Profile cover photo
Profile photo
Δημήτριος Καράμπελας & ΣΙΑ Ο.Ε. / dakshop.gr / bestclima.gr/ ηλιακός.gr
667 followers
667 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
To site μας www.dakshop.gr βρίσκεται στην 1η!!! θέση Πανελλαδικά σε επισκεψιμότητα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά καταστήματα θέρμανσης,κλιματισμού και ηλιακών συστημάτων.
Πηγή Alexa.com (http://www.alexa.com/siteinfo/dakshop.gr)
Ευχαριστούμε για την προτίμηση σας και θα σας το ανταποδώσουμε εξασφαλίζοντας τις καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τα οποία αντιπροσωπεύουμε.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Η Γαλλική De Dietrich δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι πασίγνωστη βιομηχανία κατασκευής λεβητών και καυστήρων με ιδιαίτερες καινοτομίες και υψηλότατη ποιότητα.
Αυτή την φορά μας παρουσιάζει τους νέους λέβητες αερίου συμπύκνωσης, με κύριο υλικό το κράμα αλουμινίου-πυριτίου και κοντράρει στα ίσια τον ανταγωνισμό που κατασκευάζει λέβητες ανοξείδωτους.
Το κράμα αλουμινίου-πυριτίου υπερτερεί σε πολλά σημεία :
1) Έχει ευκολία στην χύτευση. Παρουσιάζει δηλαδή παρόμοια χαρακτηριστικά με τον χυτοσίδηρο (μαντέμι) και έτσι δίνεται η δυνατότητα να κατασκευάσουμε λέβητες με σύνθετη γεωμετρία και μεγάλη επιφάνεια συναλλαγής με τα καυσαέρια με ταυτόχρονα μεγάλη ευκολία στην ροή του νερού εντός του λέβητα.
2) Άριστος συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας ο οποίος είναι πέντε φορές υψηλότερος του χάλυβα και εφτά φορές από το ανοξείδωτο. Με τον τρόπο αυτό οι λέβητες Al-Si μπορούν να είναι κατά πολύ μικρότεροι σε όγκο από τους αντίστοιχους ανοξείδωτους.
3) Μικρότερο βάρος. Είναι περίπου 3 φορές ελαφρύτεροι από τους αντίστοιχους χαλύβδινους. Έτσι κατασκευάζονται λέβητες που μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα και χωρίς να καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στο λεβητοστάσιο
4) Βελτιωμένη μηχανική αντοχή καθώς είναι χυτοί χωρίς κολλήσεις και κοψίματα με αποτέλεσμα να είναι αθάνατοι απέναντι στα όξινα συμπυκνώματα που καταστρέφουν τους χαλύβδινους και ανοξείδωτους λέβητες στα ευαίσθητα τους σημεία.
5) Βελτιωμένη χημική αντοχή καθώς το οξυγόνο με το νερό δημιουργεί ένα προστατευτικό φίλμ στο κράμα Al-Si την Αλουμίνα που καθιστά τον λέβητα αθάνατο.
6) Αντέχει σε υψηλό θερμικό σοκ έως και ΔΤ 30C χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να χρειάζεται υδραυλικός διαχωριστής
7) Αντέχει στα σκληρά νερά με άλατα και στα όξινα με PH<7
 Συμπερασματικά το αλουμίνιο είναι το υλικό του μέλλοντος για την κατασκευή μηχανημάτων θέρμανσης και όπως πάντα η De Dietrich είναι αυτή που πρωτοπορεί.

Δείτε τα νέα μοντέλα της Γαλλικής εταιρείας στο site μας http://www.dakshop.gr/169-de-dietrich

Εκτός από την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία οι τιμές της Dietrich στην χώρα μας είναι σε επίπεδα άκρως ανταγωνιστικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Δημήτρης Καράμπελας
Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Αν ψάχνετε για ξυλολέβητα τότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον κορυφαίο Caltherm απο την Saturn. Μπορείτε να τον δείτε φυσικά στο  http://www.dakshop.gr/198-saturn
Ο λέβητας στερεών καυσίμων της Saturn, Caltherm, είναι ένας χαλύβδινος λέβητας κατασκευασμένος με την αρχή της οριζόντιας κυκλοφορίας αερίων καύσης τριών οδών. Ο θάλαμος καύσης του λέβητα, λόγω του μεγάλου όγκου του και της σωστής του διαμόρφωσης, είναι ικανός να διατηρεί μεγάλη ποσότητα καυσίμου και να επιτυγχάνει υψηλή απόδοση. Επιπρόσθετα επειδή η κάτω σχάρα του λέβητα είναι υδρόψυκτη ο λέβητας είναι ικανός να διατηρεί επαρκείς θερμοκρασίες νερών προσαγωγής στο κύκλωμα της θέρμανσης μέχρι να καταναλωθούν όλα τα καύσιμα στο θάλαμο καύσης. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του λέβητα Saturn είναι ο έλεγχος της έντασης της καύσης όχι με μηχανικό (θερμοστατική βαλβίδα – μηχανικό τάμπερ) τρόπο αλλά με τον έλεγχο των στροφών ενός inverter type ανεμιστήρα. Ο έλεγχος της καύσης με την ρύθμιση των στροφών του ανεμιστήρα οδηγεί σε μεγαλύτερη οικονομία, υψηλότερο βαθμό απόδοσης (82 %) αλλά και σε μεγαλύτερη αυτονομία (4 με 5 ώρες λειτουργίας σε πλήρες φορτίο με ένα ανεφοδιασμό). Η φόρτωση των ξύλων γίνεται από ξεχωριστή πόρτα στο πάνω μέρος του λέβητα η οποία είναι κατάλληλα σχεδιασμένη, επιτρέποντας τον ανεφοδιασμό με ξύλα μεγάλου όγκου ενώ η απαγωγή της τέφρας γίνεται από το κάτω μέρος του λέβητα όπου και συλλέγεται σε ειδική ανοξείδωτη τεφροδόχο.
Η λειτουργία του λέβητα ελέγχεται από ένα ηλεκτρονικό πίνακα ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις ακόλουθες λειτουργίες:
• Επιτήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας του λέβητα.
• Έλεγχος του κυκλοφορητή του κυκλώματος θέρμανσης.
• Έλεγχος της καύσης με την αυξομείωση των στροφών του ανεμιστήρα σε 6 διακριτές βαθμίδες.
• Τέλος στα καινούρια μοντέλα θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με θερμοστάτη χώρου για την καλύτερη επιτήρηση της θερμοκρασίας χώρου και την μεγαλύτερη οικονομία.
Ο λέβητας Caltherm της Saturn μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα εξαναγκασμένης ροής λόγω των μεγάλων διόδων νερού εντός του λέβητα. Ο κυκλοφορητής του συστήματος ελέγχεται απευθείας από τον λέβητα ενώ κατά την λειτουργία του ή την παύση του εμφανίζεται αντίστοιχη ένδειξη στον πίνακα ελέγχου. 
Ο κυκλοφορητής ξεκινάει αυτόματα όταν η θερμοκρασία του νερού του λέβητα υπερβεί τους 50 βαθμούς Κελσίου ενώ αντίστοιχα κλείνει όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 50 βαθμούς Κελσίου. Αυτό γίνεται για την αποφυγή σχηματισμού συμπυκνωμάτων στον καπναγωγό της εγκατάστασης αλλά και για την καλύτερη αξιοποίηση του ζεστού νερού της θέρμανσης. 
Ένα ακόμα πλεονέκτημα του ξυλολέβητα της Saturn, Caltherm, είναι η δυνατότητα υδραυλικής σύνδεσής του τόσο σε κύκλωμα ανοιχτού όσο και σε κλειστού τύπου. Για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος κλειστού τύπου προσφέρεται σύστημα προστασίας που απαρτίζεται από έναν χάλκινο εναλλάκτη και μια θερμοστατική βαλβίδα. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης ο εναλλάκτης διαρρέεται από κρύο νερό δικτύου ύδρευσης ψύχοντας δραστικά τον λέβητα που στην συνέχεια οδηγείται στην αποχέτευση.
Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο ξυλολέβητας διατίθεται σε 4 μοντέλα, και η ισχύς του ξεκινάει από 35.000 kcal και φτάνει έως και 70.000 kcal.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Αν ψάχνετε για λέβητα αερίου σε εξωτερικό χώρο (μπαλκόνι) και θέλετε να ξεχάσετε τα προβλήματα που δημιουργεί η υγρασία και ο ήλιος τότε έχετε μοναδική επιλογή το κορυφαίο μοντέλο της Ιταλικής Ariston Genus Ext και Genus Premium Evo Ext (Συμπύκνωσης)

ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
• Με την τεχνολογία συμπύκνωσης,  Genus Premium EVO Ext σας δίνει εξοικονόμηση 35% στον λογαριασμό αερίου. 
• Ακόμη περισσότερη εξοικονόμηση εγγυάται η πλήρως αναλογική αντλία η οποία επιτρέπει 30% οικονομία στην ηλεκτρική κατανάλωση σε σύγκριση με μια συμβατική αντλία. 
• Η λειτουργία ‘AUTO’, μαζί με τα αξεσουάρ θερμορύθμισης, αποφεύγει τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, και συνεπώς έτσι εξασφαλίζεται η μειωμένη κατανάλωση.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
• Ο Genus Premium Evo Ext επιτρέπει μια πολύ εύκολη και βολική χρήση, χάρη στο Sensys, την διεπαφή του συστήματος που περιλαμβάνεται στον λέβητα, To  Sensys, με κυλιόμενο κείμενο, επιτρέπει μια πολύ εύκολη πλοήγηση και μια πλήρη διαχείριση και παρακολούθηση όλων των παραμέτρων και των κωδικών σφαλμάτων.
• Ο εξωτερικός αισθητήρας, που περιλαμβάνεται τον λέβητα, επιτρέπει την προσαρμογή της λειτουργίας του λέβητα σύμφωνα με την εξωτερική θερμοκρασία.
• Ο Sensys επιπλέον, επιτρέπει μια πλήρη δυνατότητα συστήματος, μπορώντας να φέρει σε επικοινωνία όλα τα εξαρτήματα του συστήματός σας, χάρη στο δίκτυο Bus Bridgnet, το νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας 
• Το ημι-αυτόματο σύστημα πλήρωσης ανιχνεύει την έλλειψη νερού, και επαναφέρει την πίεση του νερού μετά την παρέμβαση του τελικού χρήστη.

Όπως πάντα μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά και τις τιμές στο http://www.dakshop.gr/137-ariston και να μας ζητήσετε τις καλύτερες τιμές για τους φίλους μας σε facebook και google+
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Δύο νέα μοντέλα μας παρουσιάζει η Saturn από το κορυφαίο εργοστάσιο της Navien στην Κορέα. Πρόκειται για τον ανοξείδωτο λέβητα KDB STC και τον λέβητα συμπύκνωσης KDB NHC. Αν ενδιαφέρεστε για ατομική εγκατάσταση καλοριφέρ με πετρέλαιο τότε οι παραπάνω μονάδες είναι η καλύτερη επιλογή. 
Με την ανοξείδωτη μονάδα, έχετε μεγάλη διάρκεια ζωής και αποφεύγετε τις επικαθήσεις αλάτων και τις σκουριές. 
Η μονάδα συμπυκνώσεως σας εγγυάται απόδοση 101% και είναι ότι καλύτερο στις περιπτώσεις που μπορούμε να δουλέψουμε με χαμηλές θερμοκρασίες.
Όλες οι μονάδες έρχονται εργοστασιακά με αντιστάθμιση. Μια λειτουργία που μας κάνει μεγάλη εξοικονόμηση στο πετρέλαιο, καθώς διαβάζει την εξωτερική θερμοκρασία και ανάλογα ρυθμίζει την χρήση του καυστήρα. 
Όλες οι μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν και με τηλεφωνική εντολή και μας δίνουν και άφθονο ζεστό νερό.
Οι τιμές τους σε σχέση με την οικονομία που έχουν στο πετρέλαιο είναι πραγματικά δελεαστικές, που αξίζει κάποιος να αλλάξει τον παλαιό του λέβητα ακόμα και άν δέν έχει τρυπήσει, καθώς η οικονομία στα καύσιμα είναι πολύ σημαντική.
Όπως πάντα οι λέβητες Saturn με την κατάλληλη ρύθμιση που κάνουμε σε συνεργασία με το εξουσιοδοτημένο Service της Αττικης,  δεν χρειάζονται κεντρική καμινάδα, δεν βγάζουν μυρωδιές και μαυρίλα.
Είναι η καλύτερη λύση για εκείνους που πραγματικά θέλουν να ζεσταθούν ποιοτικά και οικονομικά.
Όπως πάντα μπορείτε να βρείτε τις τιμές μας στο http://www.dakshop.gr/161-saturn
Μην διστάσετε να μας ζητήσετε την καλύτερη μας τιμή για τους φίλους μας στο facebook και το google+
Photo
Photo
2014-09-25
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Έφτασαν οι καινούριοι κυκλοφορητές Ecocirc XL της Lowara. Πλεονεκτούν του ανταγωνισμού σε πολλά σημεία και οι τιμές τους είναι αρκετά χαμηλές για την ποιότητα τους. Λειτουργούν άριστα τόσο σε εγκαταστάσεις θέρμανσης, ζεστού νερού χρήσης καθώς και ψύξης.
Τα βασικά πλεονεκτήματα είναι η χαμηλή κατανάλωση, η αυτόματη λειτουργία, ο μηχανισμός προστασίας του κινητήρα απο υπερθέρμανση , η εύκολη ρύθμιση και πολλά άλλα.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις τιμές.

http://www.dakshop.gr/151-lowara-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82?p=4
Add a comment...

Post has attachment
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Θα κάνω μια αναφορά σχετικά με τις συσκευές θέρμανσης που υπάρχουν στην αγορά, καθώς έρχεται πάλι χειμώνας.
Μετά απο την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, οι καταναλωτές στράφηκαν σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης. Θα ξεκαθαρίσω όσο μπορώ τα πράγματα για να μπορέσετε να τα καταλάβετε όσο καλύτερα μπορείτε.
Στο site http://www.dakshop.gr μπορείτε να δείτε πλήθος απο τα προϊόντα που θα αναφέρω παρακάτω.
Καταρχάς πρέπει να σας βάλω σε σειρά το κόστος της ενέργειας στις διάφορες μορφές της. Η κατάταξη απο το ακριβότερο προς το οικονομικότερο είναι η παρακάτω :

Ρεύμα κανονικό τιμολόγιο 
Υγραέριο σε φιάλες
Πετρέλαιο
Υγραέριο σε δεξαμενή
Φυσικό Αέριο
Ρεύμα σε νυχτερινό τιμολόγιο
Pellet
Ξύλα / βιομάζα
Ηλιακή ενέργεια

Οι τιμές ανά Kwh κυμαίνονται και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τις μάθετε. Αυτή η κατάταξη είναι πολύ πολύ δύσκολα να αλλάξει. 
Ο άλλος παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε είναι η απόδοση του μηχανήματος θέρμανσης. Για παράδειγμα μια αντλία θερμότητας ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και την επιθυμητή μπορεί να φτάσει και το 500% (δίνουμε 1Kw παίρνουμε 5Kw). Αυτό μπορεί να ακούγεται μαγικό αλλά θέλει προσοχή, Συνάδελφοι μηχανολόγοι έβγαλαν έναν πίνακα που μίλαγε για την οικονομικότερη συσκευή. Είναι όμως?
Υπάρχουν 2 τύπου αντλίες θερμότητας στην αγορά. Οι αέρος-αέρος (τα κλασσικά aircondition δηλαδή) και οι αέρος-νερού για σύνδεση με κύκλωμα θέρμανσης ενδοδαπέδιας ή καλοριφέρ. 
Οι αέρος-αέρος ανάλογα με την τεχνολογία τους είναι οικονομικές σαν λειτουργία καθώς έχουν πολύ υψηλή απόδοση αλλά έχουν την χειρότερη ποιότητα θέρμανσης απ'οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί (ίσως να ανταγωνίζεται την θέρμανση με ακτινοβολία). Οι αέρος-νερού έχουν την τέλεια ποιότητα θέρμανσης καθώς μπορούν να συνδεθούν με καλοριφέρ, αλλά σε αυτήν την περίπτωση ξεχάστε τα 400 και 500% απόδοση. Αν δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αντλιών θα καταλάβετε οτι στους 65C νερού προσαγωγής με μια εξωτερική κοντά στους 5C, οι αποδόσεις πάνε περίπατο. Μόνο στην περίπτωση που υπάρχει ενδοδαπέδια θέρμανση με θερμοκρασίες λειτουργίας κοντά στο 40, οι αποδόσεις των αντλιών είναι πραγματικά υψηλές.
Τα ίδια ισχύουν και με την ηλιακή θέρμανση. Όταν έχουμε ενδοδαπέδια μπορούμε με ηλιακούς συλλέκτες να πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό ενέργειας για την θέρμανση του σπιτιού μας.
Άλλες συσκευές που δουλεύουν με το ρεύμα είναι οι ηλεκτρολέβητες οι οποίοι είναι κατάλληλοι σε περιπτώσεις που έχουμε σώματα καλοριφέρ και δέν μπορούμε να τοποθετήσουμε ούτε λέβητα πετρελαίου , ούτε αέριο. Τους συνιστώ για περιστασιακή χρήση σε εξοχικές κατοικίες. Χρειάζονται δυνατό ρεύμα και η απόδοση τους είναι κοντά στα 100%. Μιλάω πάντα για λέβητες με αντιστάσεις καθώς κάτι ιόντων κτλπ. τα προσπερνώ με συνοπτικές διαδικασίες.
Με ρεύμα λειτουργούν και οι θερμοπομποί. Οι θερμοπομποί έχουν τέλεια θέρμανση όπως και τα καλοριφέρ αλλά καταναλώνουν ρεύμα. Τους συνιστώ σε περίπτωση που θέλουμε να ζεστάνουμε κάποιους συγκεκριμένους χώρους και όχι όλο το σπίτι. Αν έχουμε έναν ηλικιωμένο ή ένα μωρό και δεν θέλουμε να ζεστάνουμε όλο το σπίτι, ο θερμοπομπός είναι μονόδρομος. Χρειάζεται προσοχή στην επιλογή του θερμοπομπού καθώς κυκλοφορεί πλήθος συσκευών φτηνών που διαφημίζονται ως θερμοπομποί αλλά η απόδοση τους είναι χαμηλή καθώς και η κατανάλωση υψηλή αντίστοιχα. 
Όσον αφορά το υγραέριο είναι μια καλή και οικονομική λύση σε συνδυασμό με κάποιον επίτοιχο λέβητα, αλλά στην περίπτωση που μπορούμε να τοποθετήσουμε δεξαμενή. Οι τιμές του χύμα υγραερίου είναι πολύ φτηνότερες απο το πετρέλαιο αλλά υπάρχουν περιορισμοί και είναι υπερβολικά δύσκολο να τοποθετηθούν εντός του λεκανοπεδίου Αττικής. Με τις μπουκάλες θεωρώ οτι η κατανάλωση είναι υψηλότερη σε σχέση με μια ατομική μονάδα πετρελαίου.
Το φυσικό αέριο είναι μια απο τις καλύτερες λύσεις για την Αθήνα και τα προάστεια. Έχει υψηλό σχετικά κόστος εγκατάστασης αλλά είναι μια πολύ σωστή λύση για την αυτονόμηση και την σωστή σας θέρμανση.
Τα τζάκια, οι ξυλολέβητες και τα pellet είναι για πελάτες με μεράκι. Αν δέν έχετε πρόβλημα με το καθάρισμα και την μεταφορά των ξύλων, τότε είναι πολύ οικονομική λύση. Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην εγκατάσταση αυτών των συσκευών καθώς και στις προδιαγραφές των μηχανημάτων, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργήθηκαν προβλήματα. Για τις περιοχές εκτός των αστικών κέντρων θεωρώ οτι τόσο το ξύλο , όσο και η βιομάζα είναι απο τις οικονομικότερες μορφές θέρμανσης. Ειδικά οι συσκευές pellet και βιομάζας έχουν αρκετή συντήρηση και πρέπει να ακολουθηθούν κατα γράμμα οι απαιτήσεις του κατασκευαστή.
Τέλος το πετρέλαιο θεωρώ οτι σε πολλές περιπτώσεις ειναι αναντικατάστατο και σε τελική ανάλυση μπορεί να είναι η καλύτερη λύση απο κάθε τι άλλο σε περίπτωση που επιλέξουμε κάποια ατομική μονάδα με υψηλή απόδοση.
Σε γενικές γραμμές πρέπει να γνωρίζουμε τί χώρους θέλουμε να ζεστάνουμε και για πόσες ώρες. Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και δέν υπάρχει μια συσκευή θέρμανσης που να είναι και φτηνή στην αγορά και ταυτόχρονα μικρής κατανάλωσης. Απευθυνθείτε σε κάποιον μηχανολόγο με εμπειρία στην θέρμανση και ζητείστε του την γνώμη του για τις δικές σας απαιτήσεις. 

Δημήτρης Καράμπελας
Μηχ.Μηχανικός Πολυτεχνείου Πατρών
Add a comment...

Post has attachment
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΖΑΚΙΟΥ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

Τα τζάκια καλοριφέρ http://www.dakshop.gr/17-%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BE%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81 έχουν πραγματικά δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης. Ζεσταίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (καλοριφέρ) όλο το σπίτι και ταυτόχρονα έχετε και την γλυκιά φλόγα μέσα στο σπίτι σας. 
Επειδή όμως ένα τέτοιο τζάκι αποτελεί μια μηχανή παραγωγής ζεστού νερού μέσα στον χώρο που μένετε εσείς και τα παιδιά σας, πρέπει να λάβετε όλα τα μέτρα προστασίας.
Καταρχάς αποφύγετε να αγοράσετε τζάκι χωρίς πιστοποιητικά καθώς και όλες τις πατέντες με δεξαμενές,σωλήνες,σερπαντίνες και ότι άλλο κυκλοφορεί στην αγορά. Όσο φθηνά και να είναι εκτός του ότι τις περισσότερες φορές δεν αποδίδουν, είναι και επικίνδυνα. Προτιμήστε γνωστούς κατασκευαστές και απαιτήστε να δείτε τα πιστοποιητικά. Πολύ σημαντικό είναι να υπάρχουν και οδηγίες εγκατάστασης από το εργοστάσιο.
Σε γενικές γραμμές μια εστία καλοριφέρ χρειάζεται απαραίτητα εξωτερικό αέρα για την καύση ο οποίος ρυθμίζετε με μηχανικό τρόπο απο εσάς κατα την λειτουργία.
Πολύ σημαντική είναι και η υδραυλική συνδεσμολογία με το υπάρχων κύκλωμα καλοριφέρ. Υπάρχουν 2 τρόποι σύνδεσης μιας εστίας καλοριφέρ και πολλοί επιμέρους. Οι βασικοί τρόποι είναι να επιλέξουμε αν θέλουμε να τοποθετήσουμε ανοιχτό δοχείο διαστολής ή κλειστό. Με το ανοιχτό δοχείο , η πλήρωση του συστήματος γίνεται απο κάποιο δοχείο που έχουμε σε υψηλότερο σημείο απο το τζάκι μέσω της βαρύτητας. Στην περίπτωση του ανοιχτού δοχείου η εκτόνωση του κυκλώματος θέρμανσης σε ενδεχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας και πίεσης γίνεται με κάποια σωλήνα που οδηγείτε τις περισσότερες φορές μέσα στο ανοιχτό δοχείο. Στην περίπτωση του κλειστού δοχείου διαστολής η πλήρωση του κυκλώματος γίνεται απο το δίκτυο ύδρευσης και οι αυξομοιώσεις της πίεσης ρυθμίζονται απο το κλειστό δοχείο. Σε περίπτωση κλειστού δοχείου είναι απαραίτητη η εγκατάσταση εντός της εστίας κυκλώματος ψύξης και η εκτόνωση της πίεσης γίνεται απο βαλβίδες ασφαλείας.
Οι καμινάδες που χρησιμοποιούμε στα τζάκια καλοριφέρ υποχρεωτικά είναι λείες ανοξείδωτες.
Βασικό σημείο στην εγκατάσταση μιας εστίας καλοριφέρ είναι η κατασκευή αυτοματισμού αποφυγής υγροποιήσεων. Αυτό γίνεται με την ανακυκλοφορία του νερού μέσα στην εστία πρίν οδηγήσουμε το νερό στα σώματα καλοριφέρ.
Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι σύνδεσης. Τα τζάκια μπορούν να δουλέψουν σε συνεργασία με λέβητες πετρελαίου αερίου, μπορούν να συνεργαστούν με ηλιακή ενέργεια ή αντλίες θερμότητας, μπορούν να μας δώσουν απευθείας ζεστό νερό στις βρύσες μας.
Κατά την τοποθέτηση του τζακιού καλοριφέρ πρέπει να κατασκευαστεί κανονικά αεροθάλαμος για να μπορέσουμε να εκμεταλευτούμε και το ποσοστό της θερμότητας που εκπέμπουν τα μέταλλα του τζακιού. Αυτό γίνεται με φυσική ροή βάζοντας στο κάτω και στο πάνω μέρος περσίδες. Μεγάλο βάρος πρέπει να δώσουμε και στην ποιότητα των υλικών της μόνωσης και της γυψοσανίδας για να μήν υπάρχουν μυρωδιές κατα την χρήση.
Πάντα συνιστούμε να ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή της κάθε εστίας και να αποφεύγουμε τις πατέντες καθώς κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα. Προσοχή λοιπόν!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded