Profile

Cover photo
Емил Кожухаров
Attended УАСГ
Lives in София
68,000 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

 
 
Японската дюля, известна и като Хеномелес, представлява бодлив, листопаден и много богат на цъфтеж храст. Подходящ е за солитерно засаждане, в декоративни групи или за жив плет. Цъфти рано през пролетта (м. април) с едри около 5 см. цветове, обагрени в бяло, розово, оранжево и всички нюанси на червеното.
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...
 
Глогът е много търсено и полезно растение както за жив плет в градината, така и заради приложението си в народната медицина. Подходящи са за жив плет в градината за нашите климатични условия. Едно от ценните предимства на глога като растение за жив плет са бодлите, което превръща живия плет в непревземаема ограда.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Едни от най-евтините, лесни и бързорастящи храсти, подходящи за жив плет в градината. На височина достига до около 3 м. Повечето видове запазват листата си през зимата, като опадват през пролетта, когато изникват новите листа. Цъфти през лятото с бели, кремави или жълтеникави дребни цветове.
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
Всеки ден от 17 до 24 октомври 2015 г. от 10:00 до 17:00 часа можете да се запознаете с част от растителността на тропическите гори, да се потопите сред удивителното разнообразие от причудливи сухолюбиви растения, идващи от пустините на Африка и Америка. Може да видите великолепните цикасови растения, достигнали до нас още от ерата на динозаврите; красивата Стрелиция, наричана „райска птица“, най-дребният представител от семейството на Цитрусите ...
1
Add a comment...

Емил Кожухаров changed his profile photo.

Shared publicly  - 
1
Add a comment...
 
 
Досегашните опити сочат, че реанимацията във водната култура е най-подходяща за моноподиални орхидеи. При симподиалните видове успеваемостта е по-ниска – времето за израстване и развитие на нови псевдобулби и корени се удължава, новите растежи са податливи на загниване и са по-дребни, отколкото в традиционни субстрати.
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...
1
Add a comment...
 
 
Лоницера (Lonicera) или Орлови нокти са род многогодишни покритосеменни растения. Цветовете са едри и много ароматни. Храстите понасят добре подрязването и са много подходящи за живи плетове и бордюри. Непретенциозни са и лесни за отглеждане в градината.
 ·  Translate
View original post
1
Add a comment...
 
И тази година "Цветна есен 2015", ще се проведе от 21 до 25 октомври 2015 г. на територията на Международен панаир Пловдив. Изложението се утвърди през годините като най-шарената и пъстра част от панаирната програма, където любителите на цветя и градини срещат фирмите производители и търговците от бранша.
1
Add a comment...
 
Система за капково напояване GARDENA
 ·  Translate
1
Add a comment...
 
 
Спирея (Spirea) е род многогодишни храсти от сем. Розоцветни (Rosaceae), представен от 80 – 100 вида, най-разпространен като видово многообразие в Източна Азия. Тези растения са много разпространени и у нас, непретенциозни и лесни за отглеждане. Израстват много бързо. Особено популярни са в народната медицина като билка с терапевтични и лечебни свойства.
 ·  Translate
View original post
2
Add a comment...
Story
Tagline
По-добре мразена личност, но личност!
Introduction
Когато живееш заради мнението на другите, си мъртъв. По-добре мразена личност, но личност!
Bragging rights
Оцелях в гимназията, имам хубаво семейство, работата ми харесва. За мен това е достатъчно.
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
София
Links
Contributor to
Education
  • УАСГ
    Строителство на сгради и съоръжения, 1992 - 1997
Basic Information
Gender
Male
Relationship
Married