Profile cover photo
Profile photo
Частна детска градина Момо
1 follower
1 follower
About
Posts

Post has attachment
Детска къща „Момо“ кани малките си приятели на 3 юни (събота) на весел детски празник по случай Деня на детето. Ще отбележим празничния ден с малко закъснение, но с любими театрални герои, с пъстри работилнички за малки и по-големи момичета и момчета, с много музика, песни и танци.

А ето и програмата на празничния ден в часове:

10.30 ч – Куклен театър с Маша и Мечока (по мотиви на класическата приказка)
11.00 ч – Работилничкa за хвърчила и... още нещо - за малки сръчковци и родители-помощници
12.00 ч – „Котешки истории“ - концерт на децата от Детска вокална група „Момо“
12.30 ч – Концерт с познати детски песни и авторско изпълнение на музикантите Косьо и Мишо

Ще се радваме да се забавлявате с нас. Заниманията са подходящи за деца над 2 г.

Необходимо е предварително записване на mail@gradinamomo.com
Вход свободен!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Детска къща „Момо“ кани малките си приятели на забавно научно ателие „Пътешествие из Космоса“. С малките пътешественици ще влезем в ролята на космически детективи, които ще изследват тайните на небесните светове.

Ще си направим космически паспорти, за да полетим извън орбита. Ще пътуваме смело сред звездите с песен и игри, ще открием какво е това Слънчева система и кои планети са част от нея. Ще разкрием какви са дарбите на планетите. Накрая всяко дете ще си измайстори планета.

Заниманието е подходящо за деца от 4 до 8 г. Продължителност: 60 мин
Такса за участие: 12 лв / за второ дете от семейството: 8 лв
Необходимо е предварително записване на mail@gradinamomo.com
Photo
Add a comment...

Тренинг за социални умения за деца на възраст от 5 до 8 г кани нови приятели в своята група.

Тренинг за деца „Да пораснем на игра“ е занимание за деца от 5 до 8 години, което комбинира в себе си развиващи игри и упражнения. Заниманията са създадени, за да подкрепят самопознанието и емоционалната интелигентност на деца в предучилищна и ранно училищна възраст, да развиват умението им за заявяване и себеизразяване.

По време на заниманията създаваме весела, игрова среда, в която децата се чувстват свободни да общуват и да се забавляват. В ИГРАТА приятно и с лекота работим за подобряване на различни личностни умения като:

- разбиране на личните и чужди емоции;
- себеизразяване и самоконтрол;
- творческо мислене;
- екипен дух и лидерски умения;

Водещата Мила Цалова е психодраматист и смехотерапевт. Нейната тясна специализация е "Философия с деца" и "Психодрама с деца". Специалните й интереси са в областта на методите, стимулиращи спонтанността, креативността и творческото мислене.

Условия за участие:

Курсът включва поредица от 5 занимания. Заниманията се провеждат в понеделник от 18:15 ч. Продължителност: 60 мин. Цена за един участник (5 посещения): 60 лв.

Записване на: mail@gradinamomo.com или телефон 0892 232396
Add a comment...

Post has attachment
Музикални занимания за най-малките (0-2 г) в Детска къща "Момо"

Всеки четвъртък в Детска къща „Момо“ каним малчугани от 0 до 2 години на музикално приключение. Музикалните занимания се провеждат от 10:00 до 10:45 ч. Цената на заниманието е 10 лв за дете с придружител (и 15 лв за две деца с придружител).

По време на музикалните занимания динамично се сменят няколко дейности като пеене, танци, музициране с детски ударни инструменти (маракаси, кастанети, тарамбуки и др.). Целта на заниманията е децата и техните придружители да прекарат един забавен час заедно. Ранните занимания с музика, съчетани с движения, възпитават и развиват у детето любов към хармонията и звука.

Водещата на заниманието Зорница Цветанова изпълнява с музикален съпровод познати и любими детски песни на български, английски и френски език. Децата разучават и нови песни, които водещата въвежда постепенно в заниманията.

За участие, необходимо е предварително записване на mail@gradinamomo.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Институт Сервантес София в партньорство с Детска къща „МОМО“ организират през юни и юли лятно училище с интензивно изучаване на испански език за деца от 5 до 7 г.

Курсът предлага стартово езиково ниво за деца - „Първи стъпки“ (30 учебни часа) от програмата на Instituto Cervantes Sofia, след преминаването на което децата могат да продължат в следващо ниво на изучаване на езика. Езиковият курс следва учебната програма на Instituto Cervantes Sofia и се води от негови преподаватели. Институт Сервантес-София гарантира качеството на курсовете по испански език за деца в Детска къща „МОМО“. Успешно преминалите курса получават сертификат за успешно преминат курс по испански език съгласно учебния план на Института.

Програмата на лятното училище включва интензивно обучение по испански език предиобед и творчески занимания и игри на български език в следобедните часове. Заниманията ще се провеждат в сградата на учебен център Детска къща „МОМО“ на ул. „Поп Богомил“ 47.

Дневна програма:
8:30 – 9:30 ч – Прием и закуска
9:30 – 11:30 ч – Занимания с испански език с преподаватели от Институт Сервантес
11:30 – 12:00 ч – Игра на открито
12:00 – 13:00 ч – Обяд и кратък отдих
13:00 – 15:00 ч – Организирани занимания: (1) Импровизационен театър за деца (2) Философия за деца (3) Настолни игри
15:00 – 15:30 ч – Следобедна закуска
15:30 – 17:30 ч – Организирани занимания: (1) Час по приложно изкуство (работа с глина, приложни материали, бои) (2) Занимание/игри на открито

Детска къща „Момо“ разполага със самостоятелен вътрешен двор.
Всеки петък децата ще бъдат извеждани извън центъра за посещение на музеи и/или паркове.

Условия за включване в курса:
Всеки модул на курса е с продължителност 3 седмици (30 учебни часа испански език).

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:

Mодул 1: 19.06 - 07.07
Mодул 2: 10.07 - 28.07

Цена на Модул: 475 лв (Таксата включва посочените занимания, планирани учебни материали и храна. Таксата не включва допълнителни разходи като такси за вход в музеи и/или транспорт).

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

За да заявите своето участие в Първи модул на курса, необходимо е да внесете депозит от 100 лв до 10 юни 2017 г. Депозитът се приспада при заплащане на таксата за участие, но не се връща при отказ от участие. Второ дете от семейството ползва отстъпка от 20%.
При записване на дете е необходимо да ни предоставите трите имена, дата на раждане, телефон и имейл на родител, за да бъде включено детето в информационната система на Instituto Cervantes Sofia.

Курсът стартира при сформирана група.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Великденско френскоезично ателие ще си организираме в Детска къща „Момо” на 22 април 2017 г., събота, в края на Светлата седмица след християнския празник Възкресение Христово, чиято дата тази година съвпадна за православната и за католическата църкви. С малчуганите ще научим френски думички и песнички, свързани с празника, и ще разберем какви са обичаите на френските деца за Великден. Групата за френскоезично ателие вече събра приятели, очакваме и нови!

На франкофонските ателиета в „Момо” са добре дошли малчугани на възраст 4-8 г., които имат желание да изучават или вече притежават основни говорни познания по френски език. Заниманията се провеждат в събота от 10.30 до 11.30 ч. под формата на тематични ателиета.

Усвояването на френски език и запознаването с френски празници и обичаи ще бъде забавно, приятно и лесно, тъй като ще се провежда посредством разнообразни игрови методи, интерактивни занимания и арт-работилнички. Ще научим кога и как малчуганите във Франция отбелязват празника на майката и деня на бащата, ще опознаваме природата, света и вселената, ще си майсторим чудни предмети за украса и подаръци и какво ли не още... А докато се забавляваме, ще си пеем любими песнички на френските деца.
Заповядайте в събота, 22 април 2017 г., да се забавляваме и да учим френски език в Детска къща „Момо” от 10.30 до 11.30 ч.!

Vous êtes les bienvenus!

Цената за участие в съботно франкофонско ателие е 12 лв., а стойността на ваучер за пет посещения е 50 лв. За допълнително информация и записване, моля пишете ни на mail@gradinamomo.com.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Този петък децата от Частна детска градина "Момо" канят приятели на весел празник с малкото костенурче Франклин. Заедно ще отпразнуваме Деня на Земята с весели игри и занимания.
Photo
Add a comment...

Музикални вълшебства очакват най-малките този четвъртък в "Момо". Ще пеем, свирим и ще се наслаждаваме на любими детски песни. А кой обича музиката повече от децата?
Add a comment...

Post has attachment
Тренинг за деца „Да пораснем на игра“ набира участници за новия цикъл от занимания през май. Каним ви на открит урок на деца - участници в текущата група на курса на 24 април от 18:15 ч. Ще можете да се запознаете с методите на провеждане на заниманията.

Курсът е подходящ за деца от 5 до 8 години и комбинира в себе си развиващи игри и упражнения. Заниманията са създадени, за да подкрепят самопознанието и емоционалната интелигентност на деца в предучилищна и ранно училищна възраст, да развиват умението им за заявяване и себеизразяване.

По време на заниманията създаваме весела, игрова среда, в която децата се чувстват свободни да общуват и да се забавляват. В ИГРАТА приятно и с лекота работим за подобряване на различни личностни умения като:
- разбиране на личните и чужди емоции;
- себеизразяване и самоконтрол;
- творческо мислене;
- екипен дух и лидерски умения;

Водещата Мила Цалова е психодраматист и смехотерапевт. Нейната тясна специализация е "Философия с деца" и "Психодрама с деца". Специалните й интереси са в областта на методите, стимулиращи спонтанността, креативността и творческото мислене.

Условия за участие: Курсът включва поредица от 5 занимания. Заниманията се провеждат в понеделник от 18:15 ч. Продължителност: 60 мин. Цена за един участник (5 посещения): 60 лв. Записване на: mail@gradinamomo.com или телефон 0892 232396
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Частна детска градина “МОМО” организира през април и май прием на деца в ПЪРВА възрастова група (2 – 3 г.) за полудневна и целодневна форма на обучение.

Детска градина “МОМО” обитава самостоятелна уютна къща в центъра на София и разполага със собствен вътрешен двор. Преподавателите на детската градина са млади и вдъхновени педагози, които с любов и внимание посрещат грижите на малките си приятели. Групите, в които работим, са малки (до 10 деца), което позволява индивидуална грижа и следване на личния темп на адаптация на всяко хлапе.

Градината предлага домашен уют, пространство за игра и съвременна програма за работа с малчуганите, така че детето да учи и играе, обградено с любов и стимули за развитие според възрастта му. С децата работим целенасочено за развиване на естественото им желание за учене и откривателство, за насърчаване на въображението и творческото мислене на малчуганите. Възпитаваме любов към българските традиции и обичаи. Учим децата на взаимопомощ и грижа, уважение към другия.

В Детска градина „МОМО“ малчуганите се обучават ежедневено по методи, съчетаващи елементи от традиционни и алтернативни педагогически системи. Особеност в програмата ни е фокусът, който поставяме върху детската литература и ранната среща с книгата. Годишната ни програма за различните възрастови групи съдържа около 40 детски произведения от съвременни автори и детски класици, които се поднасят на децата чрез тематично седмично разпределение, а четенето и разказването са интегрирани в дневния режим на детето.

Акцент в работата с децата е развиването на социалните им умения с цел изграждане на уверена млада личност, която с радост участва и споделя общи игри и детски проекти.

В Детска градина „Момо “ вашето дете има възможност по избор да започне с ранно чуждоезиково обучение на английски и/или френски език. Интензитетът на заниманията се определя от желанието на родителя и възможностите на групата. В програмата са включени много музикални и приложни занимания.

Ако проявявате интерес към групата и имате допълнително въпроси относно условията, можете да ни пишете на mail@gradinamomo.com.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded