Profile cover photo
Profile photo
Георги Георгиев (Georgi Georgiev)
2,842 followers -
www.lichnaefektivnost.com
www.lichnaefektivnost.com

2,842 followers
About
Posts

Post has shared content
Dani Arnold on his failed attempt at the Helmckenfalls in Canada. "Sometimes dreams shatter like pieces of ice hitting the ground!"
Check out the new Eiger Extreme collection: bit.ly/bl_eiger-extreme
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Честита есен!
Photo
Add a comment...

Post has shared content
By meandering-chance, I found a camp along the Esplanade that had a tremendous steel wool vortex spinning away. People would come stand in front and let the winds spray the burning metal around them. I'm not into being burned and stuff, so I sat down in the desert to take some photos. It was great fun to watch... I could have stayed here all night, but forced myself to get up and go see what else I could find.
#Burningman #Burningman2017 #blackrockcity
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Честит празник!
Add a comment...

Post has shared content
И една популярна дилема свързана с психопатите.
There's a pretty simple way to test if someone is a psychopath––or at least has psychopathic tendencies. Take a look at these two ethic dilemmas and respond how you respond. Then stay tuned for the explanation. 
Add a comment...

Post has attachment
"Открих същността на Бушидо: да умра! С други думи, когато имаш възможност да избираш между живота и смъртта, тогава винаги избирай смъртта: това е всичко, което трябва да запомниш. "

Цунетомо Ямамото, "Бушидо",
Книга първа "Същността на Бушидо"
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Понякога и революциите започват с перо....
Add a comment...

Post has attachment
За добрината и щастието като дилема
Денят започна с М. (+Miroslava Todorova) и Септември. Това ме замисли колко добър човек е тя и как смятам, че заслужава да е много щастлива. И се размислих могат ли да се комбинрат тия две неща - заслужаването и щастието?

А ако щастието не е нещо, което се заслужава?
Ако просто съществува, а нашата идея за справедливост включва и заслугите? В интерес на истината, фактите подкрепят подобна позиция. Някои са щастливи без особени заслуги. Други са страшно добри хора и животът им е ад.

А може би нещастието те прави добър човек?
Ако никога не си бил нещастен, дали ще развиеш добрината у себе си? Едва ли. Няма да има с какво да я сравняваш. И поради липса на коректив, няма да разбираш как правиш другите нещастни. Това прави ли щастливите хора, които никога не са били нещастни, жестоки? Така изглежда.

Дилемата изглежда страшна!
Щастие срещу добрина. Ако вярваме, че добрината е иманентна човешка характеристика, то тогава какво е щастието? Пътят ни към злото? Ако вярваме, че човек трябва да бъде иманентно щастлив и това е част от неговата същност, то тогава какво е добрината? Непостижима химера, може би.

А може би в това се крие „бича“ на съвременното общество - в прехода от религиозни към пост-религиозни ценности. В прехода от вярата в иманентното добро към вярата в иманентното щастие.

Ако вярваме на будистите, пък и на някои други религии, то живота е страдание. В името на това да сме добри. Това означава ли, че трябва да се откажем от щастието, такова каквото го разбираме в съвремието? Така изглежда, ако искаме да сме добри. Чудно ли е тогава, че желанието да бъдем щастливи ни прави зли?

Може би за всеки от нас е дошло времето да направи избора си
Дали да е щаслив или да е добър. Разбира се, всеки поне малко философски грамотен човек би възразил, че проблемът всъщност е в това, което наричаме щастие. Да, достатъчно глупави сме, за да вярваме, че несъществени неща ни правят щастливи. И да, същността на понятието „щастие“ се е изменила доста с времето.

Но все пак, това понятие съществува тук и сега, в тази форма и съдържание и ние не можем да игнорираме този факт. И поради това, че положението е именно такова, не можем да игнорираме и горната дилема. По-съществен, обаче е въпросът можем ли да я решим.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
"За миг поспри! Живеем във септември..."

+Miroslava Todorova
Add a comment...

Post has shared content
Присъща на човешкия организъм характеристика е, че когато е доминиран от определена потребност, той е склонен да промени цялата си философия за бъдещето. При хронично и много гладен човек утопията може да се определи просто като място, където има много храна. Той е склонен да мисли, че стига да му се гарантира достатъчно храна ще бъде напълно щастлив и няма да желяе нищо повече до края на живота си. Има тенденция животът да се определя през призмата на яденето. Всичко останало се дефинира като несъществено. С махване на ръка човекът ще отпъди свободата, обичта, общественото чувство, уважението, философията като безполезни дреболии, тъй като те не успяват да напълнят стомаха. За такъв човек спокойно би могло да се каже, че живее заради единия хляб.
Ейбрахам Маслоу
"Мотивация и личност"
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded