onze mid-Alpine winterreizen gaan wij met maximaal acht mensen de bergen in. Wel zo veilig voor jou, en het geeft ons ook een beter gevoel.

De 360Explore gidsen die veel winterreizen in het midden gebergte gidsen volgen uitgebreide lawine cursussen in de Alpen landen en zijn up-to-date met de laatste technieken en kennis. Zo kun jij met een gerust gevoel met ons de bergen in.

Wil jij meer kennis op doen in sneeuwschoenwandelen?
Dat kan tijdens onze Basis Cursus Sneeuwschoenwandelen

360Explore.com/hautesavoie
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Van een beetje ploeteren word je een mooier mens.

Een sneeuwschoenwandelreis onder een strak blauwe hemel is fantastisch!
Maar heb je ooit die sneeuwstorm vol in je gezicht gevoeld? Dan voel je pas echt dat je leeft.

Het kan maar zo gebeuren dat je tijdens een 360º sneeuwwandelreis in een "white-out" beland, met de wind in je gezicht. Dan is het toch fijn om te weten dat wij alleen maar met gekwalificeerde gidsen werken die bakken met ervaring hebben in dit soort omstandigheden. Sterker nog, dit zijn de momenten waar zij het voor doen.

Omarm de natuur (en je 360Explore sneeuwandelgids als je na een heftige dag weer veilig in de hut bent aangekomen....)!

360Explore.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
"Mensen en natuur boeien mij. Als ik te midden van natuurpracht loop, klim of traverseer dan voel ik me vrij. Ik geniet van de wijdse natuur, ik voel me nietig te midden alle hoge pieken", zo begint Manon van Gorp, vaste reiziger met 360Explore.

"Terug kijkend naar het pad wat ik die dag bewandeld heb, ben ik elke keer weer verrast dat je door gewoon stap na stap te maken opeens boven op een top staat of aan de andere kant van een plateau.

Als ik word uitgedaagd geniet volop, juist als het extra spannend is. Ik focus me op de passen die ik zet, waardoor ik niet na kan denken over andere zaken zoals werk. Onbewust, na een tijd in de bergen te zijn, zie ik oplossingen voor problemen. Deze oplossingen komen tot me door anders naar een probleem (uitdaging) te kijken. Bewust of onbewust geven de andere deelnemers in de groep door hun doen en handelen me andere inzichten.

Wat ik zo mooi vind aan wandelen in de bergen; de bergen zijn ontstaan, wij als mens hebben daar niets aan gedaan. Ze zijn prachtig, adembenemend en voel mij rijk en bevoorrecht dat ik ze mag bewandelen en dat ik een kijkje mag nemen in dat prachtige stuk van een ander land.
 
Onderweg met 360Explore leef ik primitiever dan thuis, en toch geniet ik volop. Dat bevestigd dat je eigenlijk met weinig al heel veel kan en tevreden kunt zijn. Thuis zijn is een luxe (en dat is ook fijn)".

360Explore.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De zomer is voorbij.
Lang leve de winter!

De bladeren aan de bomen verkleuren na een warme en droge zomer en 's nachts daalt het kwik al weer richting het vriespunt.

Dit is de tijd om jou winterreis te plannen!
Welke sneeuwschoenreis ga jij met 360º maken?

Ga je mee de hoogte in op onze schitterende Alpen tochten, of wil je op een relaxte manier genieten in de Franse Jura. Wil je luisteren naar wolvengehuil in een besneeuwd Italië of ga je liever mee muskusossen spotten in het ruige Noorwegen? In het winterprogramma van 360º vind je altijd een reis die bij jou past.

Wacht niet te lang met het boeken van jouw favoriete winterreis, want bij ons is vol ook echt vol! En zoals jij weet gaan wij alleen maar met kleine groepen op pad.

360Explore.com
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded