Profile cover photo
Profile photo
Болница "Тракия" - Център
21 followers
21 followers
About
Posts

Post has attachment
Лятото е сезонът на стамашно – чревните разстройстваи той вече настъпва, категорични са специалистите. В 90 % от случаите те протичат с висока температура, гадене, повръщане и диария. Обикновено отшумяват за няколко дни, но могат да доведат и до сериозни усложнения.
Установяването и лекуването на летните заболявания се подобрява изключително много, когато бързо се реагира и се потърси лекарска помощ. Повечето хора, които се разболяват от летен грип или вирус, се опитват да издържат болестта на крак без да потърсят помощ от лекар.
Спешно приемно отделение в Болница „Тракия“ е с непрекъснат цикъл на работа 24 часа в денонощието. Дежурните лекарски екипи приемат всички пациенти, потърсили медицинска помощ. Ако имате здравословен проблем не се колебайте, а потърсете мнението на специалистите.
Особено мъчителни и стряскащи са летните вируси при децата. При тях много бързо може да настъпи дехидратиране и пълна отпадналост. В Болница „Тракия“ може да се консултирате с педиатър по всяко време за да се назначи и започне лечение веднага.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Уролозите в болница „Тракия“ отстраняват генитални кондиломи с лазер

Човешкият папилома вирус / HPV /е широко разпространен сред хората вирус. Той е високо устойчив към условията на външната среда, което спомага за неговото широко разпространение сред хората. В повечето случаи, инфекцията протича безсимптомно.
Заразяването с HPV става при полов контакт , най-често във възрастта между 18 и 28 години при сексуално активни мъже и жени.
Гениталните кондиломи са една от най-честите полово-предавани болести причинени от човешки папиломен вирус. Той инфектира клетките от повърхностния слой на кожата и води до образуването брадавици, които представляват малки белезникави или кафеникави образования.
За лечението на гениталните кондиломи се изполват различни методи, които могат да бъдат химични, термични или лазерни .
За лазерното премахване на кондиломи разговаряме с д-р Емил Петков – уролог в МБАЛ „Тракия“.

- Д-р Петков, лазерната манипулация ли е един от най-щадящите и ефективени начини за отстраняване на кондиломи?

- Да, така е. Лазерната процедура има редица предимства пред другите съществуващи методи. Това е безкръвна, безболезнена и бърза манипулация, не остава белег и нещо много важно за пациента, че може да се извърши и амбулаторно и не налага престой в болница.

- Бързо ли е възстановяването на пациента?

- Лазерното отстраняване на кондиломите се извършва с локална или венозна упойка , според предпочитанията на пациента, като той не усеща никакъв дискомфорт по време на процедурата и след нея. Продължителността е кратка и веднага след нея мъжете могат да се върнат към обичайната си активност, а 10 дни след манипулацията могат да водят нормален полов живот.

- Защо е важно отстраняването на тези образувания?

- Най-тежкото усложнение на папиломновирусната инфекция при мъжете, дори и доста рядко е развитието на злокачествено заболяване. Но, мъжете се явяват преносители на инфекцията за партньорките си и колкото и да не е опасна за тях, навременната диагностика, изследване и отстраняване на кондиломите е от съществено значение за разпространението на инфекцията.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Болница "Тракия" държи международно утвърдения "златен стандарт" в лечението на уголемена простата - много по-ефикасен и евтин от лечението с различни видове лазери.
Този клип ще ви разкаже защо:
Add a comment...

Post has attachment
10 неща, които ще помогнат за по-добрия престой на Вас и детето Ви в Болница "Тракия":
Болница Тракия
Болница Тракия
trakiahospital.com
Add a comment...

Post has attachment
До 12 диоптъра късогледство могат да се премахнат за минути
Болница Тракия
Болница Тракия
trakiahospital.com
Add a comment...

Post has attachment
Гинеколози отстраниха 2-килограмова миома, нараснала след 7 години алтернативно лечение...
Add a comment...

Post has attachment
Модерен кабинет за лечение на очни болести заработи в Болница „Тракия"
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded