Profile cover photo
Profile photo
А-проект Архитекти | Архитектурно студио | Проектиране | Интериор и дизайн
24 followers
24 followers
About
Posts

Post has attachment
Жилищна сграда в Панчарево, София. Проектът е с модерна визия, съчетана с класически елементи, минималистично обвързани в една структура с изчистени обеми и съвременни материали - камък, мазилка, композитни плоскости. Сградата разполага със седем самостоятелни апартамента с достъп до затворени дворни пространства. Местоположението на сградата е в тихата и спокойна част на подножието на Витоша, в близост до Панчаревското езеро. Проектът предоставя високо качество на обитаване в пряка връзка с южните жилищни и делови зони на града.
http://a-projectarchitects.com/
Add a comment...

Post has attachment
Сграда Мл2 е инвестиционен проект за 6-етажна сграда в комплекс Младост в София. Имотът на многофамилната жилищна сграда е разположен в сърцето на квартала, в близост до РУМ Младост2 и метростанцията. Районът е с развита инфраструктура и обществено обслужване. В близост има училища, детски градини и поддържани спортни игрища и рекреационни площи.
Плановата схема на разпределението е проектирана по начин, който се възползва оптимално от благоприятното изложение и така е постигнато максимално време на ослънчаване във всеки апартамент през различните сезони на годината. Улицата по дългата страна на парцела определя лицето му, изцяло ориентирано на юг.
Сградата предоставя 23 комфортни апартамента с една, две и три спални с оптимално проектирани разпределения и широки пространства в интериора. Жилищните помещения - дневните и спалните, са осветени с френски прозорци, ориентирани предимно на юг. Всеки апартамент разполага с подземно паркинг място.
В процеса на проектиране архитектите са предвидили всеки детайл, който дава висока добавена стойност на инвестицията и залага комфорт и висока функционалност при експлоатацията на сградата и жилищата от бъдещите собственици. Многофамилната жилищна сграда е с висока степен на енергийна ефективност, според съвременните стандарти и норми за топлопреминаване на елементите на фасадата. Блокът е с проектирана топлофикационна отоплителна система /ТЕЦ/. Предвижда се експлоатационните разходи за отопление и охлаждане да са ниски.
Вложените материали са с високо качество и внимателно подбрани да постигнат дълготрайност на фасадата и запомнящ се архитектурен образ.
Освен безкомпромисно проектираните жилища, сградата предлага широк набор от удобства. На партерно ниво са разположени няколко магазина за промишлени и хранителни стоки. Проектиране е аптека, която ще обслужва жителите в района. В тихата част на дворното пространство ще работи кафе-бар със сладкарски асортимент.
Вътрешният двор е богато озеленен и ще бъде подходящо място за срещи между съседите, почивка, игри и забавления.
Add a comment...

Post has attachment
Проект за преустройство, функционално разпределение и интериор - дизайн на апартамент в жилищен комплекс от затворен тип в гр. София. Апартаментът е с три спални и стандартно разпределение, което налага "прекрояване" за да стане дом за младо модерно семейство. Желанието на собствениците е да живеят в модерно и функционално жилище, което да бъде техен дом.
Add a comment...

Post has attachment
През 2015г. се направи възстановка на действащ модел на металургично съоръжение за преработка на първично добито в пещите желязо, наричан още „Самоков“ или „Мадан“, използван от 14- 15 век до началото на 20 век. Град Самоков е възникнал постепенно край някогашните самокови, които са дали и името на града.
Самокóв-ът, наричан още и мадан, е металургично съоръжение за преработка на първично добитото в пещите желязо, използвано от 14-15 век до началото на 20 век.
Add a comment...

Post has attachment
Проект за двуетажна къща на село, изпълнен за едно семейство, което ще обитава този имот през почивните дни и ваканциите, за да се освободи от забързаното ежедневие на града.
Еднофамилната жилищна сграда е на два етажа. Имотът се намира в Средна Гора и е с лек наклон на юг и граничи с две улици - от юг и север. Гледката от бъдещата къща е към живописните била на планината. Входът е от север, но на юг е проектирано едно място за паркиране на семейния автомобил. Достъпът до сградата е по живописно озеленена пътека със стълби, които преодоляват денивелацията на терена. Теренът на парцела е моделиран така, че да се обособи възможно най-голяма равна площ пред къщата и автомобилът да остане под нивото на погледа.
Къщата е с по-голяма площ на нивото на партера. На приземния етаж е проектирана една спалня за гости. Дневната е решена в еднопространствен обем. Голяма камина с водна риза разделя площта на помещението на две зони - хол и кухня с трапезария, отворени с френски прозорци на юг към широка веранда, изцяло покрита съа скатен покрив с минимален наклон. Верандата предоставя прекрасна възможност семейството да се събира на открито през летния сезон.
Add a comment...

Post has attachment
Зелената къща в Бояна е построена. Модерна енергийно ефективна къща - проект на Панорамен път.
Проектът за енергийно независима зелена къща в София е в последна фаза. Една сграда, проектирана по модела пасивна къща. Основните строителни дейности по къщата приключват. Изпълняват се детайли и елементи, вътрешно разпределение и интериор. Вижте снимки от проекта и строежа тук >
Add a comment...

Post has attachment
Хотел 4 звезди. Проект за планински хотел със СПА център в с. Баня, Разлог. Проект за планински хотел, разположен в долината на Банско, в полите на Пирин планина. Парцелът на хотела се намира в близост до последните къщи на юг от село Баня. При проектирането на хотелския комплекс е проведено изследване за необходимите мерки за енергийна ефективност. Използвани са пасивни мерки като топлоизолиране, остъкляване и функционално-структурно разпределение, които осигуряват добър микроклимат в сградата и пестят енергия за отопляване и охлаждане. Сградата е в процес на строителство.
Add a comment...

Post has attachment
Интериорен дизайн от А-проект Архитекти в действие. Интериорен проект и нестрандартно обзавеждане от екипа ни в процес на реализация. Монтаж на корпусна мебел и осветление. Инсталиране на подвижно обзавеждане. Доставка на завеси и текстил. Предстои декорация с аксесоари и дизайнерски елементи.
Add a comment...

Post has attachment
Морски хотел в Лозенец е построен на фаза груб строеж. Проект от студио А-проект Архитекти.
Add a comment...

Post has attachment
Интериорен дизайн на апартамент. Проект за интериор и обзавеждане на жилище в гр. София от А-проект Архитекти.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded