Profile cover photo
Profile photo
Ομορφη Μάνη
66 followers
66 followers
About
Posts

Post has attachment
Άνυδρος, ξερός, σκληρός, αφιλόξενος βρε παιδί μου τόπος, που όμως αγναντεύοντας τον, έρχονται στο μυαλό σου όλες αυτές οι ιστορίες που έχεις ακούσει για τους ηρωϊκούς , τους ανυπότακτους, τους δύστροπους Μανιάτες!
Add a comment...

Post has attachment
Σε αυτό το άρθρο θυμόμαστε, όλοι μαζί, παρέα, μέσα από εικόνες την Παλιά Μάνη που τελικά δεν έχει αλλάξει και πολύ! Τι λείπει; Λείπουν στους περισσότερους από εμάς οι δικοί μας άνθρωποι που όταν βλέπουμε τις ξεθωριασμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μοιραία η θύμηση μας τους φέρνει σε πρώτο πλάνο σαν να ζουν ακόμα κοντά μας, δίπλα μας.
Add a comment...

Post has attachment
” Πάνω στο χάρτη το νότιο κομμάτι της Πελοποννήσου μοιάζει μ΄ένα παραμορφωμένο, φρεσκοξερριζωμένο δόντι , με τις τρεις χερσονήσους που προχωρούνε κατά το νοτιά σαν εξογκωμένες σάπιες ρίζες.Η μεσαία μύτη σχηματίζεται από τα βουνά του Ταϋγέτου.Από τα βορεινά του
ριζοβούνια στην καρδιά του Μοριά μέχρι τη νοτιότερη του άκρη τ΄ακρωτήρι Ματαπάς, που δέρνεται από τις καταιγίδες, είναι γύρω στα εκατόν εξήντα χιλιόμετρα .Γύρω στο μισό του μάκρος -εκατόν είκοσι χιλιόμετρα στη δυτική του πλευρά και εβδομήντα δύο στην ανατολική , πού χουν ογδόντα χιλιόμετρα πλάτος-προεξέχει τρυπώντας τη θάλασσα.
Αυτή είναι η Μάνη!
Add a comment...

Post has attachment
Οταν η λέξη Μάνη παύει να σημαίνει αγριάδα, όταν κυπαρίσσια και λιόδεντρα σκεπάζουν την πέτρα, όταν τα ανεμοδαρμένα ακρωτήρια γίνονται χρυσές αμμουδιές κι οι αυστηροί μανιάτικοι κανόνες μπολιάζονται με γλύκα, πάλι στη Μάνη είσαι. Στην ειρηνική Μεσσηνία πια.
Add a comment...

Post has attachment
Οι πρώτες σταγόνες βροχής και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις με απρόσμενη ένταση , κάπου στα μέσα του Σεπτέμβρη, ίσως νωρίτερα από άλλες χρονιές, αλλάζουν τα πάντα στο γυμνό τοπίο της Μάνης και διαφοροποιούν την φιλόξενη εικόνα, εκείνη των κοντινών αναμνήσεων ενός ακόμα ζεστού και ανέμελου καλοκαιριού που μόλις έφυγε….!!
Add a comment...

Post has attachment

Ο Νηφάκης -άκος Νικήτας γεννήθηκε στο χωριό Μηλιά (Μηλέα), χωριό της Έξω Μάνης και έζησε από το 1748; μέχρι το 1818;.
Add a comment...

Post has attachment
Τα εθνικά Καλλιστεία STAR KAI MR GS HELLAS έχουν τιμήσει την Μάνη με νεότερες εστεμμένες όπως το 2011 με την Πηνελόπη Σταματάκου από την Νεάπολη ( STAR GS HELLAS 2011) , την Γωγώ Ρογκάκου από το Γύθειο( MODEL GS HELLAS 2017) και φέτος το 2018 με την Κωνσταντίνα Χαχλάκη από την Καινούρια χώρα ( MISS GS HELLAS 2018)
Add a comment...

Post has attachment
Τον Αύγουστο του 1826 κι ενώ η Επανάσταση είχε σβήσει παντού κάτω από την αήττητη στρατιά του Ιμπραήμ Πασά, μιά σπίθα διατηρήθηκε αναμμένη μέσα από έναν τριήμερο επικό αγώνα στον Πολυάραβο.
Add a comment...

Post has attachment
Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση – 2018” διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος – Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερικά Ιατρεία) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded