Profile cover photo
Profile photo
Αρισμαρί & Μέλι Βιολογικά Προϊόντα
45 followers -
”Αν δεν θες να δεις άσχημα όνειρα, βάλε ένα κλαδί αρισμαρι κάτω από το μαξιλάρι σου»…….λένε στην Κρήτη!
”Αν δεν θες να δεις άσχημα όνειρα, βάλε ένα κλαδί αρισμαρι κάτω από το μαξιλάρι σου»…….λένε στην Κρήτη!

45 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Ο Αμάρανθος και τα διατροφικά του οφέλη

Η αρχαία ιστορία του αμαράνθου ή αμαράντου μπορεί να ανιχνευθεί στο Μεξικό και στη χερσόνησο Γιουκατάν. Σήμερα καλλιεργείται στην Αφρική, την Ινδία, την Κίνα, τη Ρωσία, σε όλη τη Νότια Αμερική και εμφανίζεται και πάλι στη Βόρεια Αμερική.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Αγνό βιολογικό νερό καρύδας Dr Martins !!
Τέλειο φυσικό, ισοτοτονικό ρόφημα για το καλοκαίρι !!!!!! χωρίς προσθήκη ζάχαρης και χωρίς συντηρητικά.
https://bioarismari.gr/?s=dr+martin&post_type=product
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Γιατί προτιμάμε βιολογικά προϊόντα…

Παρά το γεγονός της αυξανόμενης γνώσης των ανθρώπων για τα βιολογικά τρόφιμα, αρκετοί έχουν ενδοιασμούς για την μετάβαση τους στα νέα δεδομένα και στα όσα προσφέρουν τα οργανικά προιόντα. Τα αυξανόμενα ποσοστά ασθενειών που σχετίζονται με την κακή διατροφή, είμαστε σίγουροι πως θα τους κάνουν να το σκεφτούν καλύτερα.
Εάν ανήκετε και εσείς σε αυτή τη μερίδα προβληματισμένων καταναλωτών, για να βοηθήσουμε σας παρουσιάζουμε τους κυριότερους λόγους τους οποίους τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας υπερέχουν και καλό θα είναι να τα προτιμάτε..

Τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο θρεπτικά από τα συμβατικά.Κατάστημα με Βιολογικά Προϊόντα
Πιο συγκεκριμένα, τα βιολογικά τρόφιμα είναι πλουσιότερα σε βιταμίνες (βιταμίνη C, καροτενοειδή) και μέταλλα (σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο). Επιπλέον, τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά υπερτερούν σε αντιοξειδωτικές ουσίες (ουσίες που παράγονται στα φυτά προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνα τους), εξαιτίας της φυσικής διαδικασίας με την οποία παράγονται. Ακόμη, έρευνες έδειξαν ότι στα βιολογικά τρόφιμα τα θρεπτικά τους συστατικά έχουν μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα, δηλαδή απορροφούνται πιο άμεσα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα βιολογικά προϊόντα έχουν καλύτερο άρωμα και γεύση.
Αν και η αίσθηση της γεύσης είναι υποκειμενική, πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι τα βιολογικά τρόφιμα υπερτερούν έναντι των συμβατικών σε ότι αφορά τη γεύση. Αυτό οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στον τρόπο ανάπτυξης των φυτών όσο και στη συγκομιδή τους. Επιπρόσθετα, τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν χαμηλότερα ποσοστά υγρασίας και μεγαλύτερες συγκεντρώσεις βιταμινών και μετάλλων, με αποτέλεσμα να απαιτούν περισσότερο χρόνο μαγειρέματος, γεγονός που οδηγεί σε καλύτερη γεύση.

Τα συσκευασμένα βιολογικά προϊόντα δεν περιέχουν συντηρητικά.
Τα συσκευασμένα βιολογικά προϊόντα δεν προστατεύονται με χημικά συντηρητικά, είναι εντελώς φυσικά προϊόντα με μικρή ημερομηνία λήξης. Με άλλα λόγια, τα συσκευασμένα βιολογικά προϊόντα είναι πιο φρέσκα από τα αντίστοιχα συμβατικά, γι’ αυτό και είναι πιο ευπαθή σε αλλοιώσεις.

Τα βιολογικά προϊόντα έχουν πιστοποίηση.
Τα βιολογικά προϊόντα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα και να φέρουν ειδική σήμανση από κάποιον αναγνωρισμένο φορέα. Η πιστοποίηση αφορά τόσο στο αγρόκτημα/φάρμα παραγωγής του προϊόντος όσο και στο ίδιο το προϊόν. Στη χώρα μας λειτουργούν έντεκα εγκεκριμένοι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων φορείς πιστοποίησης. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ΕΚ 967/2008 σε κάθε πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν θα πρέπει να αναγράφονται η επωνυμία της επιχείρησης που το παράγει, συσκευάζει ή εμπορεύεται, ο κωδικός πιστοποίησης , ο κωδικός του φορέα πιστοποίησης και το σήμα του (προαιρετικά) και τέλος το ενιαίο ευρωπαϊκό λογότυπο.

Η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία σέβονται τη φύση και προστατεύουν το περιβάλλον.
Συγκεκριμένα, η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία διατηρούν και βελτιώνουν την γονιμότητα του εδάφους καθώς και την ισορροπία μεταξύ των οικοσυστημάτων, αφού βασίζονται σε φυσικές διεργασίες, χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, αντιβιοτικών ή ορμονών. Επιπλέον, η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία κάνουν συνετή χρήση των ενεργειακών και φυσικών πόρων ενώ στηρίζονται στη μεγαλύτερη κατά το δυνατό χρήση ανανεώσιμων φυσικών πόρων.

Τα βιολογικά τρόφιμα είναι πιο ασφαλή από τα συμβατικά.Κατάστημα με Βιολογικά Προϊόντα
Τα βιολογικά προϊόντα προστατεύουν την υγεία όχι μόνο των καταναλωτών αλλά και των παραγωγών. Τα χημικά παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή συμβατικών προϊόντων ενοχοποιούνται για την εμφάνιση κάποιων καρκίνων καθώς και για την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπρόσθετα, τα μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι τα βιολογικά προϊόντα περιέχουν μικρότερες, σε σχέση με τα συμβατικά τρόφιμα, συγκεντρώσεις τοξικών για την ανθρώπινη υγεία νιτρικών αλάτων και βαριών μετάλλων καθώς και υπολειμμάτων παρασιτοκτόνων.

Στα βιολογικά προϊόντα απαγορεύεται η χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δε θα προέκυπταν ποτέ στη φύση δια της φυσικής επιλογής αλλά είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης. Οποιοδήποτε τρόφιμο περιέχει, αποτελείται ή παράγεται από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, απαγορεύεται να χαρακτηριστεί ως βιολογικό σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ΕΚ 834/2007.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded