Profile cover photo
Profile photo
10-те най
65 followers -
10-те най | светът е шарен
10-те най | светът е шарен

65 followers
About
Posts

Post has attachment
През последните години учените не спират да изследват различни области от нашия живот. Те правят важни открития, които напълно променят представата ни за заобикалящия ни свят. Днес ви представяме 10 открития на XXI век, без които животът на хората би бил съвсем различен.
Add a comment...

Post has attachment
В проучване на фестивала Global Gathering текстът на песента “My Humps” на Black Eyed Peas беше избран за най-глупавия текст на песен от денс музиката. За “My Humps” са гласували цели 22% процента от участвалите в допитването, въпреки че е спорно дали точно този хит на Will. I. Am и компания може да се определи като денс песен.
Add a comment...

Post has attachment
Въпреки че са щастливи в любовта, много мъже завършват в легло с друга жена. Без чувства, без излишни емоции… само секс. И се питаме защо? Позовавайки се на много изследвания и наблюдения, експертите стигат до някои доста любопитни факти за изневярата. Ето 10 от тях.
Add a comment...

Post has attachment
Причините, поради които човек се ражда малък или спира да расте в даден момент, могат да бъдат най-различни – генетични промени в организма или следствие на сериозно заболяване, като например хипофизарен нанизъм или остеогенезис имперфекта. Ето кои са 10-те най-ниски хора в света.
Add a comment...

Post has attachment
В наши дни тези момчета-бунтари, момчета-мечта, хулигани са вече солидни мъже. И въпреки че времето е отнело момчешките им лица, харизмата им си остава непроменена. Днес ще се разровим из архивите и ще погледнем към славното им минало.
Add a comment...

Post has attachment
В бита, в индустрията, в изкуството – то е навсякъде. Стъклото е материал, съвършено различен от останалите, които заобикалят всекидневието ни. Затова не е учудващо, че хората дори му приписват магични свойства. Разбира се, в стъклото няма никакво вълшебство. Но за този уникален материал съществуват редица интересни факти и митове. Така че, откъде да започнем?
Add a comment...

Post has attachment
В края на 1622 година, когато умира Родриго де Вияндрандо, любимият придворен художник на краля, Веласкес е извикан в Мадрид от Гаспар де Гусман Оливарес, всесилния министър, управляващ от името на малолетния крал Филип IV. Той получава задача да нарисува краля и на 15 август 1623 година Филип IV позира пред него. Портретът е завършен само за ден, но кралят и Оливарес остават доволни.
Add a comment...

Post has attachment
Камелия е поредната звезда, която поканихме да участва в инициативата ни „10-те най на…“. Ето нейната десетка.
Add a comment...

Post has attachment
Имаме хиляди обекти, които си съперничат за вниманието на посетителя… Но какво е интересното, неповторимото, ценното от историческа гледна точка точно на този обект – това, което ще накара отегчения любител на старините да запомни названието му и да си направи труда да го посети? Ето 10-те уникални особености на АК „Калето“ – Мездра.
Add a comment...

Post has attachment
Когато по телевизията се говори за пари, значи някъде наоколо е тя. Икономист по образование, репортер по душа, а днес успешно комбинира и двете си страсти в екипа на bTV Новините. Купонджия със специфичен глас, отдадена на работата си и всеки ден готова за нови предизвикателства. Това е може би най-кратката визитка, с която може да бъде описана Нели Тодорова.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded